עבור לתוכן

חסכון במשאבים - איך להיות יותר ידידותי לסביבה ולכיס

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

החלטתי לפתוח ת'רד אשר ירכז בתוכו טיפים למניעת בזבוז משאבים וניצול טוב יותר של משאבים קיימיפ

אשמח אם חברי הפורום ישתתפו כאן באופן פעיל - אני מאמין שלכל אחד יש מה לתרום.

אני לא מצפה כי כולם יסכימו עם כל ההצעות אך גם אם תאמצו כמה - שווה.

חשמל:

החלפת נורות בנורות PL חסכוניות - נורות אלו מחזיקות זמן רב יותר, צורכות חשמל נמוך יותר ומפיקות הרבה יותר אור ומעט חום

ניתוק מכשירים אשר אינם בשימוש - כמעט כל מכשיר מודרני צורך חשמל במצב STANDBY ע"מ להמנע מבזבוז זה אפשר להתקין שקע עם מפסק ולכבות שלא בשימוש. דבר זה גם כולל את המחשבים, נתבים מסכים ועוד. זה גם הרבה יותר בטוח מכיוון שאתם מנתקים את השנאים אשר מהווים לא פעם סיכוי לשריפה.

דוד שמש - לצורך חימום מיים חוסך מאות שקלים בשנה

התקנת "שעון שבת" עבור דוד לשעות וימים בהם אין שמש - שעון זה מדליק ומכבה את הדוד בצורה אוטומטית עוזר גם למי שיש נטיה לשכוח דוד מופעל

התקנת מונה תעוז - מנסיוני כמעט כל מי שהמלצתי לו על מונה זה חסך בין 100 ל250 שקלים בחשבון הוצאות החשמל החודשי

כאשר משתמשים בקנקן קפה לא למלות יותר ממה שצריך (רב האנשים ממלאים עד הסוף ומפעילים דבר שמבזבז הרבה אנרגיה סתם)

מקרר - לקנות מקרר אשר מתאים לצורך (לאדם בודד או לזו צעיר לא צריך יותר מ360 ליטר), מקרר מלא מבזבז פחות אנרגיה ממקרר ריק ולבדוק שהמקרר לא לא נמצא באזור צפוף

מזגן - להשתמש בטמפרטורה לא נמוכה מדי לקירור (24 מעלות ואתם חוסכים המון) - כמו כן לבדוק איטום הבית והחלונות.

מים:

התקנת מיכל הדחה דו כמותי באסלה.

התקנת חסכמים על הברזים

בריטה למי שתיה (מאות שקלים ולא צריך לסחוב בקבוקים)

התקנת מפורר אבנית בברז המרכזי - דבר זה שומר על הצנרת וגם על כל המכונות אשר צורכות מיים (דוד, מכונת כביסה, מדיח)

מקלחות קצרות - בכל דקה של מקלחת מבזבזים יותר מ20 ליטר מים - תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם מזמזמים את הסימפוניה השמינית במקלחת...

איחזור מים (למשוגעים לדבר) - הרבה מים במהלך המקלחת או בעת הדחת הכלים (ואף מאידוי המזגן) מתבזבזים - אפשר באמצעים פשוטים לאגור מים אלו ולעשות בהם שימוש חוזר (לדוגמא השקיית הגינה).

גז

לבדוק אפשרות של מעבר לבלוני גז בניגוד לגז מרכזי - החיסכון כמעט 30 ש"ח בחודש על כלום

נקיון -

אפשר לנקות את הבית עם מים חמי עד רותחים עם טיפה חומץ או חומצת לימון - עושה אותה עבודה כמו חומרי ניקוי כימיים והרבה יותר ידידותי לסביבה.

כאשר מסבנים הכלים אין צורך להשאיר הברז פתוח אפשר להשתמש במין מיכל (גיגית, סיר גדול) ולהשתמש במים לשטיפה הכלים.

דלק והוצאות רכב

להמנע מתאוצות ובלימות פתאומיות

לבדוק צמיגים (לחץ תקין ומצב הצמיג)

אגזוז וקבורטור נקיים ותקינים וכמו כן פלאגים.

זהו לבנתיים - עכשיו תורכם

גבריאל

פורסם

חשמל:

לא לקנות מחשבים שדורשים ספק של 620W ומעלה אהמ 8800ULTRA ב SLI אהמ

לכבות את האור/מסך/מאורר כשיוצאים מהחדר

מים:

להשקות גינה/עציצים מוקדם בבוקר או מאוחר בערב

פורסם

חשמל - עברתי ל-PL כבר לפני שנים. חשוב לקנות רק נורות מתוצרת איכותית (בעיקר פיליפס ואוסרם, ולחכות למבצעים), נורות זולות מתוצרת מפוקפקת נוטות להפוך למאוד עמומות לאחר מספר חודשי שימוש והאור שלהן פחות נעים. נורת 23W יחידה איכותית יכולה להאיר את המטבח או חדר גדול.

מים - לשתות מים מהברז. המים בישראל נקיים ובסך הכל סבירים בטעמם ביחס למקובל בעולם. אני תמיד מחזיק שני בקבוקי מים מצוננים במקרר, כבר כמעט שנה שאני לא רוכש מים מינרלים.

הרבה מהפתרונות שאתה מציע לא מתאימים לאנשים שגרים בשכירות ולמרבה הצער מרבית בעלי הדירות להשכרה שמים קצוץ על חיסכון בחשמל ובמים (לא הם משלמים את החשבונות). השוכרים צריכים לנסות לעודד את בעלי הבתים לפעול בעניין (לדבר אל המצפון שיש לחלקם וכו') וכמובן בטווח הארוך הממשלה צריכה להציע תמריצי מס למתקינים מערכות לחיסכון בחשמל או במים, כמקובל בארה"ב.

חיסכון בדלק - סעו לאט. התנגדות האוויר עולה בריבוע ביחס למהירות וצריכת הדלק בהתאם. נסיעה ב-110 קמ"ש תצרוך 20-25 אחוז יותר דלק לקילומטר מאשר נסיעה ב-90 קמ"ש. המהירות האופטימלית, מבחינת צריכת דלק, לנסיעה בדרך בין-עירונית במרבית המכוניות היא 80-90 קמ"ש (בהילוך הגבוה ביותר). אל תשאירו את המכונית דולקת עם מזגן פועל. דוממו את המנוע ותמתינו בצל, מותר לצאת מהרכב לפעמים. השארת מכונית פועלת עם מזגן לא רק צורכת הרבה דלק, היא גם משחחרת הרבה זיהום לאוויר.

לא לקחת יותר שקיות פוליאתילן ("ניילון") במרכולים, השקיות הרב-פעמיות גם נוחות יותר. לנסות לעבור לשקיות זבל מתכלות, לנסות לייצר פחות זבל באופן כללי.

פורסם
  • מחבר

לגבי עניין השכירות - אני גר בשכירות כבר יותר מעשור. כל פעם עשיתי את השינויים הנדרשים על חשבוני - זה בסופו של דבר חוסך לי כסף מקסימום לוקח כמה שעות להחזיר המצב לקדמותו. רב הזמן שכרתי דירה ללפחות שנתיים אז לא היתה לי בעיה. גם המקרר היה תמיד שלי אז ככה שגם זה לא היווה בעיה.

לגבי התנגדות האויר - תודה רבה, העיר את עיניי. אישית אני נוסע באופנוע שם צריכת הדלק היא ממש שולית (גם אם אני נוסע מהר ובעומס זה במקסימום 25 ק"מ לליטר).

עוד דבר לגבי מכונית - הרבה אנשים הופכים את תא המטען למחסן. זהו משקל עודף וברוב הדברים לא משתמשים. בתא מטען צריכים להיות בדרך קבע אמצעי בטיחות, גלגל רזרבי וקצת כלי עבודה. לא יותר.

לגבי מים ישירות מהברז - ניסיתי זה לא טעים לי ואחרי שאני מעביר את זה בבריטה המצב הרבה יותר טוב. בדירה הנוכחית גם התקנתי פילטר ראשי על ברז המים אשר חוץ מניפוץ אבנית גם עושה פילטר UV ופחם פעיל - מה שלדעתי משפר את איכות המים ללא היכר (צריך להחליף פילטרים פעם בכמה זמן לא נורא מסובך.

לגבי עידוד הממשלה - לצערי אנחנו בנושאים אלו עדיין בתקופת האבן. נבחרי הציבור כבר מזמן לא נמצאים בקשר עם הציבור (אפילו שיש להם תקציב מיוחד עבור "שמירת קשר עם הציבור" מה שגם לעצמו אבסורד - אבל זה כבר עניין אחר לגמרי).

כל טוב,

גבריאל

פורסם

מחזור פלסטיק- חשוב לא לזרוק את בקבוקי הפלסטיק לפח, אמנם אנחנו זורקים המון פלסטיק מלבד הבקבוקים אבל אם לפחות כולם היו זורקים את הבקבוקים שלהם למחזור אז זה היה יותר טוב. לי אישית יש פח כזה קרוב לבית, אך אם אין, ניתן לאגור מעט יותר מידי בקבוקים ולאחר מכן ללכת לזרוק.

מחזור נייר- הפחים הירוקים הקטנים שרשום עליהם אמניר אלו פחים לעיתונים/נייר. אם אתם עומדים לזרוק לפח כמויות גדולות של נייר או עיתונים אז תחשבו פעמיים, קחו שקית וכשתמלאו אותה לכו אל הפח ותרוקנו אותה שם, חשוב גם כמו במחזור הבקבוקים לא לזרוק את השקית, ניתן להשתמש בה שוב ושוב ושוב למילוי בפלסטיק/נייר. מנסיוני, נתקלתי בהמון המון אנשים שלא יודעים שפח זה הוא לנייר ומשידעו הם זרקו את זה לשם. חבל שלא רשום על הפח משהו.

מחזור מוצרי חשמל ואלקטרוניקה- חיפוש בגוגל ל'מחזור אלקטרוניקה' מניב המון תוצאות. כמובן שאתם לא צריכים לזרוק כרטיס ati rage ישן שזרוק בבית, כל עוד הוא אצלכם גם אם לא בשימוש זה בסדר, אבל לא לזרוק את הדברים האלו לפח! אני רואה המון אנשים שזורקים מאווררים מיקרוגלים ושאר מוצרי חשמל ישירות לפח, כלומר לא לתוך הפח אבל מניחים לידו. טלויזיות ישנות מקולקלות שלא שווה לתקנן, וכל דבר שיש בו אלקטרוניקה שאין לכם צורך בו, קחו אותו למחזור.

חשוב: ישנם חומרים כימיים אשר אינם מתכלים והם מאוד מאוד מאוד מסוכנים לסביבה אשר נמצאים במסכי מחשב, סוללות, מקררים ועוד... אז חלק מהדברים אפילו חשוב יותר שנמחזר אותם! חברות המחזור יודעות לטפל בכל דבר ודבר. המוצרים אשר תתנו להם במקרים מסוימים יגיעו עד לאפריקה ועד לבריטניה על מנת להגיע למחזור שלהם. אנא תמחזרו!!!!

נקודות איסוף פסולת מחשבים ואלקט':

בראשון לציון, ראש העין וגן יבנה:

http://www.bwmetals.co.il/contact.htm

רעננה, כפ"ס, מודיעין, פ"ת, נתניה, אשקלון, אילת אשדוד ועוד... יש כאן פרטים על המון נקודות איסוף.

ttp://www.sviva.gov.il/Enviroment/Static/Binaries/ModulKvatzim/electronic_recycling_list_1.pdf

פרדס חנה תל אביב ירושלים נס ציונה הרצליה:

http://www.snunit-recycling.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=6

מחזור סוללות בת"א: http://lifestyle.nana10.co.il/Article/?ArticleID=536874

חשוב: תמיד ניתן לחפש בגוגל ובקלות תמצאו המון דברים. אני אישית אוסף פסולת כזו אפילו כשאני נתקל בה ברחוב וכשתהיה כמות מסוימת אני אפנה לאחת מן החברות לנקודת איסוף. יש לי כבר מערכת סטריאו, טלויזיה, מיקרוגל... ועוד כמה וכמה דברים.

עריכה: יש לי עוד כמה בשרוול

לאנשים שגרים בבתים פרטיים ועושים שימוש במנורות גינה, יש לכם מנורות מיוחדות שלא דורשות כבלים למיניהם והם עובדות עם אנרגיה סולרית. כאן אתם רק חוסכים חשמל. זה שווה! שווה שווה שווה !

וגם יש כל מיני סוגים של מטענים סולאריים שניתן לקנות על מנת לטעון את המכשיר הסלולרי. אני אישית מתכנן מוד כזה.

עוד אתר פצצה למחזור תקראו הכל זה לא הרבה לקרוא וזה מאוד מעניין וחשוב !!

http://home-recycle.info/metals.aspx

פורסם
  • מחבר

טוב שנגעת בנושא המחזור של פלסטיק ודברי אלקטרוניקה :xyxthumbs:

חשוב מאוד גם לא להשתמש בכוסות קלקר חד פעמיות - זה מזהם נורא וזה לא לוקח מאות שנים עד שזה מתפרק

חשוב מאוד גם למחזר בקבוקי זכוכית - לא בשביל הפיקדון אלא בשביל הסביבה

פקבוקי פלסטיק משמשים להמון דברים (ריהוט גינה, פליז וכו') - אז ככה שלא רק שאנו מונעים מהם לפגוע בסביבה אלא גם מאריכים את אורך חיי השימוש בהם

כל טוב,

גבריאל

פורסם
בריטה למי שתיה (מאות שקלים ולא צריך לסחוב בקבוקים)

איכס

פורסם

איכס?!

היה לי בר מים חשמלי פשוט וכרגע יש לי תמי4 FAMILY.

לכולם היה טעם פחות טוב ממי בריטה.

פורסם
  • מחבר

טעם הוא עניין סובייקטיבי - נא לא לגרור שרשור זה למה שלא קשור

אנ שמח לראות שאתם משתתפים,

גבריאל

פורסם

ידידותי לסביבה ולכיס, פתרון פשוט! אחד- שקית גופות אטומה, שתיים- הצב את עצמך בתוך השקית ותחנק למוות בשקט.

יתרונות:

1. זול, מונע הוצאות נוכחיות ועתידיות גדולות.

2. ידידותי לסביבה, לא מפזר רעלים הנובעים מתוך הגוף האנושי לקרקע, מונע שחרור גאזים רעילים לאויר.

3. חסכוני, מצמצם את הזיהום העתידי שלך למינימום, אין פתרון טוב יותר.

* פתרון כולל זה מוגן ע"י פטנט פרוביזורי ברוב המדינות ברחבי הגלובוס,

ניתן לרכוש ערכה כוללת לחיסול מזהמים תמורת נתח פעוט מנכסי הנפטר.

** המייעץ בפוסט זה הוא מהנדס כימי לכן יש לקחת את עצתו בעירבון מוגבל,

שאלות, טענות והזמנות לערכה יש להפנות בהודעה פרטית עם פרטי כרטיס האשראי שלכם. :silly:

פורסם

להשתין בחוץ. חוסך את ההורדת מים המיותרת הזאת 4-5 פעמים ביום.

פורסם
:lol:
פורסם

משהו שראיתי באינטרנט וממש היה לי קל ליישם:

לוקחים בקבוק שתיה (רצוי בקיבולת של בקבוק קולה)

ממלאים אותו לגמרי,סוגרים חזק עם הפקק,ושמים במיכל הדחה של השירותים שלכם (אם יש לכם רק תא אחד והוא לא מפוצל) תכניסו אותו ככה שהוא לא חוסם שום דבר שם,ופשוט סגרו את המכסה,עכשיו אתם חוסכים הרבה מים בכול הדחה.

פורסם

לעבור לגור במדבר סהרה, לגדל לעצמך את כל האוכל, לבנות באר, למצוא אישה שתעשה לך 12 ילדים, ולהיות האנשים האחרונים על פני כדור הארץ.

(יש כאן בעיה קטנה, כל הדורות הבאים יהיו מטומטמים בגלל שהם אחים).

פורסם

אפשר לשאול למה בדיוק האווטר שלי מופיע אצלך?!? :screwy:

גנב!

;D

אחלה רעיון!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים