עבור לתוכן

מסך של מחשב נייד - התלבטות בין 15.4" רחב ל15" רגיל

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות בזמן הקרוב מחשב נייד, Lenovo T61...

אמנם לדגם הזה כמעט שכבר לא מצויים מסכים "רגילים", אבל הצלחתי למצוא פה ושם...

הרצתי פה חיפוש על ההבדל בין המסכים הרחבים לרגילים, וגם נתנו לי קצת חומר בפורום מחשבים ניידים, חלק מהדברים הבנתי וחלק קצת פחות.. יש לי כמה שאלות ברשותכם:

- במחשבים נייחים המסך עומד על כן, ולכן מסכים רחבים הם יותר נמוכים בניגוד למרובעים. במחשב נייד לעומת זאת החיסרון הזה, שלפי הבנתי הוא אחת הסיבות המרכזיות להתנגדות למסך רחב, לא קיים.. אני צודק?

- השימוש שלי במחשב יהיה בקבצי טקסט וקצת באינטרנט. עדיף לי לקנות מסך רגיל לשימושים האלה? (ראיתי בפורומים דעות לכאן ולכאן ולא הצלחתי להכריע)

- ראיתי טענות שמסך רחב דווקא מבחינה מסויימת טוב יותר לקבצי טקסט, משום שאפשר לפתוח במקביל שני חלונות. אם מדובר על מחשב נייד בגודל מסך שאותו ציינתי (מאוד קטן יחסית למסכים שדובר פה עליהם - 19" ומעלה) זה בכלל רלוונטי?

פורסם

אם אתה יכול להרשות לעצמך לרכוש 20" לא רחב עם פאנל VA/IPS כגון Dell 2007FP, LG L2000CP או HP LP2065 תוך חיבור הנייד אליהם הם יתנו לך חוויית עבודה עדיפה בעת שימושי טקסט ממושכים בשל אחידות תאורה טובה יותר בזכות הפאנל, ואיכות טקסט מעולה בזכות גודל נקודה שלהם.

המסכים שנותנים פרודוקטיביות גבוהה עבור עבודה על שני מסמכים במקביל הם 24" כמו ה-Dell 2408WFP. הגדלים הקטנים יותר (רחבים או לא) אינם נותנים אותו אפקט אופטימלי.

פורסם
  • מחבר

אם אתה יכול להרשות לעצמך לרכוש 20" לא רחב עם פאנל VA/IPS כגון Dell 2007FP, LG L2000CP או HP LP2065 תוך חיבור הנייד אליהם הם יתנו לך חוויית עבודה עדיפה בעת שימושי טקסט ממושכים בשל אחידות תאורה טובה יותר בזכות הפאנל, ואיכות טקסט מעולה בזכות גודל נקודה שלהם.

המסכים שנותנים פרודוקטיביות גבוהה עבור עבודה על שני מסמכים במקביל הם 24" כמו ה-Dell 2408WFP. הגדלים הקטנים יותר (רחבים או לא) אינם נותנים אותו אפקט אופטימלי.

לצערי השאלה הזאת בכלל לא עלתה אצלי, בגלל הניידות, המקום שהמסך תופס והמחיר. השאלה היא מה עדיף לי לבחור במצב הקיים בין הפח לפחת?

פורסם

תלוי ברזולוציה של המסכים בניידים. ככל שהרזולוציה משתרעת לרוחב מבחינת מספר הפיקסלים נניח 1280x800 כנגד 1680X1050 יש לך יותר שטח רוחבי, לכן עדיף לדעתי לבחור באחרונה למטרת עבודה על שני מסמכים. אילו דגמים קיימים עם הרזולוציות המתאימות - זו כבר שאלה שמקומה מתאים יותר בפורום מחשבים ניידים.

פורסם

גם לי נראה שמקום שאלה זו הוא בפורום ניידים, אבל במקרה זה אין פה שאלה בכלל.

אין אף T61/R61 עם מסך 15" רגיל. כולם באים עם 15.4" רחב או 14.1" רחב, או מספר זעום של 14.1" רגיל (ב-T61 בלבד).

פורסם
  • מחבר

גם לי נראה שמקום שאלה זו הוא בפורום ניידים, אבל במקרה זה אין פה שאלה בכלל.

אין אף T61/R61 עם מסך 15" רגיל. כולם באים עם 15.4" רחב או 14.1" רחב, או מספר זעום של 14.1" רגיל (ב-T61 בלבד).

חשבתי שהתכוונת לזה שאין 15" רחב, אלא רק 15.4" רחב (ו15" רגיל), מה שחיזק את ההבנה שלי הוא:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9424

(באמת עדיף שההודעה תועבר לפורום ניידים. אודה למנהל שיעביר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים