עבור לתוכן

מטען הסלולרי מפיץ קרינה??..

Featured Replies

פורסם

היום ראיתי תוכנית בטלוויזיה הראו שם שמי שהמיטה שלו ממקומת ליד המטען של הסלולרי כאשר הוא ישן המטען פולט קרינה בדיוק כמו המכשיר עצמו!

אצלי המעטן מעל הראש כבר שנים!!!

זה נכון הדבר הזה?.. :nixweiss:

פורסם

זהירות!! שמעתי שמועות שטוענות שנורות.. כן כן.. נורות! נורות 70W כאלו שיש לכל אחד בחדר.. פולטות קרינה!

וקצת יותר לעניין - מכשירים סלולריים פולטים קרינה בלתי מייננת ולכן בלתי מזיקה (כמעט), דוגמא מוכרת ל"קרינה בלתי מייננת" היא.. אור.

כן, אור הוא קרינה בלתי מייננת. גם גלי רדיו.

טלפון סלולרי מזיק בערך כמו שזה מזיק להקשיב לרדיו, או לצאת לטייל בשמש.

המטען של טלפון סלולרי הוא שנאי בעל יציאה מיוחדת שמתאימה לחברה מסויימת/מתח מסויים, אין בו חומרים רעילים (לעומת, למשל, סוללה) והוא אינו מסוכן לחלוטין.

עריכה:

יש לציין כמובן, שהנזק העיקרי מטלפונים סלולריים, הוא למרבה האירוניה נזק שכולם מתעלמים ממנו לחלוטין - החום.

כשאתה מצמיד מכשיר כמו טלפון סלולרי לאוזן, החום שנפלט עלול (ואני אומר עלול, כי זה לא חד משמעי) לגרום לנזק לרקמות, ולמוח.

לכן אוזניה היא עדיפה..

פורסם

היום ראיתי תוכנית בטלוויזיה הראו שם שמי שהמיטה שלו ממקומת ליד המטען של הסלולרי כאשר הוא ישן המטען פולט קרינה בדיוק כמו המכשיר עצמו!

אצלי המעטן מעל הראש כבר שנים!!!

זה נכון הדבר הזה?.. :nixweiss:

תראה, שמעתי על זה דיי הרבה כבר שנים.

יש כאלה שמוסיפים ואומרים שאם הפלאפון דלוק ותוך כדי זה הוא בטעינה זה עוד יותר קרינה.

אחרי ניסוי הפלאפונים הידוע, אני כבר מאמין לכל דבר:

http://www.youtube.com/watch?v=Oj6SZgbBuSQ

פורסם

זיוף טוטאלי הקטע עם הפלאפון.

פורסם

זהירות!! שמעתי שמועות שטוענות שנורות.. כן כן.. נורות! נורות 70W כאלו שיש לכל אחד בחדר.. פולטות קרינה!

וקצת יותר לעניין - מכשירים סלולריים פולטים קרינה בלתי מייננת ולכן בלתי מזיקה (כמעט), דוגמא מוכרת ל"קרינה בלתי מייננת" היא.. אור.

כן, אור הוא קרינה בלתי מייננת. גם גלי רדיו.

המטען של טלפון סלולרי הוא שנאי בעל יציאה מיוחדת שמתאימה לחברה מסויימת/מתח מסויים, אין בו חומרים רעילים (לעומת, למשל, סוללה) והוא אינו מסוכן לחלוטין.

עריכה:

יש לציין כמובן, שהנזק העיקרי מטלפונים סלולריים, הוא למרבה האירוניה נזק שכולם מתעלמים ממנו לחלוטין - החום.

כשאתה מצמיד מכשיר כמו טלפון סלולרי לאוזן, החום שנפלט עלול (ואני אומר עלול, כי זה לא חד משמעי) לגרום לנזק לרקמות, ולמוח.

לכן אוזניה היא עדיפה..

כתבת הרבה מאוד שטויות. אם אין לך בעיה עם קרינה בלתי מייננת אתה מוזמן לעמוד מול רדאר שמשדר... יש מחקרים לכאן ולכאן, מה שבטוח זה שעדיף להמנע.

הבעיה לא עם המטען, הבעיה שאם המטען ליד המיטה אז גם הפלאפון ליד הראש שלכם בלילות, וזה סתם מיותר.

לגבי מה שאמרת שלדבר בפלאפון ולשמוע רדיו זה אותו דבר, אחת השטויות הגדולות, האנרגיה יורדת בריבוע המרחק, ככה שעדיף תחנת רדיו חזקה רחוק ולא פלאפון "חלש" קרוב.

פורסם

דוגמא לא טובה, להזכירך לטייל בשמש ללא מגן קרינה זה מזיק.

פורסם

הבעיה לא עם המטען, הבעיה שאם המטען ליד המיטה אז גם הפלאפון ליד הראש שלכם בלילות, וזה סתם מיותר.

לפי מה שפורסם היום, השנאי שבמטען (ושאר השנאים גם כן) יוצר שדה אלקטרומגנטי ופה החידוש.

פורסם

חחחחח.... בגלל זה לא מסתכלים על טלויזיה.

כל מכשיר חשמלי פולט קרינה, בדר"כ בתחום הELF (מתחת ל60KHz, אם זכרוני לא בוגד בי). חוצמזה, מכשירי חשמל שונים מפיצים גם קרינה בתחום האינפרה-אדום, אולטרה סגול ומיקרוגל (מעל 100MHz). הנ"ל כולן קרינות אלקטרו מגנטיות בלתי מיננות. למעשה אנחנו "טבולים" בתוך ים של קרינה בלתי מייננת, אם לקרינה היה צבע לא היינו רואים שום דבר אחר. מה שכן, רוב הקרינה הזאת חלשה מספיק ע"מ לא להוות שום השפעה על הבריאות.

בכל מקרה, קרינה בלתי מיינת מזיקה בשתי דרכים: הוא מחממת חומר ביולוגי והיא משפיעה על מעבר של חומרים על תוך ומחוץ לתאים בגוף.

זה שהיא יכולה לגרום לנזק זה מוכח כמעט לחלוטין, הוויכוח הוא על המינון בטוח. בואו נגיד, שאני לא הפסקתי להשתמש בפאלפון שלי, אבל אני גם לא מדבר שעות דרכו.

פורסם

את האמת שכבר נשבר לי לשמוע על השטיות האלה

אני אוכל עגבניה אומרים לך מסרטן

חאלס. באמא שלכם תנו לאכול בשקט תנו לי לדבר בפלפאון בשקט תנו להטעין את המחשב הנייד שלי וזהו

:)

פורסם

מחקר חדש מגלה שכל מי שחי אי פעם על פני האדמה - מת!

ועכשיו ברצינות, אני מסכים עם זה שמעלי, כל יום אומרים על משהו אחר שהוא מסרטן/מזיק בדרך כלשהי. לדעתי פשוט צריך לא להגזים בשום דבר, אבל גם לא ללכת רחוק מידי ולהמנע לגמרי מכל דבר שפתאום גילו שאולי, יכול להיות שהוא מזיק...

פורסם

גילדר - לא יודע לגבי ראדר (אין לי מושג איך הוא עובד ואיזו קרינה הוא פולט), אבל אין לי התנגדות עקרונית לחיות ליד אנטנה סלולרית (מלבד העובדה שמי שהרים אותה מרוויח על חשבוני).

ZAM - ידעתי שמישהו יתן טיעון כזה..

CZAR - אין פה השוואה בין אולטרא סגול או מיקרוגל לבין התדרים של טלפון סלולרי (שהם הרבה יותר נמוכים).

זה נכון שאולטרא סגול אינו מיינן (ברמות הנמוכות שלו), אך הוא פוגע בעיניים ויש לו השפעות שונות על הדנ"א..

טלפון סלולרי זה מכשיר רדיו, פחות או יותר.. אין בו שום דבר מזיק.

אנטנות סלולריות לא יותר מזיקות מאנטנות של טלוויזיה או מצלחת של שידורי לווין, או ממכשיר רדיו.

DIDS22 - אתה מוקף בשדות אלקטרו מגנטיים כל הזמן, למעשה, אתה מוקף בשדה אלקטרו מגנטי אחד עצום וענק שיוצר כדוה"א בכבודו ובעצמו.

זה לא מזיק לאף אחד.

פורסם
  • מחבר

בקיצור זה חרטה..

פורסם

FunkyMonk, סתם שתדע, קרינה בלתי מייננת זה מגלים סטטיים (אורך גל אינסופי) ועד 3000THz (טרה-הרץ), תדרי רדיו זאת תת קבוצה של קרינה בלתי מיננת שנמדדת מהרצים בודדים ועד 300GHz, תדרי מיקרוגל זה מ300MHz (תדרי מיקרו אמיתיים זה 1000MHz) ועד 300GHz.

מכשירי רדיו זה מ50KHz ועד 100MHz, תנורי מיקרוגל זה תדרים של 900-2400MHz, תקשורת אלחוטית זה 2.4-5GHz, שידורי טלויזיה זה בערך מ30-300MHz, שידורי לווין זה 10-15GHz ולפעמים 4-8GHz, מכ"מים זה אזור ה10GHz וטלפונים סלולריים זה 400-2100MHz (תלוי במדינה וברשת).

כמו שאתה רואה, כולם פחות או יותר שייכים לתחום תדרי המיקרוגל שבתחום תדרי הרדיו שבתחום הקרינה הבלתי מייננת. ההשפעות של כולם על גוף האדם כמעט זהות, השאלה היא אך ורק של מינון.

לגבי אולטרה סגול, אינפרה-אדום ושאר ירקות. אני לא השוואתי, רק אמרתי שהם קיימים ושגם הם קרינה אלקטרומגנטית לא מייננת הנפלטת ממכשירי חשמל.

לאולטרה-סגול אין השפעות ישירות על הדנ"א או על כל חומר ביולוגי אחר, קרינה שכזאת יוצרת בתנאים מסויים סוג של יוניזציה שמתבטאת ביצירה של ראדיקליים חופשיים. הצטברות של ראדיקליים חופשיים בגוף יכולה להוביל לפגיעה בדנ"א. חשיפה מרובה לקרינה אולטרה-סגולה יכולה לגרום לקטרקט עקב דנטורציה של החלבונים בעדשת העין. גם פה הכל עניין של מינון.

פורסם

לגבי אולטרה סגול, אינפרה-אדום ושאר ירקות. אני לא השוואתי, רק אמרתי שהם קיימים ושגם הם קרינה אלקטרומגנטית לא מייננת הנפלטת ממכשירי חשמל.

לאולטרה-סגול אין השפעות ישירות על הדנ"א או על כל חומר ביולוגי אחר, קרינה שכזאת יוצרת בתנאים מסויים סוג של יוניזציה שמתבטאת ביצירה של ראדיקליים חופשיים. הצטברות של ראדיקליים חופשיים בגוף יכולה להוביל לפגיעה בדנ"א. חשיפה מרובה לקרינה אולטרה-סגולה יכולה לגרום לקטרקט עקב דנטורציה של החלבונים בעדשת העין. גם פה הכל עניין של מינון.

שללת את הטענה שלך בעצמך, קרינה בלתי מייננת = קרינה שאין לה מספיק אנרגיה בשביל לקרוע אלקטורנים מאטומים ובכך להפוך אותם ליונים.

קרינה א"ס יוצרת יונזציה בתאים, כלומר מייננת אטומים מסויימים.

ד"א קרינה א"מ בכל תדר בעוצמה מסויימת תיהיה מייננת השאלה אם החומר פשוט יפרץ(ישרף) לפני שזה יקרה או שזה יקרה בלי תגובה עם מחמצן, כל זה תלוי כמובן בסוג החומר כיוון שלכל חומר יש יכולות ספיגה והחזרה של תדרים שונים, יש סיבה למה מיקרו מחמם רק חומרים אורגאניים ומים ולא כוסות זכוכית.

פורסם

אמרתי "סוג מסויים" ו"בתנאים מסויימים"... לא מדובר ביוניזציה מלאה של אלקטרון מתוך אטום, אלא בפירוק קשרים שיוצרת יונים.

איפה למדת כימיה, תגיד לי?

לגבי החלק השני של התגובה שלך, קרינה בלתי מיננת היא כזאת - בלתי מיננת. אין לה אנרגיה מספקת בכל קוונטה ע"מ לגרום לקריעה של אלקטרון מאטום. היא מסוגלת לעורר אטומים (להעביר אטום אלקטרון למסלול גבוהה יותר), אבל לא לנתק אותו לחלוטין.

הסיבה שמיקרו מחמם חומרים אורגניים ולא זכוכית היא בגלל צורת המולוקולות. חומרים אורגניים הם בקירוב בצורת דיפולים, כלומר יש להם צד אחד שהוא יותר אלקטרו חיובי וצד אחד שהוא יותר אלטקרו שלילי. בגלל הצורה הזאת המולקולות נמצאות במצב של ויברציה, קרינת המיקרוגל (או רדיו, לצורך העניין) מגדילה את האלקטרו שליליות בצד אחד וגורם להפרש פוטנציאלים גבוה יותר, שגורם לויברציה חזקה יותר. הויברציה הזאת היא תנועה קינטית, המדד לאנגריה קינטית בחומר נקרא - חום.

ואין קשר בין שריפה ליוניזציה, שרפה זאת רק תגיבה כימית אקסו-טרמית שכוללת חומר דלק ומחמצן. אם תשקיע מספיק אנרגיה בחומר ללא מחמצן הוא יתפרק למרכיביו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים