עבור לתוכן

מסך לתכנות, תקציב 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מחפש מסך מחשב.

הייעוד העיקרי הוא תכנות, ככה שיש לשים דגש על החדות וקלות קריאת הטקסט במסך.

כמו כן המסך הולך לשמש מדי פעם לפוטושופ וקצת למשחקים.

בעיקרון התקציב הוא 2000~ ש"ח.

אחרי קריאה מעמיקה אני כנראה אלך על 20", מכיוון שהבנתי שאין מסכי 22" איכותיים לתכנות.

חשבתי על 2007WFP / 2007FP של Dell, האם יש הבדל מהותי ביניהם או שההבדלים הם רק ברוחב המסך?

האם יש בעיה כלשהי עם הגרסא הרחבה? כי ראיתי שהומלץ כאן המון על הגירסא הלא רחבה.

ראיתי שיש בעיית Flickering במסכים האלו, האם זה נכון? אם כן, האם המסכים ש nextop מוכרים הם בגרסאות שיש בהן flickering?

יש עוד חנויות זולות שאפשר לקנות מהן את המסכים האלו מבלי חשש לבעיות flickering?

ד"א, איפה אפשר לראות את המסכים לפני הקניה? באופיס דיפו אני יודע שי שיש להם מסכים לתצוגה, השאלה האם יש להם את ה 2007XXX.

אשמח לתגובות,

תודה.

פורסם

הדרישות שלך גבוהות מידי והתקציב שלך נמוך מידי.

חוץ מזה שעניין הרזולוציה בלתי אפשרי כי מדובר ב-LCD שמציג תמונה לא חדה ברזולוציה לא טבעית לא משנה כמה המסך יקר ומקצועי.

בקיצור כל המלצה שתקבל פה לא תענה על הדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבקש מסך TOP, סה"כ משהו שלא יהיה גרוע.

ה 226BW למשל הוא מעולה בשבילי,

רק רציתי לדעת אם יש תחלופות אחרות טובות דומות.

איך ה Dell E228WFP לעומת ה 226BW?

פורסם

בתקציב שלך ניתן לרכוש TN בלבד, לדרישות שלך הוא לא מתאים בעליל...

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע למה ננעלתם על זה שהדרישות גבוהות מדי,

טקסט ברור וחדות מחיב פאנל S-PVA? זו דרישה גבוהה מדי? לא.

שוב, הבקשה שלי היא מינימום טקסט ברור ונוח לקריאה.

כל השאר כמו פוטושופ או משחקים זה רק בגדר "שיהיה אפשרי", לא מדובר כאן בצורך העיקרי,

רק שיהיה אפשרי, ושיהיה משהו נורמלי, לפוטושופ ומשחקים.

עריכה:

לאחר קריאה קצרה של ביקורת מסכי ה 22 אינץ' פה ב HW, אני מתלבט בין המסכים הבאים:

1) Dell E228WFP

2) ASUS MW221C

האם התוספת של ה 100 ש"ח לטובת ה ASUS באמת משתלמת?

פורסם

הציפוי המבריק של ה-ASUS הופך אותו לבחירה גרועה מאוד לתכנות ולעריכה גרפית.

פורסם
  • מחבר

זה עד כדי כך גרוע?

אני לא יכול לשבת 10 דקות מבלי להסתנוור? :lol:

ד"א, יש לי פלורוסנט בחדר, זה משפיע?

פורסם

הדרישות שלך גבוהות מידי והתקציב שלך נמוך מידי.

חוץ מזה שעניין הרזולוציה בלתי אפשרי כי מדובר ב-LCD שמציג תמונה לא חדה ברזולוציה לא טבעית לא משנה כמה המסך יקר ומקצועי.

בקיצור כל המלצה שתקבל פה לא תענה על הדרישות שלך.

:xyxthumbs: קרא פה למשל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346741.msg2997174#msg2997174

זה קצת מגוחך להציב דרישות "מינימום" ואז להגיד שבעצם זה לא ממש דרישות כי אין תקציב ???

כל מסך 22' שתקנה, כולל הסמסונג המדובר לא עומד בדרישה לאיכות טקסט בעבודה ממושכת ולא בדרישה לדיוק צבעים בפוטושופ מזדמן.

גם הדרישה שלך ליכולת שינוי רזולוציה אפשרית רק במסכי CRT והפשרה מתקבלת על הדעת אך ורק במסכי LCD טובים (ויקרים).

המצב עוד הרבה יותר גרוע עם מסך TN רחב - ניסיון לשנות לו רזולוציה לאספקט רגיל כפי שציינת יגרום לא רק לטקסט מטושטש אלא גם למתיחה ומריחה לא פרופורציונית שלו ושל התמונה כולה... זוועה!

גם ה-PIVOT גורם לירידה משמעותית באיכות הטקסט במסכי TN והופך אותו ללא שימושי וחבל - במסכי 20' איכותיים הוא מוד פעולה סופר-נוח ושימושי בעיקר בתכנות (30% יותר שורות קוד ואין "בזבוז" שטח בשוליים).

ככלל, מסך רחב לא מומלץ לשימושים שלך כי האספקט הרחב מבוזבז לגמרי.

עליך להפנים את העובדה שלשימושים וההעדפות שציינת הסמסונג (וכן כל מסך LCD אחר בטווח המחירים הזה) לא עומד בדרישות ועליך לבחור כעת בין כמה חלופות:

1. לעלות לסביבות 1600 ש"ח ולקנות מסך 19' איכותי כמו ה-971P למשל.

זו האפשרות הטובה ביותר לדעתי שמהווה פשרה סבירה בין הדרישות, התקציב והמציאות.

2. להחליט ש"ה 226BW למשל הוא מעולה בשבילי" ולהתעלם מכל מה שאומרים לך פה בעלי ניסיון (איך קבעת זאת דרך אגב?).

3. לעלות בתקציב ל-2K ולקחת HP2065 או L2000CP כדי לקבל מסכים מעולים ללא פשרות (מלבד עניין הרזולוציה, שעדיין בעייתית אך הרבה פחות) - השקעה נבונה לטווח ארוך.

4. לקחת CRT 19' איכותי ושטוח - עם כל ההלם שבדבר, זו הבחירה היחידה שעומדת ב-100% בדרישות שלך כלשונן ללא כל פשרות ואפילו במחיר זול יותר. רק מה... מקדם הפאדיחה ודאי גדול מדי מכדי לקנות CRT וככל הנראה תעדיף לשבת עם LCD 22' שלא מתקרב אפילו לעמוד בהן ורק לא להיראות עם מכונת הכביסה הזו על השולחן, נכון?

* קרא פה לגבי CRT לעומת TN למשל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=330182.msg2859403#msg2859403

* הנה CRT מצויין וזול: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=4515

פורסם
  • מחבר

אין מצב שבחיים שאני קונה CRT חדש.. אני עכשיו עובד (ועבדתי כל החיים שלי) עם CRT 17" :-X

לא ערכתי את הפוסט מאז שפתחתי אותו, ואם תיראה את התגובה האחרונה שלי ההתבלטות שלי היא:

1) Dell E228WFP

2) ASUS MW221C

הסמסונג בכלל יצא מהפרק.

התקציב שלי ממש לחוץ ואין סיכוי שאני אפילו משלם 1600, שלא נדבר על 2k.

הבנתי שאין מסכים שהם לא פאנל TN שמתאימים לתקציב שלי.

אני מוכן להתפשר על 20", אבל גם זה אני מאמין שאין בתקציב שלי.

בכל מקרה, אני מעדיף לקחת 22" יותר זול, אני מהון זמן כבר מתכנן להחליף את המסך ואין סיכוי שאני קונה 19" (הוא גם לא בגדר התקציב אגב).

אז מבין כל ה 22", מה לדעתכם הכי יתאים? 2 הדגים שהבאתי לדעתי הכי מתאימים, אבל אני קצת דואג בנוגע ל ASUS והציפוי המשתקף שלו, זה באמת יכול להפריע בתכנות? האם פלורוסנט גורם להשתקפות פחות להשפיע, או שאפילו עושה את זה גרוע יותר? (או שלא משפיע בכלל).

אם עניין ההשתקפות באמת מפריע ו 2 הדגמים שהבאתי הם המתאימים ביותר אז כנראה שאלך על ה Dell.

עריכה:

ערכתי את הפוסט :)

פורסם

בתקציב הזה אתה יכול ללכת על:

1. HP2065 בקישור כאן.

2. או DELL 2007FP, בקישור כאן (חורג מהתקציב שלך במעט וגם ככל הניראה זה מסך מתצוגה).

3. או ה-LG L2000CP כמו כאן.

ה-1 הוא קנייה בטוחה עם ביקורות טובות. השני מסך מצויין אבל המסך בנקסטופ לפי מה שהבנתי(וזכור לי) הם מתצוגה. המסך השלישי הוא תעלומה כי אין עליו ביקורות.

פורסם

לתיכנות אני ממליץ דווקא שני מסכים קטנים יותר ...זה הרבה יותר טוב ....מנסיון

במיוחד לדיבוג ...שיש איזה מליון אפשריות לדבג תוכנית זה ממש מקצר את התהליכים ...

מסך אחד ממש קטן מידי .

פורסם

^

:xyxthumbs:

מכיוון שעדכנת את התקציב:

3. לעלות בתקציב ל-2K ולקחת HP2065 או L2000CP כדי לקבל מסכים מעולים ללא פשרות (מלבד עניין הרזולוציה, שעדיין בעייתית אך הרבה פחות) - השקעה נבונה לטווח ארוך.

ה-DELL2007FP הוא הימור בטוח אם תמצא אותו במחיר משתלם.

ה-HP מצויין גם כן אם תמצא אותו במחיר טוב ועם אחריות נורמאלית ומצב חדש.

ה-LG הנ"ל מאוד משתלם ואמור להיות באותה רמה אך אין ביקורות מהימנות.

פורסם

סתם לידע כללי, ה-LG לא נמצא כרגע במלאי של TMS ואמור להגיע תוך שבוע וחצי עד שבועיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים