עבור לתוכן

רכישת נייד עסקי של לנובו, 6500k

Featured Replies

פורסם

לא רואה סיבה לגנוב את הדיון הזה לדיון על מסכים, אבל בכל מקרה:

כל המסכים בעולם הם מרובעים. לא יודע מי התחיל את המגמה המפגרת של לקרוא למסך בפורמט 4:3/5:4 מסך "מרובע", כאילו שמסך 16:9/8:5 הוא "עגול" או "משולש". אבל המגמה הזאת כאן וכנראה אין מה לעשות, אני לבד לא אצליח להילחם בזה. ;D

כנראה רצו להגיד "מסך ריבועי", אבל אז קלטו שבעצם המסך הוא לא ריבועי, אז התחילו להגיד "מרובע" כי אולי מרגישים שזה "קרוב לריבוע". בכל מקרה זה מטומטם, אבל אין מה לעשות, כי אין כל-כך מילה מתאימה. גם "צר" לא מתאים, כי המסך הוא צר רק ביחס לרחב. אז אני קורה לזה מסך "רגיל" (כי פעם זה מה שהיה) או פשוט "לא רחב".

ואגב, נדיר למצוא מסכים ביחס 16:9 בניידים (או ב-LCD של מחשב בכלל). לרוב זה 8:5 (שמכנים אותו 16:10, כדי להראות שזה דומה ל-16:9).

פורסם
  • מחבר

ככל שאני מתקדם לקראת הרכישה אני מזהה עוד ועוד נושאים שיכולים להיות די קריטיים וזוקקים בירור. אז ברשותכם כמה שאלות (לגבי T61 שעליו דובר בת'רד):

1) האם המחשב מגיע מתוצרת לנובו עם מערכת הפעלה, ואז זה אומר שלכל דגם יש מערכת הפעלה מסויימת, או שהיא מותקנת ע"י היבואן או החנות המשווקת, ואז לכאורה יש לי בחירה במערכת ההפעלה? באתר של לנובו זה נראה באמת כאילו כל דגם בא עם מערכת הפעלה מסויימת, אבל אם כן איך ייתכן שחנויות מוכרות את אותו דגם מסויים עם אופציות שונות למערכות הפעלה, לדוגמא XP PRO וVISTA BUSINESS? גם אם אפשר לבצע שנמוך, הרי החנויות לא אמורות להיות רשאיות לגעת בזה, לא?

2) האם המחשב מגיע עם דיסק התקנה של מערכת ההפעלה?

3) כשאני בוחר בדגם עם VISTA BUSINESS, יש אפשרות לשנות ממשק לעברית, או שהדבר קיים רק בULTIMATE (וENTERPRISE שלא מגיעה עם ניידים של לנובו לפי מה שראיתי)? אם כן, אני צריך בשביל זה דיסק התקנה, או שאפשר דרך האתר של מיקרוסופט? (ממה שראיתי הכל מגיע עם ויטסה ביזנס וממשק באנגלית).. אני מדבר על שינוי ממשק דרך MUI (ולא LIP שזה למעשה הפיכה לעברית של שדות מרכזיים בלבד...)

4) אחת ולתמיד אני רוצה להבין, האם בT61 יש דגמים עם מסך 15" רגיל?

מצד אחד ברשימת הדגמים באתר של לנובו פהhttp://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/Products?openagent&brand=Thinkpad&series=ThinkPad+T+Series יש דגמים (אמנם בודדים) כאלה, אבל מצד שני בהשוואות שהאתר של לנובו עורך בין הדגמים השונים של סדרת הT בקישור http://www.pc.ibm.com/europe/thinkpad/why/en/tseries.html?europe&cc=europe&epi=web_express מסך 15" כלל לא מוזכר, כך גם טען Qttp בת'רד הנוכחי וגם בזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=349134.0...

תודה רבה חברה..

פורסם

1) האם המחשב מגיע מתוצרת לנובו עם מערכת הפעלה, ואז זה אומר שלכל דגם יש מערכת הפעלה מסויימת, או שהיא מותקנת ע"י היבואן או החנות המשווקת, ואז לכאורה יש לי בחירה במערכת ההפעלה? באתר של לנובו זה נראה באמת כאילו כל דגם בא עם מערכת הפעלה מסויימת, אבל אם כן איך ייתכן שחנויות מוכרות את אותו דגם מסויים עם אופציות שונות למערכות הפעלה, לדוגמא XP PRO וVISTA BUSINESS? גם אם אפשר לבצע שנמוך, הרי החנויות לא אמורות להיות רשאיות לגעת בזה, לא?

המערכת מותקנת ע"י Lenovo, אבל דגמים רבים כן ניתן לקנפג עם מערכת הפעלה כשמזמינים אותם מ-Lenovo. ייתכן שאפשרויות קנפוג כאלה פתוחות ליבואנים/משווקים, גם אם אין לך בתור משתמש קצה אפשרות כזו. אגב, לרוכשים ישירות מאתר לנובו בארה"ב או קנדה - כן יש אפשרות לשנות את מערכת ההפעלה, ופחות או יותר את הכל (זה נקרא דגם CTO - Customized to order).

אתה צודק שהחנויות לא אמורות לגעת במחשב ובמערכת ההפעלה שלו כפי שהגיע מהמפעל. אם הן עושות זאת בפועל או לא - לך תדע. בארצנו שום דבר כזה לא יפתיע אותי. זאת שאלה שאתה צריך לכוון בצורה ישירה לחנות שממנה אתה קונה, ולדרוש לקבל מהם תשובה ברורה, רשמית ומחייבת.

ייתכן שפשוט מציעים לך לשדרג/לשנמך למערכת הפעלה שונה בתוספת מחיר, ולמעשה מוכרים לך עותק OEM של אותה מערכת (ועליו אתה בעצם משלם את התוספת). אני נוטה לחשוב שחנות רצינית לא תתעסק עם התקנת עותק לא חוקי של Windows.

2) האם המחשב מגיע עם דיסק התקנה של מערכת ההפעלה?

לא. מערכת ההפעלה מותקנת על מחיצה חבויה מיוחדת, ובכל רגע אתה יכול לגשת למחיצה זו באתחול המחשב ולבצע שחזור להגדרות יצרן (פרמוט + התקנה מחודשת של המערכת וכל התוכנות הטעונות מראש). ניתן ליצור סט של דיסקי שחזור מאותה מחיצה חבויה (ואז אתה בעצם יכול להשמיד אותה). ניתן גם מאותו סט של דיסקים ליצור אותה מחדש.

אגב, זה מתקשר לשאלה הראשונה. בעיקרון, ניתן באמצעות דיסקי השחזור של Lenovo (המותאמים לכל מערכת הפעלה בנפרד) להרוס את המחיצה הקיימת וליצור מחיצה חבויה חדשה שטעונה בה מערכת הפעלה שונה מזו שהמחשב אמור להגיע איתה. משווק OEM יכול להזמין דיסקים כאלה מלנובו (יחד עם רישיון OEM), וכך הם יכולים לשנות את מערכת ההפעלה המותקנת מראש.

3) כשאני בוחר בדגם עם VISTA BUSINESS, יש אפשרות לשנות ממשק לעברית, או שהדבר קיים רק בULTIMATE (וENTERPRISE שלא מגיעה עם ניידים של לנובו לפי מה שראיתי)? אם כן, אני צריך בשביל זה דיסק התקנה, או שאפשר דרך האתר של מיקרוסופט? (ממה שראיתי הכל מגיע עם ויטסה ביזנס וממשק באנגלית).. אני מדבר על שינוי ממשק דרך MUI (ולא LIP שזה למעשה הפיכה לעברית של שדות מרכזיים בלבד...)

על זאת אני לא יודע לענות לך...

4) אחת ולתמיד אני רוצה להבין, האם בT61 יש דגמים עם מסך 15" רגיל?

התשובה היא חד-משמעית: אין ומעולם לא היו. שים לב שכל הדגמים באתר שבהם רשום בטעות 15" מציינים רזולוציה של מסך רחב, כמו WXGA/WSXGA+/WUXGA.

בהחלט היו דגמים של T60 עם מסך 15" לא רחב, וחלקם מופיעים בהשוואה.

פורסם

דימה ... אני חייב לתקן אותך

היו ועדיין ניתן להשיג פה ושם , דגמים של T61 בעלי מסך מרובע - הייתי צריך למצוא כמות כזאת ללקוח מסויים שלי ואכן הצלחתי לאתר,

נכון שלאחרונה נגמרו המסכים הריבועיים או כפי הגדרתך מסך ריבוע ... ומאז שנגמר הפסיקו עם הנ"ל ועברו "למלבניים" :)

אבל כשהתחילו עם הניידים של הT61 בהחלט היו מסכי ריבוע כאופציה לרכישה.

פורסם

אבל כשהתחילו עם הניידים של הT61 בהחלט היו מסכי ריבוע כאופציה לרכישה.

רק ב-14". מעולם לא ב-15".

פורסם
  • מחבר

הבנתי.. אם היה 15" רגיל, כל בעיותיי היו נפתרות.. כיוון שפני הדברים לא כך, אני חייב להתייעץ איתכם..

מצד אחד, כפי שציינתי, המחשב שלי הוא בעיקר לעבודה עם טקסטים, ולפי מה שהבנתי מסך רגיל הוא אידאלי לשימוש הזה, ולא רחב. ואז ה14.1" הרגיל הוא היחידי האופציונאלי. מצד שני השאלה אם הוא לא קטן מדי, ואז אולי עדיף את ה14.1" או ה15.4" הרחבים...

עניין נוסף שאני מתבלט בו הוא המעבד: האם לשימושים שציינתי (יחד עם הויסטה ביזנס) יש ערך לבאים: סוג המעבד (T7 או T8), המהירות (בין 1.8 ל2.5 Ghz), מהירות השעון וזיכרון המטמון, או שההבדלים זניחים?

פורסם

לעבודה עם טקסט יש השפעה גם לרזולוציה ולא רק לגודל.

למשל - מסך 14" עם 1400X1050 נותן שטח עבודה גדול בהרבה ממסך 15" עם 1280X800.

אבל הטקסט בדפדפן ובשולחן העבודה קטן יחסית ולא לכולם זה נוח.

מצד שני, 15.4" אפשר להשיג גם ב-1680X1050 וגם ב-1920X1200, שזו בכלל רזולוציה מפוצצת (לטעמי גדולה מידי לגודל מסך זה).

לדעתי - מסך 14" רגיל נותן שילוב כמעט מושלם מבחינת שטח עבודה וניידות.

לגבי מעבדים - יש השפעה, כמובן. היא לא קריטית, אבל הרבה הבדלים קטנים מצטברים למשהו גדול. בין 1.8 ל-2.0 ההבדל אולי זניח, אבל בין 1.8 ל-2.5 הוא כבר עשוי להיות מורגש. כמובן, גם המחיר.

פורסם

לטעמי מעבד T8100 הוא באלנס מצויין למי שרוצה את הטכנולוגיה האחרונה במעבדים מבלי לשלם יותר מידי כסף, ולמי שלא הכי צריך את האקסטרה אד"ג ...

אם אתה רוצה ממש עוצמה בנייד שלך יש את סדרת T9XXX - T9300 לדוגמא ... שזאת קפיצה משמעותית של הרבה דולרים במחיר שאני לא חושב שזה יצייץ לך ממש.

פורסם
  • מחבר

ראיתי באתר של לנובו רק 2 דגמים עם ויסטה, 2 ג'יגה זיכרון פנימי ומסך 14.1" רגיל.

הנה ההשוואה: http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumCompare/_UZ2AQxx?OpenDocument&compare=UI2B7xx

ההבדלים הם ברזולוציה של XGA לעומת SXGA+, בכרטיס מסך של אינטל לעומת NVIDIA, ובHeat emissions...

לגבי שני ההבדלים האחרונים: האם כרטיס מסך של NVIDIA יזלול לי יותר סוללה? ומה המשמעות של המאפיין השלישי - ככל שהוואט יותר גבוה (90 לעומת 65) כך המחשב מתחמם יותר?

פורסם

מן סתם כרטיס ייעודי צורך יותר חשמל אבל הם ממילא מתוכננים חהיות חסכוניים בצריכה שלהם כך שההשפעה צריכה להיות מינימלית, תלוי בעוצמת הכרטיס כמובן ביחס ישר להשפעה על חיי הסוללה, במיוחד בזמןשאתה לא מנצל את היכולות שלהם.

ההבדל בהספק של 90W מול 65W זה בגלל שהכרטיס מסך צורך יותר חשמל (וכן גם גורם למחשב להתחמם יותר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים