עבור לתוכן

רכישת נייד עסקי של לנובו, 6500k

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד בעוד כחודש לצורך לימודים. אע"פ שרובכם ככולכם לא ראיתם את שמי בהודעות פה בפורום, הגעתי לפורום לפני כחצי שנה, ומאז, מדי כל כמה ימים, אני טורח לנסות להתעדכן בהודעות החדשות ולצבור קצת ידע לצורך הקניה.

התקציב הוא 6500 ש"ח, עם חריגה אפשרית של 500 ש"ח (במקרה הצורך).

השימוש שלו יהיה בעיקר במעבד תמלילים וקבצי טקסט (לעיתים די גדולים ועמוסים), וקצת גלישה באינטרנט.

אע"פ שהשימוש הוא די בסיסי, אני רוצה מחשב כמה שיותר עמיד, ולכן רצוי שיהיה תוצרת של חברת Lenovo, מהקטגוריה העסקית.

אני לא הולך להתנייד איתו בדרכים מדי יום ביומו, ולכן המשקל הוא לא פרמטר.

כמו כן, זמן הסוללה לא צריך להיות יוצא דופן, מכיוון שיהיה לי מקור מתח זמן ברוב המקרים בהם אעבוד איתו.

מסך מט של 15" (אפשרי גם 15.4"), עם רזולוציה מתאימה לשימושים שציינתי.

כונן קשיח של 80 ג'יגה לפחות

צורב DVD

חשוב שיהיה עמיד בפני פגעי חוץ, ולכן שיהיה עשוי ממגנזיום (ציפוי פלטיניום למסך - יתרון), ובעל הגנה מחדירת נוזלים.

כמו כן, בעל מנגנון המכבה את הכונן הקשיח כשתנועה חדה מורגשת - Sudden Motion Sensor.

מערכת הפעלה מותקנת Vista Business/Ultimate

3 שנים אחריות

רכישה מחנות ממשית (עדיף מאיזור המרכז), שאינה רק מקוונת, ולא מאייבורי.

נ.ב.

אני לא שופע בכסף, ובנוסף למחשב אני צריך לקנות עבורו אביזרים נוספים (עליהם איוועץ בכם אחרי שאבחר את המחשב), ולכן אם יש מחשב שעונה על הדרישות שציינתי, אין צורך לבחור אחד שעולה יותר שיש בו עוד כמה פיצ'רים שיוצרים הבדל זניח על מנת שהמחיר יגיע בדיוק למחיר שציינתי.

תודה רבה,

אלעד.

פורסם

R61 על שלל גירסאותיו נכנס בתקציב שלך ועוד נשאר לך עודף

פורסם

אכן בתקציב שלך אתה יכול לקנות אחלה T61 מאובזר טוב טוב עם אחריות לשלוש שנים וכל הדברים שרשמת

פורסם

המסך הוא ציפוי פלטיניום כמו שהוא ציין??

פורסם

אני יודע על ציפי גלוס (מבריק) וציפוי מאט (לא מבריק :) ) ... בחיים שלי לא שמעתי על ציפוי פלטיניום ...

סדרת THINKPAD לדגמיה מגיעה רק עם ציפוי מאט.

פורסם
  • מחבר

מצטער, טעיתי קצת בלשוני... התכוונתי למכסה בעל ציפוי פלטיניום, שמספק הגנה למסך.. הדבר קיים בסדרה Z של לנובו (שבמאמר מוסגר נראית הרבה יותר עמידה מקודמותיה, אבל גבוהה מדי לתקציב), אבל לפי התגובות שלכם כנראה שבסדרה T הדבר לא קיים..

ממש תודה על התגובות, לפני הרכישה (בעוד כמה שבועות) אחזור להתייעץ איתכם על הדגם הספציפי...

שאלה קטנה: בסדרת T61 לא קיימים מחשבים עם 15" אלא רק 15.4"? (לכאורה כך נראה מהאתר של לנובו:http://www.pc.ibm.com/europe/thinkpad/why/en/tseries.html?europe&cc=europe )

פורסם

מכסה טיטניום לא "פלטיניום" (אין מילה כזאת בכלל).

מכסה טיטניום היה רק בסדרה Z, שלא מיוצרת יותר, והיה סתם רעיון גרוע שהופך את המחשב ליותר כבד, עבה ומכוער.

אכן אין מחשבי T61 עם מסך 15" לא רחב. רק 15.4" רחב.

פורסם
  • מחבר

אכן אין מחשבי T61 עם מסך 15" לא רחב. רק 15.4" רחב.

תוכל בבקשה להסביר לי בקצרה מה ההבדל בין מסך "רחב" ל"לא רחב"?

איכשהו שכחתי גם לשאול לגבי דבר שדומני שהוא די קריטי, הזיכרון הפנימי.

האם בשביל השימושים שציינתי ומערכת ההפעלה Vista Business דרוש לי זיכרון פנימי של 2GB או שאפשר להסתפק ב1GB בלי להתלונן?

פורסם
  • מחבר

באילו פרמטרים קונקרטיים אפשר להגיל שסדרת הT61 נבדלת מהR61 (חוץ מהאחריות ל3 שנים בניגוד לשנה)?

שניהם נכללים תחת הקטגוריה העסקית, אלא שהT61 קצת יותר קלים. נראה שמחשבים מקבילים משתי הסדרות מבחינת חומרה יכולים לספק ביצועים זהים. נראה שהתנאים שציינתי קיימים בשניהם: מגנזיום, מנגנון חדירת מים, וsudden motion sensor.

יש הבדל בעמידותם, מבחינת החומרים שמהם הם עשויים, פיזור החום וכדו'?

אולי עדיף לי לחסוך קצת בכסף ולקנות מחשב מסדרת הR61 ולשדרג ל3 שנים אחריות - האם זה משתלם, אפשרי ובכמה כסף השידרוג כרוך?

עריכה: e.g http://campus.shopy.co.il/products/108607

http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=2532

פורסם

לקחת R61 ולשדרג אחריות היא בהחלט אפשרות טובה, אם זה יוצא זול יותר.

שים לב שה-R61i שבקישור הראשון הוא בעל מסך מבריק (VibrantView) וייתכן שהשני גם, למרות שלא מצוין מפורשות.

עדיף להיצמד ל-R61 הרגיל (לא e, לא i), כדי לקבל מחשב לא מסורס (כמו ה-e) ועם מסך שהוא מאט בוודאות.

פורסם
  • מחבר

אחרי בדיקה יחסית מקיפה שערכתי, יוצא לא משתלם לקנות R61 ולהרחיב אחריות. הוא עובר את המחיר של T61 עם אותו מפרט (אמנם לא בהרבה). הR61 בהחלט יקרים בצורה משמעותית מהR61i/e, עד עכשיו לא חשבתי שיש ביניהם הבדל, תודה שהארת את עיניי לכך...

כמו שאמרתי, אחזור לכאן בעוד כמה שבועות טרם הרכישה.. תודה לכל המגיבים, הפורום הזה מצדיק את המוניטין שלו כל פעם מחדש.

פורסם

אכן, הניידים בעלי מסך רחב פרשו מהעולם ....

יש עדיין פה ושם כאלה מתרוצצים בשוק (בעיקר בארה"ב משם אני מייבא את שלי )

אבל בעיקרון נפטרים ממלאים ישנים

והדגמים שמיועדים להחליף את סדרה T של THINKPAD - SL400, SL500 - שכבר מופיעים באתר של לנובו , מכילים רק מסכים רחבים ולא מרובעים.

מסך מרובע זה מסך שהיחס בין הגובה לרוחב שלו הוא שווה , והתמונה היא כמו במסכים הישנים של הטלוויזיות

מסך רחב שמו כן הוא ... הרוחב הוא יותר מהגובה ... 16:9 ....

שזה בעצם התמונה הטבעית שרואה העין ... באספקט הזה ...

פורסם

מסך מרובע זה מסך שהיחס בין הגובה לרוחב שלו הוא שווה , והתמונה היא כמו במסכים הישנים של הטלוויזיות

גם במסכים מרובעים היחס הוא 3:4 או 4:5

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים