עבור לתוכן

מודינג תאורה

Featured Replies

פורסם

היי, אני רוצה לבנות מודינג למחשב (שעדיין לא קניתי, אז הכל עדיין בתיאוריה........) עם מארז ANTEC 900. עכשיו אני רוצה להוסיף לו תאורה שמורכבת מלדים+קטודות שאפשר לשלוט עליה בעזרת תוכנה מהמחשב, חשבתי על להוציא סיגנל דרך הפרללל פורט. מצאתי רק מדריך אחד שהסביר איך לחבר 8 לדים לפרלל אבל אני רוצה יותר משמונה לדים... אני רוצה מערכים של צבעים (כך שאני יכול לשנות את הצבע של התאורה) או להאיר חלקים של המחשב... יש דרך לעשות את זה?

חשבתי על RELAYים אבל אני לא יודע איך זה יעבוד... מה אתם אומרים? ואם מישהו יוכל גם לצייר לי סכימה (אני יודע שזה פשוט מאוד, אבל אני צריך להראות לאבא שלי...) זה יהיה נפלא.

פורסם

וואלה אף פעם לא חשבתי על זה

בטוח אפשר לחבר אבל איך תשלוט על זה עם איזה תוכנה?

פורסם

אתה בטוח שאתה רוצה להתעסק עם הפרלל פורט בXP ? (רק אל תקפוץ על USB.. סיפור ארוך ומייגע)

כמובן זה הכל מאוד פשוט ונחמד בתיאוריה אבל רק אם המערכת תשתף פעולה..

ואם אתה יכול גם לכתוב לעצמך תוכנה פשוטה שתשלוט על זה ..

קיצר אתה לא חייב רק 8 לדים אם אתה עובד עם RELAYS אז אתה יכול לעשות לך כל מיני מעגלים של לדים שידלקו ויכבו לפי רצונך אפשר גם לשלוט על הקטודות ועל כל דבר שאפשר להדליק ולכבות עם מפסק .. אבל קח בחשבון שאתה מוגבל ל 8 מעגלים..

וכן אתה גם צריך 8 RELAYS עם סליל של 5V ,או פחות RELAYS .. רק תעשה חשבון על כמה דברים אתה רוצה לשלוט..

היתי ממליץ בהתחלה לחפש ולהוריד תוכנה ולעשות קצת ניסויים איתה לראות שהיא פועלת

ורק אז להתחיל לפנטז ;D

פורסם

זה יכול ליהיות מאוד יעיל לגבי מאוורים אורות פחות כי בישביל מה צריך לכבות ולהדליק אורות...

פורסם

ליופי.

אתה יכול ליצור אלמנטים ושילובים מדהימים עם אפשרות שכזאת.

שבניגוד למאווררים - אין את הצורך בכך.

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן לכתוב את התוכנה לבד. אין בעיה עם הפרלל וXP, יש לה DLL שמטפל בכל הכאב ראש של כתיבה לחומרה (הפרלל הוא גם בתכנון שלו מאוד פשוט, זה 24 סוויטצ'ים של 1 או 0).

שמונה מעגלים יהיו יותר ממספיק... אני לא רוצה לעשות יותר מדי. אבל למה אני צריך סליל? ממה שאני מבין ממכם בתאוריה זה אפשרי, יש לכם אולי איזשהו מקור לקרוא על איך בדיוק RELAים פועלים כדי לדעת מה צריך כדי להפעיל אותם מהפרלל?

זה אמור להיות ממש יפה, ואני לא צריך מאווררים, הANTEC 900 הוא מארז עם חתיכת מע' קירור טובה (80 מ"מ מכניס אוויר מפרונט שהוא בעצם רשת ואז יש עוד שני 120 על המעבד והכ"מ עוד אחד כדי להוציא אוויר מאחור וגולת הכותרת היא 200 מ"מ שמוציא אוויר למעלה).

אה, ואם אני כבר אשלוט על המאווררים זה יהיה עם פאנל.

תודה,

זיו :)

פורסם

אם אתה כל כך בטוח אז סבבה

אתה לא צריך סלילים .. בתוך כל ממסר (RELAY) יש סליל הפועל כמגנט חשמלי ברגע שמחברים אותו לזרם הוא ממגנט איזה מערכת מכנית קטנה שפשוט מתפקדת כ מפסק והוא סוגר מעגל בין רגליים מסוימות

כך בעצם פועל ממסר .. בגדול

יש סוגי ממסרים שונים עם סליל של 12V עם 6V 3.3V ועוד

אז אתה צריך לברר אם קיים כזה של 5V .. אם לא אז לקוות שכזה של 6 יתאים לך

פורסם
  • מחבר

תודה, ממה שקראתי אני יכול גם להשתמש בRELAY של 3V ולהוציא מהחיבור רק 3V. עכשיו עוד שאלה, לגבי כוח, יש חיבורי מולקס שהם בעצם הרחבות למולקס. איך זה עובד? אני יכול להשתמש בו ויהיה לי את אותו כוח? ונניח שאני מחבר 6 לדים של 2V-3V לחיבור של 12V, אני צריך נגד?

פורסם

לא הבנתי לגבי המולקסים

אם אתה רוצה לדים כדאי לחבר אותם במקביל זתומרת נגד לכל לד

פורסם
  • מחבר

נניח ואני משתמש בחיבור של ה5V, ויש לי לד של 3V ואני רוצה לחבר שלושה כאלו, אני צריך לכל אחד מהם נגד שיוריד 2V?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים