עבור לתוכן

בעיה של כיסי אוויר במערכת קירור מים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לפני מספר ימים קיבלתי את הציוד למערכת קירור מים שהחלטתי לבנות

עכשיו סיימתי לחבר את הכל ושמתי לב שבשני קטעים נוצרו לי כיסי אוויר...

בכל שאר המקומות פשוט על ידי שאיבה/שאיפה בתוך הצינורות הוצאתי את כיסי האוויר, אבל את שני אלה אני פשוט לא מצליח.

ועוד משהו שאולי קשור, שמתי לב שאם אני מרים את המשאבה יחסים גבוהה לשאר הרכיבים נוצר כיס אוויר בהתחלה שלה ואז היא פשוט לא עושה כלום...

צירפתי תמונות של המחשב שלי.

תודה מראש על העזרה

יוגב

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש לך פתח כל שהוא במערכת או שהיא כולה אטומה לגמרי?

אתה צריך לפתוח את המיכל ולתת למערכת לרוץ הרבה זמן. כל הבעועות יצאו ולא יהיו לך כיסי אוויר.

ועושה רושם שהבלוק של המוספטים גבוה יותר מהמיכל, תעלה את המיכל ככה שהוא יהיה המקום הכי גבוה במערכת בזמן הרצה.

פורסם
  • מחבר

המיכל מיים הוא הכי גבוה במערכת הוא נמצא הרבה מעל המארז...

ויש בו אוויר, הוא לא מלא ב 100% :S

ואני אומר לך הבועות האלה לא זזות...

בשני הקטעים האלה זה כאילו הזרימה הרציפה הופכת לנחל קטן של מים שמעליו יש בועה ענקית של אוויר...

יוגב

פורסם
  • מחבר

אני מצרף תמונה נוספת של כיס אוויר בהחזרה מהגשר הצפוני

בבקשה תעזרו לי...

יוגב

[attachment deleted by admin]

פורסם

תנסה לשים מארז על הצד ומיכל לשים בגובה ומשאבה על הריצפה ותפעיל את המע' ובלחיצות על הצינורות לאט תוציא את כיסיי אוויר :xyxthumbs:

בהצלחה!

פורסם

:hi:

גם "מכות" ממש אבל ממש קטנות יעזרו..בדומה למה שעושה רופא\אחות למזרק לפני הזריקה.

פורסם

אין לך מספיק לחץ במערכת.

וכמו שאמרו לך קודם, עליך לשים את מיכל המים גבוהה ככל האפשר מעל המערכת ולוודא שהוא פתוח, כדי שיוכל לשמש מעין משחרר אויר.

דבר אחר שניתן לעשות הוא לנתק את המערכת, לתת למים להגיע לכל המקומות כמה שאפשר, ולהפעיל אותה בפיקים קטנים.

פורסם

מה המפרט של המערכת?

נראה שבאמת הרגת את הזרימה עם כל הבלוקים האלה. או שיש בעיה אחרת.

במערכת תקינה המשאבה היתה מצליחה לדחוף את כל הבועות האלה למקום הכי גבוה (למיכל)

פורסם
  • מחבר

המיכל הוא הכי גבוהה...

שמתי את המחשב על הצד אבל זה לא עוזר...

פשוט עכשיו הבועות אוויר באמצע של הצינורות, וגם כשהפעלתי את המשאבה כשהיא בגובה של המארז לא היה שום שינוי הבועות נמרחו טיפה לחלק העליון והמים זרמו מתחתיהם...

הארכתי את הצינור יציאה (החלק שנשפך חזרה למיכל מים) ב 3 מטר בערך ועליתי קומה אחת למעלה, ניסיתי לשאוב או לשאוף אוויר (עד שהמים מגיעים לי לפה או מתקרבים לבלוק הראשון...) בנסיון להזיז את הכיסי אוויר אבל גם זה לא עזר ככה שזה לא נראה לי קשור לעוצמה של המשאבה...

גם טפיחות קלות על הצינור כמו על מזרק לא עזרו..

המים פשוט זורמים מתחת לכיס אוויר ולא מזיזים אותו...

בבקשה שמישהו יציל אותי..

יוגב

עריכה:

Arik.G אני מניח שהתכוונת למפרט של הקירור,

כל הבלוקים הם של EK

המשאבה היא של 1,000 ליטר בשעה והיא עלתה לי 70 דולר

קניתי הכל ב performance pcs

פורסם

יש לי רעיון קצת מוזר אבל צריך לעזור למה אוויר עולה תמיד למעלה:

תשים את המארז על הגג שלו יענו סובב 180 מעלות שים משאבה על רצפה את המיכל למעלה. אוויר שלכוד בחלק העליון כשה מארז הפוך ילך לחלק תחתון :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני רוצה להגיד תודה לכולם על העזרה...

הצלחתי להעיף את כל כיסי האוויר, והחלטתי לשתף במה שעשיתי כדי שאולי תוכלו עם זה לעזור לעוד אנשים שיתקלו באותה בעיה כמוני.

מה שעשיתי למעשה זה פירקתי את הלוח ואז את הבלוקים ממנו וסידרתי את כל הבלוקים על שולחן בצד.

ואז הרמתי ושיחקתי עם הבלוקים ולמעשה דחפתי את הכיסים החוצה עד שלא היו לי יותר כיסי אוויר במערכת...

החזרתי את הבלוקים ואז את הלוח ועכשיו המערכת נראית טוב :-)

מה שכן נוצרה לי בעיה חדשה...

כשהוצאתי את הלוח/בלוקים אז הצינור של המופסט (מחולל זרם אם אני זוכר) העליון יצא מהבאנד והנוזל השפריץ על הכל בערך...

עכשיו כשסיימתי לבנות את הכל והאתי להדליק אני חושב היה קצר כי המחשב לא נדלק, אני לוחץ על הכפתור יש חצי שניה/שניה של חשמל למאווררים וכו ואז המחשב נכבה.

עכשיו פעם חיברתי נאון למחשב והיה קצר בחוט והמחשב פשוט לא נדלק (אני לא זוכר אם בכלל לא או כיבה את עצמו אחרי שניה) ואז פשוט ניתקתי את המולקס של הנאון והכל חזר להיות טוב...

השאלה שלי אם זה איזה מנגנון פוסט הפעלה שמזהה רציפות בין + ל - או משהו כזה (או על הספק או על הלוח)

או שהרסתי את הלוח אם שלי :-( חיפשתי לראות אם יש איזה פיוז, אף פעם לא נתקלתי וגם עכשיו כשחיפשתי בלוח שלי לא מצאתי כזה אז אני יותר פוחד :-(

הלוח אם שלי הוא ASUS Striker Extreme הספק כוח Corsair HX520W

יוגב

פורסם

איזה נוזל השתמשת?

הטעות הכי גדולה שלך היתה להדליק את המחשב, במידה ונוזל קיצר משהו והדלקת את המחשב יכול היה להיגרם לך נזק בלתי הפיך.

תוציאה את החלקים שנרטבו, תייבש אותם טוב טוב עם פן

ותשאיר כמה ימים בחוץ שהכל אבל הכל יתאדה. (שוב תלוי איזה נוזל השתמשת)

אם זה מים עם תוספים מיוחדים או נוזל רדיאטור מציע לך לקנות אלכוהול 95% ולנקות איתו את כל החלקים.

אלכוהול נקי לא גןרם נזק לרכיבים אלקטרוניים והוא מתאדה ולא משאיר כלום על הלוח.

סתם שתדע מה מצבך, היה לי בלוק שטיפטף על הכרטיס מסך, הכרטיס לא בין החיים יותר.

מקווה שזה לא המקרה אצלך.

ואם היה לך סתם קצר רגיל, לרוב ניתוק הספק כוח מרשת החשמל לכמה שניות פותר את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

מים ירוקים רגילים לרדיאטור של אוטו..

לא משנה אם אני מנתק את הספק כוח, השארתי את המחשב 12 שעות בלי חשמל (הוצאתי כל החוטים מה IO PANEL ובטריה ביוס) ולא הסתדר..

זה לא מסוכן לשים פן על בלוח? אני לא רוצה להמיס את ההלחמות ושרכיבים יתחילו ליפול לי..

בכל מקרה אני אנסה לשטוף עם אלכוהול 95%-100% נקווה לטוב..

בכל מקרה יש לי גישה לציוד אלקטרוני שיכול אולי לעזור (מיקרוסקוף אלקטרוני מלחמים דקים שואבי בדיל וכו), השאלה איזה חלק בלוח יכול להיות שהלך...

הדליפה הייתה במוספט העליון ליד החיבור 8 פינים מהספק..

יוגב

פורסם

פן לא מסוכן ללוח אל תדאג.

נקה גם עם אלכוהול ונקווה לטוב. אני מחזיק לך אצבעות.

פורסם

אם יש לך פן שיכול להמיס הלחמות מסכן מישמשתמש בפן הזה.

רוב הסיכויים שלא איזה חלק ספציפי הלך אלה פשוט המוליכים בתוך הלוח עצמו נשרפו, אם זה המצב אין לך מה לעשות.

תנסה בכל זאת לנקות עם הרבה אלכוהול את האזור, או שעוד יותר טוב תממש אחריות.

תנקה כל סימן של הנוזל וזהו, לא תיהיה להם דרך לזהות את הסיבה לתקלה.

בהצלחה, תעדכן אותנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים