עבור לתוכן

בעיה לא מצליח להתקין win xp על מחשב חדש - נכבה באמצע

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה רכשתי מKSP מחשב במפרט הבא:

מעבד: amd athlon X2 64bit 5200

לוח אם gigabyte GA-M61PME-S2

זכרון kingston 1GB DDR2 800 X2

כרטיס מסך Sapphire ATI Radeon HD 3450 256MB GDDR2 DX10.1 HDTV DVI PCI-E 2.0

הארד דיסק Seagate 320GB 7200rpm 16MB SATA2 NCQ

ואני מנסה להתקין win xp sp2 (דיסק לא מקורי שהותקן כבר כמה פעמים על מחשבים אחרים) על המחשב לאחר יצירת המחיצה, העתקת הקבצים ואתחול המחשב מתחילה ההתקנה (עוד 39 דקות לסיום ההתקנה)

ואז המחשב נכבה בפתאומיות, ללא שום הודאת שגיאה! ניסיתי דיסק אחר (שונה, מאדם אחר) והתופעה חזרה על עצמה.

הלכתי לחנות ממנה קניתי את המחשב הם עשו reset לcmos, ולהפתעתי הם הצליחו להתקין (עם דיסק מקורי), הם מחקו את ההתקנה ושלחו אותי הביתה.

הגעתי הביתה עשיתי reset לcmos (ע"י הוצאת הבטריה) ניסיתי להתקין עם דיסק שלישי (לא מקורי) והתופעה ממשיכה לחזור על עצמה.

ניסיתי להתקין ubuntu וזה הותקן כמו שצריך, אבל win xp sp2 וגם ניסיתי sp3 ללא הצלחה!

האם מישהו יודע מה עושים? האם יכול להיות שהמחשב מזהה שזה לא דיסק מקורי? יש לזה פיתרון?

זקוק לעזרתכם!

כל טוב

אלי

פורסם

או שהדיסקים שלך כולם היו דפוקים, (זה לא יהיה פעם ראשונה שאני נתקל בזה)

או שיש איזה משהו חיצוני שחיברת למחשב שגורם להתקנה לכבות את המחשב. (גם בזה נתקלתי פעם)

חפש בארון את הדיסק התקנה המקורי של XP ונסה איתו.

אל תחבר כלום למחשב חוץ ממסך, עכבר, מקלדת.

ואם אפשר עכבר ומקלדת שונים מאלה שניסית איתם קודם.

נסה גם נקודת חשמל אחרת בשביל המזל.

פורסם
  • מחבר

או שהדיסקים שלך כולם היו דפוקים, (זה לא יהיה פעם ראשונה שאני נתקל בזה)

הם לא! כמו שציינתי, הם הותקנו על מחשבים אחרים!

או שיש איזה משהו חיצוני שחיברת למחשב שגורם להתקנה לכבות את המחשב. (גם בזה נתקלתי פעם)

חוץ ממקלדת מסך ועכבר לא מחובר אליו כלום!

לגבי מקלדת עכבר ונקודת חשמל שונה - אני אנסה.

תודה על התשובה.

למישהו יש עוד רעיונות?

האם יכול להיות שבשלב המוקדם הזה, המחשב (חומרה) מזהה שהדיסק הוא לא מקורי??

פורסם

לרוב לא קשור לעכבר/מקלדת וכו'.

אין למחשב/לדיסקים שום דרך לבדוק מקוריות שלא דרך האינטרנט ולזה צריך שתתחבר עם היוזר והסיסמא שלך... ולזה צריך מערכת הפעלה.

אם בדקת את הדיסקים והם תקינים, תנסה לבדוק את הדברים הבאים:

א. האם זה קורה תמיד באותה נקודה בהתקנה?

ב. האם המאווררים של המעבד/כרטיס מסך עובדים כראוי.

ג. האם יש לך כמה זכרונות ? אם כן - יש מצב שאחד מהם דפוק, אז תקבל reset בלי שום אזהרה בהתקנה, תנסה לשים רק זכרון אחד, ולהריץ התקנה (אם נופל שוב, תנסה עם זכרון אחר) או שתנסה להריץ memtest.

אגב, הוצאת הסוללה לא עושה RESET ל BIOS אלא רק מוחקת את התאריך/שעה. RESET עושים ע"י ג'אמפר יעודי ליד הסוללה. קרא ב manual שקיבלת עם הלוח...

הייתה לי תופעה דומה עם מחשב חדש שהותקן, ואז פתאום התחרפן. מסתבר שלא סגרתי את הנעילה של המעבד טוב והוא השתחרר קצת, מה שגרם להתחממות וקריסה.

יכול להיות שבחנות הוא ישב בסדר או שהיה קר יותר, אבל זה בספק. שווה בדיקה.

אם אתה אומר שהמחשב הותק והכל עבד סבבה עם Ubuntu זה מאד מוזר. תנסה לבדוק את הזכרונות. לפעמים גם חדש מקולקל. קורה.

פורסם

אתה אומר שווינדוס מקורי ולינוקס מותקנים בלי בעיות

מסקנה , גש לחנות הקרובה ותקנה ווינדוס מקורי או שתתקין לינוקס

הפורום הזה לא נועד לעזור בפריצת תוכנה או בהתקנת תוכנה פרוצה

פורסם

באיזה שלב של ההתקנה זה נתקע ? תמיד באותו שלב ?

ותנסה להפעיל את ההתקנה בלי שום כרטיסי הרחבה למינהם (רק כ. מסך, זיכרון ומעבד) ובלי שום התקני USB (אם העכבר או המקלדת מחוסרים ב-USB אז תשתמש באחרים.

פורסם

זה לא קשור לחוקיות מערכת ההפעלה (כי אם כן כבר מזמן הייתי נועל את השירשור הזה), 39 דקות, אם אני זוכר נכון, זה השלב בו המערכת מזהה ומתקינה את התקני ה-P&P.

כמו שנאמר לפני, תחבר את המחשב בדיוק כמו שחובר בחנות, ללא שום חיבור USB.

פורסם

לרוב לא קשור לעכבר/מקלדת וכו'.

אין למחשב/לדיסקים שום דרך לבדוק מקוריות שלא דרך האינטרנט ולזה צריך שתתחבר עם היוזר והסיסמא שלך... ולזה צריך מערכת הפעלה.

אם בדקת את הדיסקים והם תקינים, תנסה לבדוק את הדברים הבאים:

א. האם זה קורה תמיד באותה נקודה בהתקנה?

ב. האם המאווררים של המעבד/כרטיס מסך עובדים כראוי.

ג. האם יש לך כמה זכרונות ? אם כן - יש מצב שאחד מהם דפוק, אז תקבל reset בלי שום אזהרה בהתקנה, תנסה לשים רק זכרון אחד, ולהריץ התקנה (אם נופל שוב, תנסה עם זכרון אחר) או שתנסה להריץ memtest.

אגב, הוצאת הסוללה לא עושה RESET ל BIOS אלא רק מוחקת את התאריך/שעה. RESET עושים ע"י ג'אמפר יעודי ליד הסוללה. קרא ב manual שקיבלת עם הלוח...

הייתה לי תופעה דומה עם מחשב חדש שהותקן, ואז פתאום התחרפן. מסתבר שלא סגרתי את הנעילה של המעבד טוב והוא השתחרר קצת, מה שגרם להתחממות וקריסה.

יכול להיות שבחנות הוא ישב בסדר או שהיה קר יותר, אבל זה בספק. שווה בדיקה.

אם אתה אומר שהמחשב הותק והכל עבד סבבה עם Ubuntu זה מאד מוזר. תנסה לבדוק את הזכרונות. לפעמים גם חדש מקולקל. קורה.

רציתי לומר שבעיקרון הוצאת הסוללה כן עושה RESET לBIOS, אך בחלק מלוחות האם זה לא, ולכן עדיף לעשות לפי חוברת ההוראות שמגיעה עם לוח האם (שבד"כ זה עם הג'אמפר CMOS שנמצא ליד הבטריה). אבל בכל מקרה הוצאתת הבטריה כן עושה RESET, אך כלולים עוד כמה שלבים בתהליך, לא רק הוצאתה והחזרתה.

http://www.dewassoc.com/support/bios/bios_password.htm

פורסם

רציתי לומר שבעיקרון הוצאת הסוללה כן עושה RESET לBIOS, אך בחלק מלוחות האם זה לא, ולכן עדיף לעשות לפי חוברת ההוראות שמגיעה עם לוח האם (שבד"כ זה עם הג'אמפר CMOS שנמצא ליד הבטריה). אבל בכל מקרה הוצאתת הבטריה כן עושה RESET, אך כלולים עוד כמה שלבים בתהליך, לא רק הוצאתה והחזרתה.

http://www.dewassoc.com/support/bios/bios_password.htm

אשמח אם תשלח לי לינק ללוח אם אחד שבו זה אפשרי לרסט את הביוס ככה.

מניסיון של לא מעט (כמה מאות סה"כ...) מחשבים שהתקנתי - מעולם לא נתקלתי בכזה, אבל אשמח ללמוד משהו חדש.

הביוס לא נדיף. גם אם יהיה בלי סוללה שנה - הוא לא ימחק. זאת כל הפואנטה בעצם.

אם תעיין באחד משני הלינקים הבאים:

http://en.wikipedia.org/wiki/BIOS

או

http://www.webopedia.com/TERM/B/BIOS.html

תראה שבהתחלה ה BIOS היה ממומש בתור ROM שלא נתן ליוזרים אפשרות שינוי, וכיום ממומש ב FLASH, בדיוק כמו DISK ON KEY.

וכשם שהמידע לא נמחק מה DOK - גם מה BIOS הוא לא.

ממה ששמתי לב בפורום פה, זאת טעות מאד נפוצה. ישנם חלקים שמוצגים ב BIOS כמו התאריך והגדרות מסויימות - שלא יושבים ב BIOS ודורשים סוללה. ואכן נמחקים. אבל RESET אפשר לעשות רק ע"י זרם חשמלי ולכן זה מוגדר EEPROM.

פורסם

אני מאמין לך, אני לא חושב שאתה סתם אומר.. לי בכל מקרה אין הרבה נסיון בבטריות של לוחות אם.

אשמח אם תחקור את העניין קצת יותר לעומק ותודיע לי אם זה 100% בטוח שכל לוחות האם כיום לא עושים את זה וזה לא אפשרי בשום אופן קיים.

פורסם

נסה לבטל ACHI בביוס

פורסם

אני מאמין לך, אני לא חושב שאתה סתם אומר.. לי בכל מקרה אין הרבה נסיון בבטריות של לוחות אם.

אשמח אם תחקור את העניין קצת יותר לעומק ותודיע לי אם זה 100% בטוח שכל לוחות האם כיום לא עושים את זה וזה לא אפשרי בשום אופן קיים.

אחי, 100% זה רק המוות...

זה מה שהנסיון שלי אומר. נסיון נרכש כל הזמן ומתעדכן כל הזמן. ולכן אני לא בטוח ב 100% אבל לא רחוק מזה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים,

בסופו של דבר הבעיה היתה המאורר של המעבד, שלא הותקן\פעל כראוי, הוא הוחלף והכל סודר.

ועכשיו לגבי הדברים האחרים:

1. אף אחד לא ביקש שתעזור לי בהתקנת תוכנה פרוצה! אני לא צריך אותך בשביל זה! המחשב נכבה גם בהתקנת דיסק מקורי! (בפעם השניה שהגעתי למעבדה הם ניסו דיסק אחר מקורי והם נתקלו בבעיה)

2. לגבי reset לbios או ל cmos צודקים, זה לא הבטריה, הוצאת הבטריה עושה clear לcmos (You may clear the CMOS values by removing the battery) ואילו הג'מפר עושה reset לcmos.

פורסם

בבקשה אתה מסביר לנו מה הבדל בין RESET ו CLEAR של CMOS .

פורסם

CLEAR למשל לא יסיר סיסמא אם יש (כל המטרה... למשל אם המחשב ציבורי ונגמרה לו הסוללה, אתה לא רוצה שידליקו והנעילה על ה BIOS תוסר)

מנגד, RESET ישחזר הגדרות יצרן ישר מאזור ב BIOS שמוגן ונשמר. ככה אם יש בעיה ב BIOS, למשל הושחת ע"י וירוס או משהו, או סתם ע"י תוכנה שלא שינת בו משהו כראוי (יש תוכנות שמאפשרות שינוי ערכים ב BIOS) - אתה יכול לשחזר אותו לחלוטין. כמובן שבשביל זה אתה צריך אפשרות לפתוח את המארז, ובמחשב ציבורי הוא יהיה נעול פיזית.

לסיכום -

CLEAR. מאפס ערכים מסויימים (למשל שעה ותאריך).

RESET משחזר את ה BIOS לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים