עבור לתוכן

התלבטות קשה בין 88GT לבין HD4850

Featured Replies

פורסם

אני כנראה עוד כמה ימים מזמין מחשב חדש (מיועד למשחקים ולחיים ארוכים), הדילמה הגדולה שיש לי היא האם לבחור בין הHD4850 הביצועיסט אבל החם והרועש לבין http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1132 שהוא יותר קר מהשני אבל לא ידוע לי לגבי הרעש והצריכת חשמל.

ידוע לי שה4850 לוקח את ה88GT בביצועים, אבל העניין של הרעש והחום מפריעים לי, ראיתי שיש דרכים "פנימיות" למתן את החום ואת פעולת המאוורר (ככה שיורד הרעש) אבל אני לא מתכוון להסתבך איתן, רציתי לדעת גם אם ה4850 אמור ל"חיות" הרבה זמן למרות החום שהוא פולט? או שיש סיכון גבוה שהוא ישרף?

אגב של איזו חברה מומלץ לקחת של GECUBE או של CONNECTD3D? (אותו מחיר)

פורסם

.......להפך

במצב סטוק ה 4850 שקט לחלוטין (כי מהירות המאוורר שלו תקועה על 15% ב IDLE), ולכן הטמפרטורה הגבוהה.

העלאה של מהירות המאוורר ל 30-35% מורידה אותו לסביבות ה 55-60 מעלות, והוא עדיין לא רועש יותר מ 8800GT (שכידוע, קירור הסטוק שלו גם לא בדיוק עושה נפלאות מבחינת הרעש....)

ה 4850 יכול לעמוד בקלות גם בטמפרטורה של 90 מעלות, ולידע כללי- בגלל הפרשי הענק במהירויות המאוורר שלו בין מנוחה למאמץ, הכרטיס "קר" יותר במאמץ מאשר במנוחה.

הפרש הביצועים גדול מדי בשביל ללכת על 8800GT במקרה הזה, זה פשוט לא משתלם.

פורסם

ה HD4850 לא רועש כלל במצב מנוחה והטמפ' שלו נמוכות יחסית..

בהתחלה באמת המצב היה מפחיד עם 80 מעלות במנוחה ומי יודע כמה במאמץ (וגם אז המאוורר לא הרים את המהירות שלו.. מוזר)..

אבל התקנתי את תוכנת ה SMARTDOCTOR שהגיעה עם הכרטיס (של ASUS) שמאפשרת שליטה מלאה באוורור ובמהירות ליבה וזכרון וכו'..

כוונתי את המאוורר כמו שצריך ועכשיו הטמפ' במנוחה היא סביב ה 58 ובמאמץ סביב ה 80 וקצת..

תמונה מצורפת :

*נ.ב - אפשר דרך אגב גם לרדת לאזור ה 48 מעלות אם רוצים.. אבל זה כבר דורש להרים את המאוורר ל 80% מרעישים..

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

התוכנה הזאת מגיעה גם עם כרטיס של gecube או conected3d?

אגב מסובך להתעסק עם התוכנה הזאת (כמו שראיתי את הדרך עם פתיחת פרופילים וכו')?

וזה עדיין לא פותר את הבעיה כי אתה מגביר את המאוורר ובעצם מרעיש יותר לא?

פורסם

טוב עדכון מהדקות האחרונות..

התוכנה הוסרה. או שהיא תוכנה דפוקה או שמשהו פה אצלי מתנגש איתה ויצר שם בעיה..

הרצתי לכרטיס קצת בדיקות מאמץ עם כל מיני בנצ'ים של משחקים כמו CRYSIS ו LOST PLANET ועוד.. וגיליתי שבעצם לא משנה מה אני מגדיר לה - כאשר הטמפ' של הכרטיס מגיעה ל 75 מעלות היא מעלה את מהירות המאוורר ישר ל 100 אחוז.

ניסיתי לשנות בהגדרות שלה, ניסיתי התקנה חדשה ואפילו ניסיתי להסיר הכל ולהתקין דרייברים ואותה מחדש.. כלום לא עזר. היא בשלה.

בקיצור הסרתי אותה ועשיתי שוב את הבדיקות כדי לראות לאיזה טמפ' באמת הכרטיס מגיע בלי "עזרה".. מסתבר שגם בלי שום שינויים ובלי עזרה מהמאוורר הכרטיס לא עובר אצלי את ה 85-87 מעלות.. מוזר מאד. אני מזכיר - במנוחה - 78-80 ובמאמץ מלא של חצי שעה רק 10 מעלות מעל ? נשמע מוזר נכון ? - אבל זה המצב.

חשבתי שאני הוזה ובדקתי את הבאנץ' שעשו לכרטיס ב TOM'S .. מסתבר שהם קיבלו בדיוק את אותה תוצאה.. כנראה שככה הכרטיס פשוט מתוכנן..

לסיום, לפי דעתי לא ממש נחוץ לעשות לכרטיס שינויים ו/או הוספת קירור קיצוני.. אפשר פשוט להשתמש בו ככה..

נכון, הוא מעט חם - אבל אז מה ? לא מזיק לו ובטוח שלא לי..

*סתם בשביל להרגיש שקט נפשי ערכתי גם בפרופיל את מהירות המאוורר ל 35%.. עדיין חסר רעש והטמפ' ירדו כב 15-20 מעלות.. (אבל שוב - לא הכרחי)

פורסם
  • מחבר

אז מה זה אומר בעצם? שהתוכנה לא מועילה ורק פגעה בכרטיס?

פורסם

פגעה ?!!

אני לא מבין מאיפה הסקת את זה.. מה קשור ?

היא פשוט עשתה כל מיני דברים שלא רציתי אז הסרתי אותה..

בסופו של דבר חזרתי לשליטה ידנית על המאוורר.

על ידי עריכת פרופיל בדרייבר (כל ילד בן שלוש יכול להבין איך עושים את זה) שיניתי את מהירות המאוורר ידנית ל 40 אחוז.. וזהו..

SIMPLE AS THAT .

*עריכה*

צרפתי גם צילום מסך כדי להמחיש למי שעדיין לא הבין מה זה "להגדיר ידני" את המהירות.. ניתן לראות את טמפ' הכרטיס במנוחה כאשר המאוורר על 40%..

[attachment deleted by admin]

פורסם

שאלה :

אם אני למשל מגדיר כמו ההוא שלפני למשל FAN40% ומפעיל אותו ואח"כ עושה ריסט למחשב האם המאוורר חוזר למצב הרגיל או נשאר על 40% ?

פורסם

זה נשאר על הפרופיל האחרון שהופעל.

פורסם
  • מחבר

אבל לפי מה שהבנתי בשיטה הזאת אתה כל פעם צריך לשנות את הפרופיל לפני שאתה מפעיל משחק.

וגם לא הבנתי מה אתה עושה שם בדיוק? מגביר את סיבובי המאוורר או מוריד אותם?

פורסם

תראה, לי יש את ה-4870 שהוא יותר קריר, אני קבעתי אותו על 33 אחוז ואני לא נוגע בו יותר.

נקודה...

פורסם

אבל לפי מה שהבנתי בשיטה הזאת אתה כל פעם צריך לשנות את הפרופיל לפני שאתה מפעיל משחק.

וגם לא הבנתי מה אתה עושה שם בדיוק? מגביר את סיבובי המאוורר או מוריד אותם?

מגביר אותם כמובן.

בכל מקרה, תקח את ה4850, אין מה לעשות - בסיבוב הזה Ati ניצחה בגדול.

בהצלחה ותתחדש.

:)

פורסם

יש לי את ה 8800GT שהבאת לינק אליו ואין שם אפשרות לשנות את מהירות המאוורר. ושלי הרעיש מאוד אז פירקתי את המאווררים ושמתי אחד 120MM על ה HEATPIPE.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים