עבור לתוכן

שאלה, למה אנשים לא מוסיפים כרטיס קול למפרטים פה ??

Featured Replies

פורסם

אני רואה אנשים שבונים מחשב באיזה 8-10 וגם יותר.

ומחשב שנועד לפי מה שאומרים להיות "מחשב תותח, חיה רעה למשחקים הכי חדשים"

ועם זאת, הם מעדיפים להשאר בלי כרטיס קול, אלא להשתמש במה שבא על הלוח האם

מישהו מוכן להסביר לי את זה?!

נראה לי ממש מוזר

הרי אפשר להשיג כרטיסי קול מעולים במחיר של 400-800 שקל (לדוגמא קרייאטיב או MAUDIO וכו') שגם יתנו להנות מהרבה יותר אפקטים במשחק מבחינת סאונד, גם סראונד איכותי יותר, הפרדת ערוצים טובה יותר, צלילים חדים יותר וכו'

וגם יורידו עומס מן המעבד (רשמתי אחרון כי אכן כיום זה הכי פחות חשוב שיש כאלו מעבדים חזקים)

לדעתי סאונד זה אחת מן החוויות הכי מהנות במשחקי מחשב (יש משחקים שסאונד גרוע פשוט גרם לי לא לרצות לשחק בהם), אז למה לא להשקיע קצת גם בכרטיס קול?

הרי כל מי ששמע כרטיס שאינו בא על הלוח האם, מבין כמה הרמה היא פי כמה וכמה יותר טוב מכל אלו שעל הלוח האם.

זה בדיוק כמו שאגיד לכם "למה לקנות כרטיס מסך, בוא נשתמש באיזה משהו שבא על הלוח האם"

סביר להניח שרובכם תתפקעו מצחוק ותגידו שזה גרוטאה

אז למה לא אותו הדבר לגבי כרטיס קול?

למה לא להוסיף במפרטים כרטיסי קול טובים?

פורסם

כרטיסי קול ONBOARD בימינו הם לא כל כך רעים.

מי שלא מבין בסאונד או שאין לו מערכת טובה, לא רוצה ולא צריך יותר מזה.

אני קניתי מחשב ב8000 שקל, ואין לי מערכת טובה כרגע (מגבר ישן של PIONEER ושני רמקולים גדולים של PEERLESS) ולא קניתי כרטיס קול כי זה לא יתן לי כלום.

מה גם שכרטיס הקול שהגיע עם הלוח שלי הוא יותר טוב מרוב כרטיסי ONBOARD שקיימים בשוק.

פורסם

ההבדל בין כרטיס מסך ב800 שקל לבין כרטיס מסך מובנה הוא הבדל של שמיים וארץ.

ההבדל בין כרטיס קול ב800 שקל לבין כרטיס קול מובנה בלוח אם באיכות סבירה, בשביל מישהו שלא צריך עריכת סאונד ולא מתכנן לבנות אולפן הקלטות ביתי, אלא להשתמש במחשב כשהוא מחובר ל(גג)5 רמקולים של כמה וואט פלוס סאב - זניח לחלוטין.

סיבה מספיק טובה?

פורסם

1. כרטיס קול איכותי מוסיף מאות שקלים למפרט וזה לא הגיוני שיבוא על חשבון מעבד או כרטיס מסך, כשאתה מקבל כרטיס O/B עם כל לוח אם.

2. ההבדל בין כרטיס O/B וכרטיס בכמה מאות בודדות של שקלים (כמו הXFI הזולים יותר) הוא כל כך זניח שהוא פשוט.. זניח.. גם באיכות וגם בביצועים. מבחינת פיצ'רים- טוב, זה מצדיק 300-400 שקל? ואם אתה מדבר על כרטיסים יקרים יותר שבאמת נותנים תמורה לכסף- אין לכרטיסים כאלה מקום במפרטים שהם גם מעל הממוצע (נגיד מפרטים באזור ה8,000).

3. הנקודה העיקרית- רמקולים. השקעה בכרטיס קול היא רק ההתחלה. בשביל באמת להרגיש הבדל כלשהו בין כרטיס O/B וכרטיס מתקדם יותר שיצדיק את ההשקעה צריך רמקולים יקרים יותר, במאות ואלפי שקלים. א. לא תמיד הבנאדם רוצה ציוד היקפי נוסף. ב. תקציב! איך לעזאזל תכניס כרטיס נורמלי ורמקולים לתקציב שהוא פחות מ11,000 בלי לפגוע בכרטיס מסך/ מעבד?

4. אם יש לך בעיות עם מה שנעשה, אתה מוזמן להציע מפרטים אחרים לכל דורש- עם כל הרכיבים שאתה חושב שיש להוסיף.

פורסם

כי הסאונט שאתה מקבל מהלוח-אם הוא מספיק טוב, כיום ברוב הלוחות החדשים יש תמיכה ב7.1 ערוצים ומעלה מה שמאפשר לך לחבר לו מערכת קולנוע ביתית ולהנות מסאונד וסראונד מדהים.

הכטיסים היותר יקרים, האיכותיים יותר לא ממש מהווים הבדל משמעותי לאומת הסאונט שמתקבל מהלוח-אם והם נחוצים למי שמתעסק לעריכות אאודיו ששם צריך קרטיס קול ברמה גבוהה וזה לא נחוץ לשימושים רגילים כמו משחקים.

פורסם

קיבלת תשובות מצויינות לכל השאלות שלך.

הנושא ממילא לא שייך לפורום מפרטים.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים