עבור לתוכן

שאלה בקשר למהירויות באס בזכרונות\לוח אם

Featured Replies

פורסם

עדיין לא הבנתי בדיוק את כל העיניין של הבאס..

באס זה בעצם fsb?

ואם נגיד הלוח אם שלי עובד על 133 , זה כותב לי שהזכרונות שלי ב

DDR266

ויש לי בעצם זכרונות של ווינבונד 3200\400

אז אני בעצם לא מנצל אותם עד הסוף? כי אני רק על 266 והם מסוגלים ל400? או שזה משהו אחר...?

2) מה הכוונה ב 3200 בסוג הזכרונות? קצב העברת הנתונים? 3.2 גיגה לדקה? שניה?

3) אם יש לי זכרון אחד 256 מסויים עם תיזמונים של 5-3-2 ואני מוסיף עוד סטיק אחד 256 עם תיזמונים גבוהים יותר.

אז מה יקרה? התיזמונים יהיו שווים? אחד יפעל יותר מהר? יווצר דילאי בין השניים?

ושאלה אחרונה שהיא בעצם מתקשרת לשאלה הראשונה... זה שהזכרונות שלי הם 400 מגה הרץ או באס , כבר אין לי מושג

זה אומר שהם עובדים ב400 (מה שזה לא יהיה)

או שהם מסוגלים לעבוד ב400. ואם אני לא יגדיר להם את זה , אז הם יהיו בדאון קלוק..

תודה..

סורי על כל השאלות. :-\

פורסם

אז ככה:

אתה צריך לבדוק אם הלוח שלך תומך בזכרונות כאלה, לדוגמה אם הוא KT266 אז הוא תומך בזכרונות של עד266MHZ ואם הוא KT333 אז הוא יתמוך בזכרומות של עד 333MHZ וכך הלאה

אם אתה לוקח שני סוגי זכרונות שונים (תיזמונים שונים) אז אתה צריך לכוון בביוס שיפעלו לפי הזכרון האיתי כי אז הם יתחממו יותר מידי ו\או יגרמו לשגיאות במערכת, אבל לא תמיד עים קצת קרור טוב לזכרונות אני מאמין שהם יפעלו טוב

יאלה ביי כבר לילה ואני מת לישון אני יענה לך בבוקר!

פורסם
  • מחבר

יש לי

epox8rda+

הוא תומך.

תודה..

פורסם

עדיין לא הבנתי בדיוק את כל העיניין של הבאס..

באס זה בעצם fsb?

ואם נגיד הלוח אם שלי עובד על 133 , זה כותב לי שהזכרונות שלי ב

DDR266

ויש לי בעצם זכרונות של ווינבונד 3200\400

1)אז אני בעצם לא מנצל אותם עד הסוף? כי אני רק על 266 והם מסוגלים ל400? או שזה משהו אחר...?

2) מה הכוונה ב 3200 בסוג הזכרונות? קצב העברת הנתונים? 3.2 גיגה לדקה? שניה?

3) אם יש לי זכרון אחד 256 מסויים עם תיזמונים של 5-3-2 ואני מוסיף עוד סטיק אחד 256 עם תיזמונים גבוהים יותר.

אז מה יקרה? התיזמונים יהיו שווים? אחד יפעל יותר מהר? יווצר דילאי בין השניים?

ושאלה אחרונה שהיא בעצם מתקשרת לשאלה הראשונה... זה שהזכרונות שלי הם 400 מגה הרץ או באס , כבר אין לי מושג

זה אומר שהם עובדים ב400 (מה שזה לא יהיה)

או שהם מסוגלים לעבוד ב400. ואם אני לא יגדיר להם את זה , אז הם יהיו בדאון קלוק..

תודה..

כי הזכרונות נמצאים בתדר מהירות כזו של 133mhz באס כפול שתיים בגלל שזה DDR אז מהירות מערכת של 266mhz

שזה בעצם הFSB הוא כולל את המהירות של הצ'יפסט והזיכרון ומהירות הFSB של המעבד בקיצור FSB זו המהירות הכללית שבה המערכת

עובדת. באס זו המהירות של המעבד.

1.במקרה שלך אתה לא מנצל אותם כי מהירות הבאס של המעבד שלך היא 133 תצטרך לעשות OC למהירות באס של 200 כדיי לנצל אותם.

2. הוא מעביר 3.2GB לשנייה

3.אתה לא יכול לקבוע לכל זכרון את התזמונים בנפרד. פשוט זכרון אחד יגביל אותך בתזמונים

יש לך RATIO בלוח אבל זה כמאט לא מזיז לזכרונות כעקרון אם אתה רוצה להפעיל אותם על שיא המהירות שלהם תצטרך לעלות את מהירות הבאס של המעבד ל200mhz

פורסם

הזכרונות האלו נקראים DDR = Double Data Rate אני חושב...

בגלל זה אם הלוח אם שלך עובד 133 אתה מכפיל את זה ב-2 ככה הוא באמת עובד , כנל לגבי הזכרונות.

במעבדי אינטל למשל מהירות הלוח היא *4 ולא *2....אותו דבר למיטב ידיעתי היו ה-RDRAM'ים....

fsb ובאס כן זה בעצם אותו דבר רק שלפעמים מדברים על זה כ-266 (מוכפל) ולפעמים ב-133 (לא מוכפל) .

1)אם לא עשית OC ל-FSB של הלוח שלך והוא רץ 266 אז כן , אתה לא מנצל את הזכרונות.

2)בדיוק 3.2GB לשניה.

3)לא יווצר שום דילאי , הסטיק עם התזמונים הגרועים יותר יגרום לשני לעבוד ככה גם (גרוע).

זה כמו אם תשים סטיק של 400 וסטיק של 333....שניהם יעבדו על 333 .

אתה צריך להגדיר 400 בדיוק , השאלה איך הגדרת.

תכנס לביוס תגיד מה מוגדרת של המהירות לוח ומה בחרת בזיכרון , AUTO ? אחוזים ? BY SPD ?

פורסם
  • מחבר

תודה. העיניין מתחיל להקלט.

1:1

אני חושב...

הזכרונות עולים ביחס שווה למהירות של הלוח.

פורסם

אז למעשה רק כשהלוח יעבוד ב-200 במקום ב-133 (כלומר 400 , גם הזיכרונות יעבדו כך - וינוצלו במלואם).

פורסם

מה פתאום!

בלוחות חדשים יש הפרדה בין הזכרונות והמעבד

כל אחד יכול לרוץ במהירות שונה לדוגמא:

זיכרונות 400 מעבד 133 ועוד הרבה קומבינציות בלתי תלויות זו בזו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים