עבור לתוכן

עצות בנושא קירור ואוברקלוק לפנטיום 4 ישן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שקניתי מחשב חדש, התחלתי לתהות מה לעשות עם הפנטיום 4 הישן. החלטתי למסור אותו להורי אך לפני כן לטפל בבעיית התחממות שיש לו, ואם אני מצליח להשתלט על הטמפרטורה גם לעשות לו אוברקלוק קטן (יותר בשביל הכיף והניסיון מאשר בשביל ביצועים - אני יודע שזה לא מעבד טוב ל- OC)

להלן המפרט:

Intel pentium 4 Prescott 2.66GHZ (קירור של Intel)

motherboard: chipset: P4M800 (נראה לי Foxcon MS-7071 אבל אני לא לגמרי בטוח)

512MB DDR 400MHZ

256MB DDR 266MHZ

(סה"כ זיכרון 768MB)

RADEON 9550

ספק 400W ג'נרי

2 מאווררי 80MM ג'נריים (אחד מכניס מאחורה ואחד מוציא מלמעלה)

ניקיתי את כל המחשב מאבק (כולל ניקוי יסודי של ההיטסינק והמאורר)

בדקתי ב - Speedfan והטמפ' של המעבד 60C במנוחה ו 70-73C במאמץ (דיי גבוה לא?)

במקור היה לו רק מאוורר אחד במארז (וגם הוא לא ממש עבד) ואז המצב היה עוד יותר גרוע.

אגב נגעתי עכשיו בהיטסינק של המעבד והוא לא חם בכלל, והמאורר שלו מרעיש כמו בואינג 747 בהמראה (4500RPM)

במארז (שאני לא ממש יודע מה הדגם שלו) יש מקום ל- 80MM מאחורה, 80MM מלמעלה ו 80MM מקדימה (אבל מקדימה אין פתח איוורור אז נראה לי לא חכם לתקוע שם מאוורר) - סה"כ יש דווקא הרבה מקום בפנים אם אני מסדר את החוטים כמו שצריך

אז לשאלות -

1. המלצות לקירור - אני מוכן להוציא עד 200 ש"ח על כל הגשעפט. במה הייתם ממליצים להשקיע? משחה טרמית? קירור יותר טוב? מאווררים טובים יותר למארז?

יש למישהו רעיון לאיזה חבילת מוצרים שתשפר את המצב?

2. OC - בהנחה שאני רוצה לעשות OC נגיד, ל 3.0GHZ (בעיקר בשביל ההתנסות). א. קראתי את המדריכים ב. מצאתי את הפונקציות הדרושות בביוס

- לאיזו מהירות פחות או יותר אפשר להגיע?

- לאיזה טמפ' רצוי להורידאת המעבד לפני שאני מנסה OC?

- האם הספק 400W ג'נרי יהווה בעייה?

- האם כדאי לי להיפטר מה 256MB 266MHZ? (תכל'ס בכלל לא התכוונתי שהם ישארו במחשב אבל במעבדה החליטו להשאיר אותם בנוסף ל-512 )

- עוד עצות / משהו ששכחתי / אני צריך לדעת?

תודה רבה מראש לכל המגיבים!

פורסם

1. קירור נורמלי לדבר הזה בתקציב הנ"ל זה קצת גבולי..אבל אפשר לסדר קירור שקט ועם ביצועים נורמלי כמו של AC...

מה שכן לך על כמה מאווררי מארז טובים..ובקדימת המארז המאוורר שואב את האוויר דרך חור שיש בחלקו התחתון של הפאנל...תבדוק את העניין..

- לגבי המהירות בהתחשב בקירור/לוח האם שיש לך ...רחוקלא תגיע..

- והמעבד הנ"ל יסתדר גם ב80+-..אבל לא מומלץ להביא ואתו במאמת לטמפ' כזאת..

- ספק ג'נרי זה תמיד בעיה..אבל רק נסיון יגיד לך אם הוא יחזיק או לא...

- זה תלוי..בכל אופן תעיף אותם כי הם סתם מאיטים את כלל המערכת..

פורסם
  • מחבר

בקיצור AC Freezer 7 + מאוורר נוסף ששואב אוויר מקדימה + משחה טרמית (נראה לי פחות או יותר 200 ש"ח)

זה הרעיון?

ואת הסטיק המיותר פשוט לשלוף החוצה? לא צריך לעשות עוד משהו?

פורסם

כן הקירור שפירטת ^^ יספיק בהחלט...

וכבה את המחשב..רצוי גם להוציא מהחשמל את הספק....נתק את הסטיק..וזהו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים