עבור לתוכן

מחשב למשחקים תקציב 4.5K, ללא ציוד היקפי ומסך, בלי OC

Featured Replies

פורסם

שלום רב

אשמח להמלצות למחשב חדש שמיועד בעיקר למשחקים (!) וגם גלישה באינטרנט. (משחק בעיקר משחקי רשת ואסטרטגיה אז אין חובה להפציץ בקונפיגורציות שדרושות לCRYSIS ודומיו)

ללא ציוד היקפי. מיועד למסך 19' שנקנה לאחרונה.

מארז שקט- חשוב

כרטיס מסך- NVIDIA בלבד. תודה.

תקציב עד 4500 ש"ח

תודה

פורסם

אחה"צ טובים לך.

כ.מסך Nvidia או יעלה לך מאות רבות של שקלים יותר ויתן אותם ביצועים כמו כרטיס ATI שזול בהרבה או לחליפוין באותו המחיר של כרטיס ATI אבל חלש בהרבה.

ההתעקשות מיותרת,הכרטיסי נמכרים כמו לחמניות,ATI חברה ותיקה מוכרת ואמינה ואין שום סיבה להעדיף Nvidia כשזה לא מגובה ע"י ביצועים מתאימים.

בבקשה מפרט סופר מעולה לצרכים שלך :

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX

כמות: 1 - מחיר: ¤865

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-EP45-DS3

כמות: 1 - מחיר: ¤621

מארז:

ANTEC SONATA III 500W

כמות: 1 - מחיר: ¤643

קירור למארז:

Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA

כמות: 1 - מחיר: ¤76

זיכרון:

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ

כמות: 1 - מחיר: ¤433

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤369

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤995

כונן אופטי:

LG H20LS DVD-RW x20 Dual Layer Sata LightScribe Black

כמות: 1 - מחיר: ¤146

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

סה"כ: ¤4258

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤4173

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/m32c4kwj

אין לך צורך ביותר מזה.

סה"כ מחשב שקט ואיכותי

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

לגבי הספק האם הוא כלול בתוך המארז? 500W הכרחי או שניתן פחות?

יש אפשרות להשקיע את יתרת התקציב שלא מנוצלת בשדרוג כרטיס המסך באופן שאוכל ליהנות ממשחקים יותר?

תודה

פורסם

המפרט Xtract מעולה.

ספק+מארז מעולים, ניתן לקחת ספק ומארז אחרים אבל אני לא ממליץ.

מה שכן, זה יעלה יותר כמובן, זה לקחת ספק corsair 450vx ומארז CM69.

כרטיס המסך הוא מעולה, לשם השוואה הוא יותר חזק מ 9800GTX, למסך 19" המסך הזה הוא מעל ומעבר.

אני מבטיח לך שמשחקים ירוצו כמו תחת של תינוק.

פורסם

* ה-HD4850 הוא אוברקיל מטורף למשחקים שציינת על מסך 19' גם כך.

* כנ"ל לגבי המעבד שעוד משפיע הרבה פחות על הביצועים בגיימינג (ודאי במקרה הזה). גם E7200 יהיה פה מעל ומעבר.

* ה-לוח גם כן אוברקיל ולשימושים שלו אין כל צורך בתמיכה ב-CF. לוח מבוסס P43 יהיה כאן מעל ומעבר.

* ה-500W ממש ממש לא הכרחי אך מדובר בבאנדל סופר משתלם ושקט מאחת החברות האיכותיות ביותר כיום. יחזיק לך גם מערכת יקרה וכבדה בהרבה בעתיד אם תרצה (במפרט הבא אולי?), אך לא מומלץ למערך CF חזק בשל גודלו הקטן יחסית ויכולות הקירור הממוצעות שלו.

אפשר בהחלט לחסוך פה הרבה או לשדרג את רמת השקט במידה וזה ממש חשוב לך.

מפרט חסכוני עם ביצועים זהים לחלוטין הלכה למעשה במשחקים שלך על מסך 19', אפילו עם NVIDIA

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.53GHz E7200 45nm : " SLAVN" - BOX ¤584

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤496

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600GT 512MB GDDR3 HDMI - RETAIL ¤559

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤362

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ¤438

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤426

קרור למעבד:

ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤113

קרור למארז:

GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBLA1 ¤28

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3202

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* השילוב של E7200 + 9600GT512M יספיק מעל ומעבר למשחקי רשת/אסטרטגיה על מסך 19' והוא זול ב-ה-ר-ב-ה.

אובייקטיבית ה-E8400 + HD4850 ישיגו FPS גבוה משמעותית אך בפועל לא תרגיש שום הבדל בביצועים:

ההבדל בגלל המעבד, אפילו במשחק כבד יחסית הוא בין 100 ל-80 FPS. העין האנושית בקושי מבחינה בכל מה שמעבר ל-30-40 FPS ממילא.

ההבדל בגלל הכרטיס משתנה מאוד בין משחק למשחק אך במקרה שלך ה-9600GT עובר בקלות את ה-40-50FPS בכולם, לדוגמה פה:

http://tinyurl.com/6mn7g8 (ה-9600GT בערך ברמה של ה-HD3870 בגרפים).

* מארז/ספק משתלמים מאוד למחירם ושקטים יחסית. אין לך צורך במשהו מעבר לכך אלא אם אתה חובב שקט רציני ו/או מתכנן לשדרג בעתיד את המפרט למכונת גיימינג כבדה במיוחד + OC ומעוניין "להתכונן" לכך מבחינת מארז/ספק.

נשארו לך 1300 ש"ח ביחס לתקציב שרצית - שמור אותם לשדרוג של כרטיס המסך תוך שנה וחצי-שנתיים ותקבל ביצועי גיימינג עדיפים בהרבה לאורך זמן. למעשה סכום זה מספיק כמעט לשני שדרוגים בנתוני הגיימינג שלך ;). לחלופין, ניתן לשדרג את רמת השקט של במפרט בחלק מהסכום ו/או להכין תשתית לשדרוגים משמעותיים בהמשך (מארז/ספק בעיקר).

פורסם

המפרט של TMPSTUR פשוט מעולה (גם זה של XTRACT).

נראה לי בכל הכסף שנשאר לך כדאי לך לשדרג לפחות את הקירורים של המארז שיהיו שקטים יותר.

אני הייתי ממליץ לך על כרטיס מסך של ATI (אני אישית גרובי של ATI, אבל ללא קשר פשוט ה-48XX עולים על המתחרים בכל פרמטר אפשרי).

380 וואט נראה לי יהיה גבולי אם אתה מתכנן OC.

פורסם

תודה.

1. ה-NSK4480 כולל מאוורר TRICOOL חרישי על LOW והמאוורר של GLACIALTECH מהשקטים לגודלו. בכל מקרה זו לא הבחירה המועדפת למארז לחובבי שקט בתקציב כזה.

2. כפי שאמרתי, ה-HD4850 בהחלט חזק יותר אבל לא מצדיק את מחירו לשימושים שלו כי הוא לא יקבל תוספת ביצועים מורגשת במחיר כפול כמעט.

3. הוא לא מתכנן OC וגם אם כן, זו לא בעיה בכלל עם המפרט שהצעתי. מדובר ב-380W "אמיתיים" של ספק עם נצילות מעל 80%. עם ה-TDP הנמוך של ה-9600 וה-E7200 אין לו שום בעיה (או צורך אם כבר מדברים על זה) עם OC לשניהם.

פורסם

תודה.

1. ה-NSK4480 כולל מאוורר TRICOOL חרישי על LOW והמאוורר של GLACIALTECH מהשקטים לגודלו. בכל מקרה זו לא הבחירה המועדפת למארז לחובבי שקט בתקציב כזה.

2. כפי שאמרתי, ה-HD4850 בהחלט חזק יותר אבל לא מצדיק את מחירו לשימושים שלו כי הוא לא יקבל תוספת ביצועים מורגשת במחיר כפול כמעט.

3. הוא לא מתכנן OC וגם אם כן, זו לא בעיה בכלל עם המפרט שהצעתי. מדובר ב-380W "אמיתיים" של ספק עם נצילות מעל 80%. עם ה-TDP הנמוך של ה-9600 וה-E7200 אין לו שום בעיה (או צורך אם כבר מדברים על זה) עם OC לשניהם.

1. נראה לי שעם ה-1300 שהשארת לו, הוא יכול לשדרג בהחלט את המארז+מאוורר+קירור מעבד (SONATA III למשל יהיה שקט ויעיל, עם ספק כוח חזק) בסופו של דבר ה-AC הוא קירור מעולה, אבל שוב, אם יש לו כסף לזה, כדאי לשדרג לאחר מהקירורים של SCHYTE .

2. בעיקרון אני מסכים איתך... אבל זה פשוט להציע לו כרטיס מדגם ישן יותר ואני חושב שאם כבר לשדרג משהו במפרט, זה את הכרטיס מסך.

3. בכל מקרה, במידה והוא כן ייתקדם ל-4850, אני חושב שיהיה מקום לעבור ל-FSP 450 שהוא זול מאד ובהחלט שווה את זה (אם הוא נשאר עם המארז שהצעת לו).

פורסם

לא מסכים אתך פה ;) חבל להשקיע כסף ללא צורך...

1. לגבי המארז, כפי שציינתי, הסונטה3 מעולה ומשתלם אך אין פה צורך בו אם השקט לא חשוב ברמה מעל הממוצעת.

2. "ישן יותר" בעולם ה-GPU זה עניין של כמה חודשים בודדים. לשימושים שלו אין כל הצדקה להוציא 400 ש"ח נוספים ללא תוספת מורגשת בביצועים.

3. ה-FSP450 נחות מהספק של ה-NSK4480 מבחינת איכות, נצילות ורמת שקט. מכיוון שה-ANTEC 380W מספק גם ל-HD4850 אין סיבה לכך לדעתי.

פורסם

לא מסכים אתך פה ;) חבל להשקיע כסף ללא צורך...

1. לגבי המארז, כפי שציינתי, הסונטה3 מעולה ומשתלם אך אין פה צורך בו אם השקט לא חשוב ברמה מעל הממוצעת.

2. "ישן יותר" בעולם ה-GPU זה עניין של כמה חודשים בודדים. לשימושים שלו אין כל הצדקה להוציא 400 ש"ח נוספים ללא תוספת מורגשת בביצועים.

3. ה-FSP450 נחות מהספק של ה-NSK4480 מבחינת איכות, נצילות ורמת שקט. מכיוון שה-ANTEC 380W מספק גם ל-HD4850 אין סיבה לכך לדעתי.

אני מוכן לקבל את הטענות שהעלית ב-1 ו-3. במיוחד 1 שזה כבר שיקול שלו.

אבל בנוגע לכרטיס מסך אני עדיין חושב שעדיף לו לקחת את ה-4850 רק אם במידה והוא כן יחליט להתקין עוד חצי שנה-שנה משחקים כמו CRYSIS ודומיו, יהיה לו הרבה יותר קל להריץ אותם ברזולוציות גבוהות. זה עוד 400 שקל, אבל אני חושב שזה 400 שקל עם השקעה לטווח הארוך שבהחלט שווים את זה.

פורסם

שוק כרטיסי המסך משתנה כל כך מהר כך שממש לא מומלץ להשקיע היום במשהו שאולי יהיה בו שימוש עוד שנה. הוא לא תנצל אותו בגרוש במשך שנה ועד שינצל אותו (אולי) בשוק יהיו כרטיסי מסך משתלמים יותר ו/או חזקים יותר ושלא נדבר על הדרישות של המשחקים. לא כדאי.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה רבה על התגובות והדיון הפורה.

:yelclap:

לגבי המפרט שהוצע ע"י TMPUSR: בעיקרון אתה מאוד צודק ובגדול המפרט שהצעת בהחלט יספק אותי

(כמו שאומרים בארץ נהדרת- אני מרגיש "אבל" מתקרב בקצב מסחרר)

אני די פריק של משחקים ומדי פעם כן "חוטא" באיזה FEAR או MASS EFFECT ודומיהם שהם משחקים מעט יותר תובעניים בדירשות שלהם.

סך הכול אני חי בנח עם ההוצאה של 4.5K למחשב חדש. אני אמנם לא עשיר כמו אריסון או גאידמק אבל אני מבלה זמן רב מאוד משעות הפנאי שלי במשחקים במחשב (כשהילדים ישנים ;) ) ואני מוכן להשקיע במערכת טובה על מנת שתחזיק לי בעתיד למשחקים תובעניים שמן הסתם יצוצו בעתיד הקרוב (FALLOUT 3, STARCRAFT 2 וכו' כו') לכן תמיד כשרכשתי מחשב העדפתי להשקיע מעט יותר לרכוש רכיבים שהם OVERKILL בהנחה שמשחקים ירוצו עליו בצורה טובה.

בסופו של דבר הזמנתי

מעבד E8400

קרור למעבד

ANTEC SONATA

HD4850

כי היה לי חשוב גם העיצוב, השקט וגם שהמארז יאוורר ויקורר כיאות בגלל האבק ושיש לי 3 חתולים בבית שמשירים טון שערות

:smile1:

פורסם

אני מסכים עם פותח התרד'.

גונן, בגדול אתה צודק. אבל יש אנשים שפשוט לא אוהבים לשדרג כל שנה את המחשב (אני ביניהם). נכון שהם משלמים מלכתחילה יותר, ומקבלים תמורה פחותה לאורך הזמן, אבל רוב הפעמים זה אנשים שלא מתעסקים עם מה שיש להם בתוך המחשב אחרי שקנו אותו (למעט תיקונים) ונהנים מזה שהוא עובד ועובד עד שהוא כולו כבר לא סוחב (לא רק רכיב מסויים).

קיבלתי את הרושם שפותח התרד' הוא כן סוג של בנאדם כזה, לכן נראה לי שהוא צדק שלקח 4850.

שיהיה במזל טוב ותתחדש (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים