עבור לתוכן

מפרט כמו שלי תומך ב ATI4850, והאם זה לא אובר-קיל ברזולציה נמוכה

Featured Replies

פורסם

הגיע הזמן לשדרג כרטיס מסך, מה שמומלץ מאוד היום הוא כידוע לכולם סדרת 4XXX של ATI, ולכן חשבתי ללכת על ה 4850. אני מתלבט רק בגלל שני דברים:

1. האם המפרט שלי תומך בו (הפרטים בפרופיל)

הספק הוא רק 400 ואט ולא 450 כמו שכתוב באתר הרשמי של ATI, אבל לפי מה שידוע לי זה לא אמור להיות בעיה.

לגבי הלוח אם יש לי סלוט של PCIE*16, אני מבין שזה כל מה שצריך?

2. מכיוון שהמחשב מחובר לטלויזית 32 אינץ, אני משחק על רזולוציה מקסימלית של 1300*700. האם בשביל זה כרטיס כמו ה4850 לא פשוט מיותר בשבילי?

המטרה שלי היא לחסוך כמה שיותר כסף, לכן אולי עדיף ללכת על אלטרנטיבה כמו ה 9600GT שעולה היום כמעט 600שח ובטח עוד מעט ירד עוד יותר במחיר.

מעבר לשיקול של משחקים, חשוב לי שהכרטיס יהיה כמה שיותר שקט וקר, לכן אני מוכן להתפשר על חוזק הכרטיס במשחקים (אם במילא זה לא משמעותי בגלל הרזולוציה הנמוכה שאני משחק בה) בשביל לקבל כרטיס יותר "ידידותי".

עוד דבר, מכיוון שהמחשב משמש אצלי כ HTPC העדיפות היא לכרטיס מסך שיותר יעיל בעיבוד תכני HD, אני מבין שפה ATI נחשבים ליותר מוצלחים מאשר אנוידיה?

תודה לעונים. :xyxthumbs:

פורסם

1. כם

2. כן

שתי הכרטיסים יריצו לך היום כמעט כל משחק חלק על הגדרות גבוהות, השאלה היא עוד כמה זמן תשדרג. בעקרון ה4850 יותר משתלם, ואם אתה יכול להרשות לעצמך- לך עליו, הוא יריץ לך משחקים על הגדרות גבוהות ליותר זמן. אם לא, גם ה9600GT יספק אותך.

ובHD אתה לא תראה הבדל כלשהו. (HD READY? אתה צוחק עליי?)

פורסם
  • מחבר

1. כם

2. כן

שתי הכרטיסים יריצו לך היום כמעט כל משחק חלק על הגדרות גבוהות, השאלה היא עוד כמה זמן תשדרג. בעקרון ה4850 יותר משתלם, ואם אתה יכול להרשות לעצמך- לך עליו, הוא יריץ לך משחקים על הגדרות גבוהות ליותר זמן. אם לא, גם ה9600GT יספק אותך.

ובHD אתה לא תראה הבדל כלשהו. (HD READY? אתה צוחק עליי?)

זה נכון שכרטיס חזק יותר יחזיק יותר זמן, אבל מכיוון שלאחרונה אנשים במילא משדרגים כל חצי שנה, זה נראה לי חסר טעם. מי יודע מה יהיה עוד שנה מהיום, אז בעקרון אני לא רואה טעם להשקיע בעתיד, רק מה שצפוי נניח בשנה הקרובה.

לגבי יכולת הצגת HD, לא הבנתי מה הקשר ל HD או HD READY, בסרטים יש עוד גורמים חוץ מהרזולוציה, ככה שלא תמיד כרטיס חזק יותר למשחקים יהיה בהכרח טוב יותר בהצגת סרטים.

פורסם

4850 חזק כמעט פי 2 מ 9600GT, זה לא עניין של לשדרג כל חצי שנה במקרה הזה.

אנשים שקנו לפני חצי שנה 8800GT לא צריכים לשדרג היום, לא יצטרכו לשדרג מחר, וגם לא בעוד חצי שנה.

אבל אם תקנה כרטיס שהוא כרטיס ביניים נמוך מראש, אין הרבה סיכוי שהוא יחזיק לך את המשחקים הרבה זמן בהגדרות גבוהות.

לך על 4850 ותהיה בראש שקט לדי הרבה זמן, רזולוציה נמוכה יחסית זה יתרון ממרחק צפיה גדול. אתה גם נהנה יותר מעל מסך רגיל (צבעים של טלויזית LCD בד"כ טובים יותר, אלא אם מדברים על מסכי מחשב של 4000 שקל וכו'....) וגם לא מעמיס על הכרטיס ונותן לו מרחב מחיה גדול יחסית לעתיד.

תחשוב על זה ככה, אם ב 1366X768 היום קרייסיס רץ על 4850 בודד ב V.high, עוד הרבה משחקים עתידיים ירוצו בצורה דומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים