עבור לתוכן

נהיגה ללא ביטוח חובה ברכב פרטי

Featured Replies

פורסם

שלום,

שאלה היפותטית:

אם, למשל, אני נהג חדש שחייב במלווה, נוהג באוטו של סבי, עם סבי בתור מלווה (עם ביטוח חובה וביטוח צד ג') ולא משלם ביטוח חובה עלי, מה הסיכוי ששוטר שעוצר אותנו לבדיקה שגרתית שואל אם יש עלי ביטוח חובה בתוקף? ואם כך, מהו העונש הצפוי במידה ולא?

תודה.

פורסם

נתחיל בזה שברגע שאתה מראה לשוטר תעודת ביטוח בתוקף,זה מספיק והוא לא ישאל יותר.

מעבר לכך,רק צד ג' לא פעיל במקרה של תאונה חלילה,

מה שאומר שאם אתה תפגע במישהו תאלץ לשלם את כל הנזק ללא השתתפות הביטוח.

פורסם
  • מחבר

נתחיל בזה שברגע שאתה מראה לשוטר תעודת ביטוח בתוקף,זה מספיק והוא לא ישאל יותר.

ז"א אפילו אם אני מראה לו את של סבי, לצורך העניין, אפילו אם אני הוא זה שנוהג?

אני מבין שזאת אחריות אדירה (משהו שרבים במדינה כנראה - לא), וזוהי רק שאלה היפותטית.

פורסם

ביטוח חובה הוא על הרכב, לא פר נהג. אין כזה דבר שיש לסבא שלך ביטוח חובה ולך אין. אם אין לרכב ביטוח חובה בכלל, אסור לנהוג בו.

פורסם

על פי החוק, אסור לנהוג על רכב ללא ביטוח חובה! ביטוחים כמו צד ג' וכו', הם לא חובה, אבל אתה בטח מבין מה זה אומר בשעת פגיעה או תאונה.

אבל לשאלה הספציפית שלך, ללא ביטוח חובה עלייך, לא משנה שלסבא שלך יש, אסור לך ספציפית לנהוג ברכב בכלל! אפילו אם הוא המלווה וכו'.

נכון, שבכל הבדיקותהשגרתיות מבקשים רק רשיון ובודקים ככה בקטנה שלט נהג חדש, אבל לי קרה כבר שביקשו להוציא את ניירת הביטוח וכו' ועשו בדיקה קפדנית.

פורסם

במקרה הטוב (שוטר עצר אותך) צפה לשלילת רשיון וקנס.

במקרה הפחות טוב (פגעת במישהו) - צפה למאסר, שלילת רשיון וחובות לכל החיים (על הנזק שגרמת לך, לנוסעים ברכב ולצד ג').

פורסם

ביטוח חובה הוא על הרכב, לא פר נהג. אין כזה דבר שיש לסבא שלך ביטוח חובה ולך אין. אם אין לרכב ביטוח חובה בכלל, אסור לנהוג בו.

פורסם

לפני שנה הוציאו תיקון לחוק והתחילו לעשות ביטוחי חובה גם לפי נהג, כלומר ניתן לקבוע שיהיה ביטוח חובה על הרכב

לנהגים מעל גיל 30 למשל ולשלם פחות. זה בדוק, תתקשרו לחברת הביטוח שלכם ותשאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים