עבור לתוכן

הרכבתי את המפרט. כ- 7 K למשתמש ממוצע כולל משחקים כולל ציוד הקפי - דעתכם חשובה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

סוף סוף, אחרי שעות של גלישה בפורום הנפלא הזה , הרכבתי את מערכת המחשב אותה אני מתכוון לרכוש.

תעברו בבקשה על המפרט ותחוו את דעתכם. בסוף יש עוד מס' שאלות.

אגב, השימושים: תוכנות אופיס, אנטרנט, שרטוט אוטוקאד, סרטים, משחקים ושימוש רגיל למשתמש הממוצע.

ללא OC.

חשוב שקט, חשוב קרור, לא חשוב עיצוב.

שיהיה מתאים לכל המשחקים. (אולי חוץ מסופר מריו ;) )

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX

כמות: 1 - מחיר: ¤1288

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Asus P5Q Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤745

מארז:

ANTEC SONATA III 500W

כמות: 1 - מחיר: ¤643

קירור למארז:

Thermaltake I-Flash 120MM 3 Leds Rotation

כמות: 1 - מחיר: ¤62

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4

כמות: 1 - מחיר: ¤481

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤369

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤995

כונן אופטי:

Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer X20

כמות: 1 - מחיר: ¤139

מקלדת:

Genius Ergomedia Full Ergonomic Keyboard Heb-Eng

כמות: 1 - מחיר: ¤125

עכבר:

LOGITECH MX518 Gaming-Grade Optical Mouse 3 שנות אחריות

כמות: 1 - מחיר: ¤268

רמקולים:

LOGITECH X-210

כמות: 1 - מחיר: ¤258

מסך:

LG 20" LCD L2000CP S-IPS Panel

כמות: 1 - מחיר: ¤1959

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

סה"כ: ¤7442

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤7294

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/6lsyt1dm

שאלותי הן בעיקר בנושא המארז.

האם הוא יספיק למע' כזו?

האם הספק המובנה יתמוך בהוספת עוד 4850, למערך CF, בעתיד? לא מתוכנן OC !

האם המארז, בתוספת המאוורר הקדמי, יהיה שקט ומאוורר כראוי?

הערות\הארות יתקבלו בברכה. שתפו אותי מניסיונכם.

תודה.

פורסם

מה השימושים שלך? מה התקציב? מעוניין לעשות OC?

לניצול מלא של מערך CF אתה צריך לוח אם מבוסס ציפסאט X38 או X48

הלוח שלקחת הוא עובד בX8 בCF ולא X16

פורסם
  • מחבר

מה השימושים שלך? מה התקציב? מעוניין לעשות OC?

לניצול מלא של מערך CF אתה צריך לוח אם מבוסס ציפסאט X38 או X48

הלוח שלקחת הוא עובד בX8 בCF ולא X16

שימושים: תוכנות אופיס, אנטרנט, שרטוט אוטוקאד, סרטים, משחקים ושימוש רגיל למשתמש הממוצע.

תקציב: כ- 7 K

רשמתי שלא מתוכנן OC

לגבי X8 או X16 - ידוע! ובכל זאת לא מעוניין לעלות ל X38\48

פורסם

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤1271

קירור למעבד:

Sunbeam Tuniq Tower 120mm

כמות: 1 - מחיר: ¤240

לוח אם:

Gigabyte GA-X48-DS4

כמות: 1 - מחיר: ¤1080

מארז:

Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤415

קירור למארז:

Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm

כמות: 1 - מחיר: ¤33

ספק כוח:

Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI

כמות: 1 - מחיר: ¤446

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4

כמות: 1 - מחיר: ¤481

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤369

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤995

כונן אופטי:

LG H55NK DVD-RW Dual Layer X20 SuperMulti Black

כמות: 1 - מחיר: ¤122

מקלדת:

LOGITECH Deluxe 660 Cordless Desktop - OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤165

מסך:

Asus 22" LCD MW221C Wide 2MS 1:3000 DVI

כמות: 1 - מחיר: ¤1462

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

כמות: 1 - מחיר: ¤0

סה"כ: ¤7084

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤6943

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/pzlkda7f

נכנס לוח אם X48 אם מסך מעולה אם אתה עדיין מתעקש אתה יכול לרדת ללוח אם שלך ולחסוך 200-300 ש"ח

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

tmpusr , עודכן. תודה.

cold fire , תודה על תגובתך, אך:

1. לקחת קרור יקר יותר למעבד. למה? 7 PRO לא מספיק?

2. לוח אם 48 , כדי שיתמוך ב PCI X16 במצב CF. כרגע לא מתכנן CF, ובכלל לא בטוח שאצטרך בעתיד. פשוט רציתי לשמור את האופציה לכל מקרה.

3. המארז SONATA לא מספיק טוב? קריר? שקט? הספק שלו לא מספק? מדוע החלפת את המארז והספק?

4. החלפת המאורר למארז - זניח.

5. מדוע החלפת את הכונן האופטי? מבחינת איכות כי המחיר זניח.

6. כנ"ל לגבי המקלדת?

7. שכחת את העכבר. (או שהחתול אכל אותו ? :nono:)

8. שכחת את הרמקולים.

9. לקחת מסך פחות טוב משמעותי. מעדיף מסך איכותי. מחשב אפשר לשדרג בעתיד, מסך טוב עכשיו זה MUST.

10. איני מעוניין בהמהרה.

תודה.

אשמח לתגובות נוספות ומנומקות אם אפשר.

מיכה

פורסם

tmpusr , עודכן. תודה.

מיכה - אני לא מבין אותך! אתה מבקש "תשובות מנומקות" אבל אפילו לא טרחת לגלוש ללינק שנתתי (אותו היית צריך להכיר עוד לפני שכתבת פה מילה אחת) ולא טרחת לפרט אפילו רבע מהפרטים הנדרשים בלינק! :nono:

אתה צריך שנצטט לך את מה שכתוב שם? אני מניח שלא... גש לקרוא בלינק, עדכן את כל הפרטים החסרים ותתיחס לת'רד ולשאלות שלך לפחות באותה רצינות שהיית מצפה שיענו לך.

פורסם
  • מחבר

טוב טוב ..... נכנס ללינק... רק אל תכעס... :bash:

עריכה:

עודכן :xyxthumbs:

פורסם

קרא קודם כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346943.msg2998833#msg2998833

מפרט דומה לשלך רק ללא הציוד ההיקפי והמסך.

הסונטה 3 שקט יחסית והספק שלו מעולה וחזק גם ל-CF אך ה-P150 שקט יותר וה-P182 זו ממש ליגה בפני עצמה (כשמאווררי הסטוק על LOW - אחרת רצוי להחליפם לשקטים יותר).

לשימושים שלך לדעתי כדאי לנסות "לדחוף" פה מסך 24' איכותי כמו ה-DELL2048WFP (מניסיון אישי, ראה במפרט שלי - שימושים דומים). תרוויח בגדול בכול נושא ה-CAD בגלל הרזולוציה הגבוהה ושטח העבודה הענק (1920X1200 כלומר 20% יותר פיקסלים בהשוואה ל-20') הפרוס על שטח צפיה פיזי גדול בהרבה. בנוסף, תרוויח בענק גם בסרטים (ומשחקים) בזכות האספקט הרחב, רזולוציית 1080 אמיתית וכמובן הגודל הפיזי המרשים.

כמובן שתידרש כאן פשרה מסוימת ברמת השקט, נפח אחסון וכדומה, אך את רובם תוכל לשפר בהמשך... גיימינג על כזה מסך הוא תענוג אמיתי אך דורש כרטיסים מפלצתיים כדי לשחק על רזולוציה מלאה. מצד שני, אין כל בעיה להוריד רזולוציה ל-1680X1050 למשל כמו במסכי 22' ואז גם HD4850 יעשה את העבודה במחיר שפוי וסופר משתלם. מכיוון שאתה "משתמש ממוצע" ולא גיימר אקסטרים לדעתי זו תהיה בחירה מצויינת.

מפרט לדוגמה - שקט מאוד, תומך CF ב-X8/X16 עם מסך 24' מעולה וציוד היקפי זול אך איכותי:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ₪864

לשימושים שלך הוא יתן ביצועים עדיפים במחיר נמוך בהרבה - לטובת המסך. קרא פה: http://tinyurl.com/6k7t7d

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP45-DS3 ₪604

לוח עדכני, תומך CF ו-PCIE 2.0. אם תוותר על CF תוכל לחסוך מעט ולקחת P43 או אפילו P35. לא כדאי בתקציב הזה ועם המסך הזה

מסך:

DELL ULTRASHARP 24" 2408WFP ₪3045

ראה למעלה...

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI HDMI - RETAIL ₪950

ראה למעלה...

אם חשוב לך שקט מופתי גם בזמן גיימינג, קח קירור נפרד לכרטיס מסך:

קירור מצויין, חזק וזול: ARCTIC COOLING ACCELERO S1 REV2 + TURBO MODULE

או קירור מפלצתי ויקר (רק אם אתה מתכנן OC רציני לכרטיס מסך): THERMALRIGHT HR-03 GT בתוספת מאוורר 120 מ"מ חרישי.

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ₪362

לא שקט במיוחד אך פשרה הגיונית לטובת המסך. המשתלם ביותר למחירו כיום.

אם תרצה HDD שקט במיוחד (מקור הרעש הלא-סטטי העיקרי בזמן עבודה) קח AACS של WD לשקט מקסימלי או F1 של סמסונג לביצועים מקסימליים:

http://www.silentpcreview.com/article29-page2.html

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ₪121

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ₪438

מארז:

ANTEC SOLO w/o PSU ₪448

מארז לא גדול אך מהשקטים ביותר בטווח המחירים שלו. היחיד שעדיף עליו בתחום הוא ה-P182 שיקר משמעותית.

יכולות הקירור שלו לא יוצאות דופן אך למפרט שלך היא מספקת. גם כאן, הפשרה לטובת המסך. תוכל להחליפו בסונטה 3 ולחסוך מעט. תקבל מארז שקט רק מעט פחות וספק שווה ערך ב-170 ש"ח פחות.אם ניתן, ה-P182 ללא ספק עדיף מבחינת גודל, קירור ושקט אך עדיין ה-SOLO מהווה פשרה מצויינת (אך לא מומלץ ל-CF מצד שני).

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ₪111

סט זול ומאוד נוח לשימוש ממושך - מניסיון. כולל הרבה קיצורים שימושיים במקלדת.

רמקולים ואוזניות:

CREATIVE SBS 2.1 A200 ₪135

סט לא רע בכלל - במיוחד ביחס למחירו.

ספק כוח:

SEASONIC 500W : SS-500ET- OEM ₪333

ספק סופר-איכותי במחיר רצפה שיחזיק CF בקלות במידת הצורך. שקט יחסית אם כי לא ברמה של המובילים בתחום כמו ה-VX למיניהם .

קרור למעבד:

SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪159

ה-KAMA CROSS יחזיק את המעבד קריר וחרישי, אך אם אתה מתכנן OC או עובד בסביבה חמה, שקול להשקיע מעט יותר בקירור למעבד. ה-TUNIQ TOWER חרישי על LOW ואין צורך ביותר מזה ללא OC. אם אתה רוצה שקט אמיתי תחת OC/סביבה חמה קח THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME עם מאוורר 120 מ"מ חרישי.

קרור למארז:

GLACIALTECH 90mm CASE FAN - SILENT BLADE ENTRY BEARING 19dBA - BLACK - GT9225EBDL-1 ₪28

מאוורר מארז INTAKE שקט לשיפור זרימת האויר.

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪75

מחיר סופי: ₪7673

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

זה רק מפרט לדוגמה ולדעתי הפשרות פה הרבה יותר ממתקבלות על הדעת בזכות יתרונותיו האדירים של המסך לשימושים שלך.

אנקדוטה אישית... כשהחליפו לכולם בעבודה אצלינו את המסכים ל-DELL2007FP אני התעקשתי על ה-DELL2407WFP בדיוק מהסיבות שציינתי למעלה ועד היום אני חושב שזו היתה אחת הבחירות המוצלחות שעשינו בעבודה. יש לי את שניהם וההבדל בעבודה הוא משמעותי מאוד.

עריכה: אם התקציב מאפשר הייתי ממליץ לך לקחת את ה-P182 במקום ה-SOLO אבל לא על חשבון המסך. אז תגיע לסביבות 8K כבר, אבל אי אפשר לשדרג מארז... אם אתה לא בסביבה חמה במיוחד, תוכל לצמצם את החריגה ע"י ויתור (זמני) על ה-KAMA CROSS כי קירור הסטוק של אינטל שקט מאוד וללא OC אין סיבה שהוא יהיה מקור הרעש הדומיננטי - תמיד תוכל להוסיף HSF בהמשך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המעמיקה , הקולעת והמנומקת.

בטח יהיו לי עוד שאלות, בהמשך.

תודה.

פורסם
  • מחבר

שוב שלום רב.

שוב פעם תודה ל- tmpusr על תשובתו המעמיקה.

אך התעוררו מספר שאלות.

1. כמו שכבר ציינתי, עיצוב המארז לא חשוב לי כלל וכלל. השקט שלו חשוב בצורה בינונית פלוס (לא ישן עם המחשב, משתדל לישון עם אישתי ... :sleep:;) )

לכן אני מניח שה P150 יהיה פתרון הולם מבחינת עלות תועלת. כתבת שהוא לא מומלץ ל- CF , מדוע? הסונטה 3 כן מתאים ? לא הייתי רוצה לעלות במחיר ל- P182 , יחד עם הספק זה יוצא יקר מידי לטעמי בהשקעה במארז.

2. לגבי המסך, כוונתי לרכוש מסך עם פאנל איכותי יותר כדוגמת HP2065. אתה עדיין ממליץ על מסך "24 , גם בהשוואה למסך הזה?

3. מסכים לגבי המעבד 8400 , לאחר קריאת הפוסט בקישור.

4. כתבת :

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤604

לוח עדכני, תומך CF ו-PCIE 2.0. אם תוותר על CF תוכל לחסוך מעט ולקחת P43 או אפילו P35. לא כדאי בתקציב הזה ועם המסך הזה

למה התכונת במשפט האחרון שזה לא כדאי ?

אני מניח שאני אלך על צ'יפ 45. השאלה רק עם של אסוס (כמו שאני בחרתי) או של ג'יגה (כמו שאתה הצעת לי)

5. עד כמה חשוב להחליף את הקרור של הכ. מסך? מבחינת ביצועים ? "שקט מוחלט" ואם לא אז יש רעש של טרקטור ?

6. לא מצאתי את הכונן AACS של WD בגודל 500 GB . מה מחירו ? וגם לא את F1 של סמסונג. מה מחירו? הברקודה אשר הצעת נחשב לאמין מעבר להיותו שקט. איך ההשפעה המעשית בין WD לסמסונג במהירות ? (כתבת שסמסונג מהיר)

7. מדוע המלצת על דגם אחר של צורב ?

8. הקרור של המעבד PRO 7 אינו מספק?

תודה עד כאן , מקווה להמשך העזרה ב"ישורת האחרונה". :xyxthumbs:

פורסם

שוב שלום רב.

שוב פעם תודה ל- tmpusr על תשובתו המעמיקה.

אך התעוררו מספר שאלות.

1. כמו שכבר ציינתי, עיצוב המארז לא חשוב לי כלל וכלל. השקט שלו חשוב בצורה בינונית פלוס (לא ישן עם המחשב, משתדל לישון עם אישתי ... :sleep:;) ) לכן אני מניח שה P150 יהיה פתרון הולם מבחינת עלות תועלת.

במקרה כזה, קח SONATA3 לדעתי אך אם אתה כן מתכנן בעתיד מערך CF - הייתי הולך על ה-P182 ללא ספק כדי לקבל יכולות קירור מצויינות, רמת שקט גבוהה ומרחב עבודה מספק - ראה בהמשך למה. לחליפין, הפתרון התקציבי הוא להתפשר עוד ברמת השקט ולקחת מארז גדול וזול כמו ה-HEC 6A19 או ה-CoolerMaster 690 למשל אבל זו פשרה גדולה מדי לטעמי.

כתבת שהוא לא מומלץ ל- CF , מדוע? הסונטה 3 כן מתאים ? לא הייתי רוצה לעלות במחיר ל- P182 , יחד עם הספק זה יוצא יקר מידי לטעמי בהשקעה במארז.

גם ה-P150 (או בשמו השני SOLO כשהוא ללא ספק) וגם הסונטה הם MID-TOWER וצפופים מדי למערך CF של כרטיסים גדולים (ארוכים בעיקר). גם אם פיזית זה אפשרי בהחלט, במארז צפוף מאוד וכדי לקיים זרימת אויר מספקת למערך כזה תידרש למאווררים חזקים ולכן לא שקטים (או יקרים שכבר לא מצדיקים את החיסכון בהשוואה ל-P182). בהתחשב בעובדה שה-P150 תומך בשני מאווררי 90 מ"מ מלפנים הבעיתיות ברורה כיוון שהם קטנים יחסית וכדי להגיע ל-CFM משמעותי הם זקוקים ל-RPM גבוה בהרבה ולכן רועשים יותר. הסונטה מעט פחות שקט במפרט "רגיל" כי אין לו חומרי השקטה מובנים ומערכת השיכוך ל-HDD ב-SOLO היא מהטובות שיש. במפרט CF הסונטה יתאים מעט יותר (אך מאפשר רק 2 מאווררי 120 מ"מ) אך ה-P182 יהיה עדיף בהרבה. ד"א, גם ה-P182, למרות היותו FULL TOWER, די צפוף מבפנים בשל החלוקה לאיזורים תרמיים. עדיין הוא מרווח מספיק ויכולות בקירור שלו מעולות (3 מאווררי 120 מ"מ מובנים וחרישיים על LOW) ביחוד ביחס למחירו ורמת השקט הפנומנלית שלו.לדעתי - זו השקעת חובה לחובבי שקט אמיתי.

2. לגבי המסך, כוונתי לרכוש מסך עם פאנל איכותי יותר כדוגמת HP2065. אתה עדיין ממליץ על מסך "24 , גם בהשוואה למסך הזה?

בהחלט - לשימושים שלך ההבדל בין IPS ל-VA ממש לא קריטי אבל הגודל מאוד משמעותי (מניסיון - ראה את המסכים במפרט שלי).

3. מסכים לגבי המעבד 8400 , לאחר קריאת הפוסט בקישור.

:xyxthumbs:

4. כתבת... למה התכונת במשפט האחרון שזה לא כדאי ?

לא כדאי לוותר על האופציה ל-CF בתקציב כזה וביחוד עם מסך 24' ברזולוציה כזו. ל-19/20 אינטש אין כל טעם ב-CF (גם ל-22' זה גבולי).

אני מניח שאני אלך על צ'יפ 45. השאלה רק עם של אסוס (כמו שאני בחרתי) או של ג'יגה (כמו שאתה הצעת לי)

ה-GIGABYTE זול יותר ושניהם כמעט זהים. P45 היא בחירה מצויינת לדעתי כאן (ההפרש ל-X48/38 לא מוצדק מבחינת ביצועים).

5. עד כמה חשוב להחליף את הקרור של הכ. מסך? מבחינת ביצועים ? "שקט מוחלט" ואם לא אז יש רעש של טרקטור ?

ה-HD4850 מאוד חם ותחת עומס הוא רועש מאוד - ראה כאן למשל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=345269.0

חשוב במיוחד אם אתה רוצה שקט בזמן גיימינג או צפיה ב-HD למשל. דווח על בעיות תאימות עם ה-S1 אז צריך לבדוק.

6. לא מצאתי את הכונן AACS של WD בגודל 500 GB . מה מחירו ? וגם לא את F1 של סמסונג. מה מחירו? הברקודה אשר הצעת נחשב לאמין מעבר להיותו שקט. איך ההשפעה המעשית בין WD לסמסונג במהירות ? (כתבת שסמסונג מהיר)

לשימושים שלך לא יהיה הבדל מורגש ב"ביצועים" בין הכוננים.

הברקודה הנ"ל לא שקט במיוחד.

אין דגמי 500GB - מתחיל מ-750GB בשניהם:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2427

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2018

7. מדוע המלצת על דגם אחר של צורב ?

סתם - צורב טוב, זול ושקט יחסית

8. הקרור של המעבד PRO 7 אינו מספק?

מקרר מצויין אך אינו שקט תחת עומס.

תודה עד כאן , מקווה להמשך העזרה ב"ישורת האחרונה". :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה. :yelclap:

ולעינייננו:

לגבי המארז,

1. בהנחה "שאלך" על P182 , איזה ספק מומלץ איתו? אם אפשר , שתי אופציות מומלצות , זול ומעט יקר יותר.

2. איזה מארז אחר מומלץ במצב של מארז וספק לחוד, שיהיה גדול מספיק למפרט עם CF ובעל מספיק מאווררים "בילד אין" לזרימת אויר טובה (ומכאן קרור טוב)

עד מחיר של כ- 800 ש"ח למארז וספק.

אגב, ראיתי שה- COMPUCASE HEC 6C28 מומלץ. ??

אופציות המסכים:

אם אחליט על פאנל איכותי יותר (אני צופה בסרטים תוך כדי ישיבה על פוף... :silly:) זה יהיה HP LP2065

במידה ויעדיף את הגודל, יהיה ASUS MW221C (שכרטיס המסך יתמוך בו ברזולוציה טבעית)

או DELL ULTRASHARP 24" 2408WFP שמייקר את העסק אך נותן גודל תוך התפשרות מסויימת ברזולוציה טבעית במשחקים טובעניים. מערך CF של 4850 יפתור את בעית הרזולוציה?

לוח אם:

הדגם של אסוס P5Q PRO נותן את האופציה לחבר ESATA בין הלוח למארז (המכיל ESATA חיצוני) , ולכן מעדיף אותו. נדמה לי שלג'יגה אין את האופציה הזו בדגם DS3R?

דיסק קשיח:

הברקודה הוא הכי שקט,אמין,מהיר ואיכותי :nixweiss: מבין כל האפשרויות במחיר סטנדרטי? כי המליצו לי על הסיגייט 500 ??

צורב:

ההפרש במחירי הצורבים זניח, לכן מחפש את זה שנחשב לאמין יותר באיכות הצריבה.

קרור מעבד:

המליצו לי כאן בפורום על PRO 7. אתה מדבר מניסיון ?

הפרש המחירים ביו הפרו 7 למה שאתה המלצת הוא זניח.

לא מתכנן OC כלל!

בנושא הסביבה החמה... אני לא עובד בסאונה .... ;) אך עם זאת המחשב נמצא בבית בחדר לא ממוזג. :kopfpatsch:

המפרט הולך ומתגבש .. הודות לכם. :yelclap:

פורסם

1. לתמיכה ב-CF, קח את הסיסוניק 500W שהצעתי או VX550W שיקר יותר אך מהשקטים והמשתלמים שיש.

2. תראה - לא צריך 6 מאווררים בשביל "לתמוך ב-CF". מארז לא צפוף עם 2 מאווררי 120 טובים אמור להספיק ברוב המכריע של המקרים.

יש מארזים כמו ה-coolerMaster 690 או ה-NZXT TEMPST למשל שיהיו מרווחים ומאוררים היטב אך צפה לפשרה משמעותית ברמת השקט.

אם כבר מתפשרים ברמת השקט, יש חלופות זולות בהרבה כמו ה-6A19 המרווח והזול שדורש הוספת מאוורר

או ה-ANTEC 300 שמעט צפוף יותר אך נותן יכולות קירור אדירות AS-IS ואיכותי בהרבה (ובמחיר מצחיק).

צפה לפשרה משמעותית ברמת השקט בכל החלופות שהצעתי.

3. דווקא הפאנל של ה-2408 עדיף לסרטים, בעיקר כי השחור שלו לא הופך לסגול כהה מהצד, תופעה אופיינית ל-IPS. מלבד זאת, לקחת מסך לא-רחב לסרטים יגרום או למתיחת התמונה או לאבדן שטח צפיה ניכר - לא חבל?

אם אתה לא צופה ישירות מול המסך - אל תתקרב למסך מבוסס TN וודאי לא ביחס לשאר השימושים שלך. סיכמנו את זה כבר, לא?

אתה לא גיימר כבד אז חבל על CF לדעתי. הכוונה ב"להוריד רזולוציה" היא במשחק עצמו ולא בהגדרות של כרטיס המסך אז באמת

היתה נגרמת ירידת איכות משמעותית. מניסיון גיימינג ברזולוציה "לא-טבעית" אינו בעייתי כלל.

4. ההבדלים בין הכוננים לא גדולים וקשה מאוד להגיד שהברקודה הם המצטיינים בכל התחומים. נסה כאן.

5. תשאל בפורום "אמצעי אחסון" לגבי הצורב.

6. הפריזר מקרר מצויין ושקט בעומס נמוך. יקרר טוב יותר מה-KAMA CROSS אך יהיה פחות שקט תחת עומס. מעבר לכך:

ה-KAMA CROSS יחזיק את המעבד קריר וחרישי, אך אם אתה מתכנן OC או עובד בסביבה חמה, שקול להשקיע מעט יותר בקירור למעבד. ה-TUNIQ TOWER חרישי על LOW ואין צורך ביותר מזה ללא OC. אם אתה רוצה שקט אמיתי תחת OC/סביבה חמה קח THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME עם מאוורר 120 מ"מ חרישי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים