עבור לתוכן

חיסול רעש במארז - הדבקת מאווררים עם סיליקון

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי מופיע מימין.

במסגרת מתיחת פנים למחשב שלי אני מנסה לבצע חיסול ממוקד למספר גורמי רעש במחשב. דיסק קשיח ישן (80 ג"ב של WD) שהתחיל להרעיש פורש לגמלאות, כנ"ל מאוורר 120 מ"מ של TT שמאוד איכזב אותי. הספק של HEC עובר למחשב המשני לטובת seasonic שסוף סוף נשלח אלי וצפויה להתבצע רוטציה בקרב מאווררי המארז.

הכוונה היא להעביר את המאוורר של tuniq לקדמת המארז (מאחורי כלוב הדיסקים) ולהשאיר אותו על סל"ד נמוך באופן קבוע, להתקין מאוורר slipstream 1600rpm עם בורר מתח בתוך גוף הקירור של המעבד ומאוורר scythe fdb 1200rpm כמאוורר פליטה ראשי של המארז במקום ה-TT.

השאלות שלי למומחי הפורום הם:

האם כדאי את מאווררי המארז להדביק עם סיליקון (או לשים סיליקון ביחד עם הברגים) על מנת לצמצם רעידות?

האם הסידור שהצעתי אופטימלי או שאולי כדאי לשנות את סידור המאווררים?

האם הסיגייט 500 ג"ב שהזמנתי יהיה מהדפוקים המרעישים? (לא באמת שאלה שאני מצפה שתענו לי עליה...)

פורסם

1. לא...מאווררים בסל"ד נמוך לא כול כך רועדים..מה גם שמקסימום את היכול לשים גומיות בין הברגים..אבל זה גם מיותר לדעתי...

2. הסידור בסדר גמור...

3. אני לא עונה...כמו שאמרת.. :smile1:

פורסם

סיליקון, לא רק שהוא לא יהיה אמצעי חזק מספיק ע"מ להצמיד את המאורר למארז לאורך זמן, הוא גם לא נחוץ, שכן מאוורר מאוזן, כמעט ולא רועד.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות.

אני אשמור את הסיליקון לאריחי קרמיקה רופפים...

פורסם

סיליקון, לא רק שהוא לא יהיה אמצעי חזק מספיק ע"מ להצמיד את המאורר למארז לאורך זמן, הוא גם לא נחוץ, שכן מאוורר מאוזן, כמעט ולא רועד.

במסגרת העבודה לפעמים אני מדביק אריחי תקרה אקוסטית בחדרים נקיים ואני מזמין אותך לראות כמה חזק זה.

זה בעניין החוזק. פשוט צריך לדעת להדביק נכון.

לעניין הצורך, אין לך באמת צורך בהדבקה עם סיליקון.

מספיק ברגים עם גומי ביניהם (אצלי זה שיפר משמעותית).

בהצלחה.

פורסם

ביליקון .לא מספיק חזק? ומי אמר לך את זה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים