עבור לתוכן

התיעצות בנוגע לקנית פנסוניק TZ5

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אהבתי את הפורום וההיחסות הרצינית לנושא :yelclap:

אני מעוניין במצלמה הנ"ל בעיקר בגלל הזום והוידאו וכפי שהבנתי גם התמונות יוצאות לא רע

העיניין הוא מאיפה לקנות והפרשי המחירים והאחריות-היבואן הרישמי מוכר ב1800 שח ואחריות ל3 שנים

חנויות אחרות בהרבה פחות(כמעט 400 שח פחות) אבל אני לא יודע איך הנושא של האחריות וחלק מהם נותנים רק שנה מלאה ועוד שנה או שניים על חלקים בלבד.

אשמחמ לשמוע התיחסות בנושא

שנית לגבי כרטיס זיכרון-הבנתי שאם מצלמים באיכות גבוה של וידאו HD יש צורך בכרטיס גדול ומהיר.איזה כרטיס ממולץ(סוג ,חברה)

תודה

פורסם

קנה בחנויות הזולות ותעשה אחריות של mack ל5 שנים זה עולה עוד 220 שקל וזה עדיין יוצא יותר זול ויותר שנות אחריות

בדיוק היום הזמנתי את המצלמה הזאת לחבר עם האחריות הנ"ל מ"רואים עולם"

כרטיס זכרון נראה לי ה

sandisk extream 3

יתאים

לפי מה שהבנתי הוא מספיק מהיר

עריכה: התמונה לא קשורה לכלום

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

זאת בדיוק השאלה שלי-האם חברת מאק היא אמינה? האם האחריות ל5 ששנים מלאה?

עם האחריות של מאק בחנות הזולה זה יוצא 1560 שקל.ואם רוצים בתשלומים אז המחיר מטפס ומגיע קרוב יותר למחיר של היבואן הרישמי שגם נותן לך כרטיס 1 גיגה מתנה.

בגלל ההפרש הלא גדול ההתלבטות גדולה .

דרך אגב תוך כמה זמן תקבל את המצלמה?

פורסם

קיבלנו אותה אתמול, זה הגיע ממש מהר תוך יום

ולפי מה שקראתי אפשר לסמוך על מאק וגם אני מתכוון לעשות אותה למצלמה שאני קונה F100

פורסם
  • מחבר

אחלה מהירות שילוח

אפשר לקבל קצת התרשמות ראשונית מהמצלמה?האם היא עונה על הציפיות ממנה?

פורסם

אני אעדכן מחר עוד לא ראיתי אותה

ובכלל יהיה לי את 2 המצלמות מחר ואני אוכל לעשות השוואה בנייהן

פורסם
  • מחבר

מצויין-מחכה לתוצאות :yelclap:

פורסם

קודם כל אני צריך לציין שאני לא צלם חובב (עדיין) ואין לי נסיון בתחום הצילום עד עכשיו שקניתי את המצלמה

אני לא בא להשוות את האיכויות צילום פה כי בשביל זה יש את האתרים המקצועיים רק את ה"חווית שימוש"

אתמול בערב ישבתי עם 2 המצלמות

הTZ 5 המסך LCD שלו ממש מצוין ורואים את ההבדל בצורה מורגשת במיוחד עם הבעייה של הוורוד במסך של הפוג'י (זה רק במסך לא בתמונת הסופיות)

מבחינת זום זה כבר ידוע כאן הפאנאסוניק לוקחת

מבחינת גודל הן די דומות אבל הפאנאסוניק יותר גדולה ודורשת נרתיק יותר גדול

התפריטים של שני המצלמות דורשות לימוד קצר לפוג'י יש הרבה פחות כפתורים וגלגלת (לא למעלה) בגדול נראה לי שהתפריט והשימוש בפוג'י קצת יותר נוח (אחרי שלומדים אותה קצת) לפאנאסוניק יש יותר מצבי צילום ונתנה קצת יותר שליטה בהגדות צילום

מה שכן קשה לתפוס תמונה איכותי עם הפוג'י בערב\חושך ומתוך המון שצילמתי רובן יצאו "לא משהו" בעיקר בגלל ידים רועדות כמו שאמרתי זה המצלמה הראשונה שלי וצלם קצת יותר מנוסה בטוח יוציא תוצאות יותר טובות , זה לא בהשוואה לTZ5 כמו שאמרתי פחות השתמשתי בה לעומת הפוג'י

בגדול הרבה יותר "כיף" ונוח להשתמש בפאנאסוניק בלילה בעיקר בגלל המסך המצוין, בקשר למי יותר איכותית בלילה מבחינת איכות תמונה תסתכלו באתרים שעושים השוואות

ביום ההפרשים במסכים הרבה פחות מורגשים עדיין שמים לב לבעייה הוורודה (אם מסתכלים טוב) וצילום ביום הרבה יותר קל ויפה (מן הסתם)

מבחינת סוללה אחרי 3+ שעות רצופות וכמעט 200 תמונות עם ובלי פלאש (הרוב עם כי זה היה לילה) הסוללה הייתה על הקו האחרון לא צילמתי עד שהיא נגמרה אבל אני מאמין שסוללה ספייר עם אתה בטיול זה דבר מאוד הכרחי אפילו 2 עם קונים תחליפיות זולות מאיי ביי

הכרטיס זיכרון sandisk extream 3 4gb הוא ממש מהיר ואפשר לצלם תמונה אחר תמונה עם זמן המתנה ממש קצר , מהירות העברה למחשב ממש מהירה לפי הוויסטה זה בין 20-ל22 מגה לשנייה ולקח לי להעביר 800 מגה של תמונות במשך 20 שניות בערך (דרך מתאם USB שהגיע עם הכרטיס)

היום בצהוריים צילמתי את התמונת מקרו של הפרח

ואתמול בערב צילמותי את "חתחתול" החתול שלי

[attachment deleted by admin]

פורסם

בתור אחד (מני רבים) המתלבט בין ה-TZ5 ל-F100FD, אשמח אם תעשה השוואה קטנה (פרמטרים כמו בטריה, ממשק, איכות בניה, נוחות, וידאו, צילום ביום ובלילה, זום וכו').

זה יואיל רבות ויחסוך (לפחות כמה) אשכולות דומים בעתיד.

פורסם

תתחדש

אם לא איכפת לך הייתי רוצה לראות שתי תמונות מכל מצלמה:

1. תמונה בISO 800 באור נמוך

2. תמונה שיש בה הרבה אזורים מוארים וחשוכים, צלם ללא פלאש

פורסם

בתור אחד (מני רבים) המתלבט בין ה-TZ5 ל-F100FD, אשמח אם תעשה השוואה קטנה (פרמטרים כמו בטריה, ממשק, איכות בניה, נוחות, וידאו, צילום ביום ובלילה, זום וכו').

זה יואיל רבות ויחסוך (לפחות כמה) אשכולות דומים בעתיד.

אמרתי כבר שהTZ לא שלי ככה שעל הבטרייה אני לא יכול לתת דעה בקשר לבטרייה

ממשק , אחרי שלומדים אותם שניהם די נוחים ,

איכות בנייה :

בפוג'י קצת אכזב אותי שלמכסה בטרייה וכרטיס אין נעילה - רק לדחוף בניגוד לTZ

חוץ מזה שניהן נראות בנויות טוב לא כמו צעצוע מפלסטיק

נוחות: לי יש ידיים גדולות והTZ קצת יותר גדולה אז היא טיפה נתפסת יותר טוב

וידיאו צילמתי קצת בחדר מואר בTZ בפורמט הרחב וזה נראה נהדר (לפחות על הצג שלה)

עשיתי צילום עם הפוג'י "בשטח"(טיול עם הטרקטור) והוא לא יצא להיט אבל כבר אמרתי אני לא צלם מנוסה שעושה ביקורות על איכות

בסופו של דבר בשניהן יש איכות תמונה מעולה

הפוג'י יותר קטנה והיא ממש מצלמת כיס

הTZ יותר גדולה אבל אתה מקבל יותר זום ווידיאו בפורמט רחב וצג LSD הרבה יותר טוב (משפיע בעיקר בלילה) "

פורסם
  • מחבר

קודם כל לעידכון כל בעלי הTZ5/15- יצא עידכון למצלמה שאמור לטפל בפוקוס האוטומטי

הינה הקישור:

http://www2.panasonic.com/consumer-electronics/support/Cameras-Camcorders/Digital-Cameras/Lumix-Digital-Cameras/model.DMC-TZ5K

רק שלא כתוב איך עושים את העידכון-מי שיכול לעזור-נישמח

ובכן אחרי לבטים רבים ושיטוט בהרבה אתרים ברשת התחדשתי בTZ15 נקנה מהספק הרישמי .

עוד לא הספקתי לשחק איתה(בטריה בהטענה) ושיהיו תוצאות אעדכן.

מה שמשך אותי למצלמה הזאת זה הוידאו האיכותי(למרות שהבנתי שהוא אוכל כרטיסים מבחינת גודל הקובץ-חבל שאין להם דחיסה שמקטינה את הקובץ-אבל ניסתדר),הזום הענק(אם מורידים רזולוציה אפשר להגיע ל*16-לא רע!!!,מסך מדהים)

עכשיו צריך להתחיל ללמוד אותה

אשמח לשמוע עצות וטריקים מאנשים בעלי מצלמה דומה[br]פורסם בתאריך: 22.07.2008 בשעה 14:11:04

הינה הוראות עידכון למצלמה:

http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/TZ4_5/index.html

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים