עבור לתוכן

האם יש הבדל בין sata 1 ל sata 2

Featured Replies

פורסם

כי נהרס לי לוח של sata 2 והביאו לי עם sata 1 עכשיו אני יכל להתלונן ואולי יחליפו לי אבל אני יודע שזה יקח זמן האם שווא לי להתאמץ בשביל ה sata 2 הזה?

האם יש הבדל?

מדובר על לוחות km51pv sata 2 ו k8nf4 sata 1

פורסם

נראה לי שההבדל לא גדול

פורסם
  • מחבר

נראה לך ששווא להתאמץ ולהוציא אנרגיות וטלפונים עליהם בשביל ההבדל הזה?

פורסם

בפועל אין שום הבדל....אין לך מה לטרוח יותר מדי....

פורסם

האם שאר התכונות של הלוח הן אותו דבר וההבדל היחידי הוא ב-SATA (אותו צ'יפסט למשל)?

פורסם

נראה לך ששווא להתאמץ ולהוציא אנרגיות וטלפונים עליהם בשביל ההבדל הזה?

לדעתי שווה לך למה SATA 1 תומך במהירות תאורתית של 150 מגה לשניה זה יוצא עם אני לא טועה 15-18 מגה לשניה תקנו אותי וסאטא 2 זו מהירות כפולה ודיסקים קשיחים של סאטא 2 לא כולם תומכים ב1 לי יש מחשב עם סאטא 1 (ישן באוקטובר יומהולדת 4) ויש לי הארדיסק חיצוני WD MYBOOK 500GB עם חיבור ESATA שזה כונכטור אחר כזה שצריך לירכוש שקעים כאלה שמיתחברים לבקר SATA ואני לא יודע עם הוא תומך בSATA 1 כי זה יכול לשמש דיסק קשיח כתחליף לדיסק פנימי

פורסם

לדעתי שווה לך למה SATA 1 תומך במהירות תאורתית של 150 מגה לשניה זה יוצא עם אני לא טועה 15-18 מגה לשניה תקנו אותי וסאטא 2 זו מהירות כפולה ודיסקים קשיחים של סאטא 2 לא כולם תומכים ב1 לי יש מחשב עם סאטא 1 (ישן באוקטובר יומהולדת 4) ויש לי הארדיסק חיצוני WD MYBOOK 500GB עם חיבור ESATA שזה כונכטור אחר כזה שצריך לירכוש שקעים כאלה שמיתחברים לבקר SATA ואני לא יודע עם הוא תומך בSATA 1 כי זה יכול לשמש דיסק קשיח כתחליף לדיסק פנימי

sata2 יש תמיכה לאחור ל sata1

פורסם

sata2 יש תמיכה לאחור ל sata1

לא תמיד, נתקלתי במקרים שבהם דיסקים מסוג SATA 2 לא עבדו על לוחות ישנים והייתי חייב לשנמך אותם ל-SATA 1.

בחלק מהדיסקים זה אפשרי ע"י ג'ימפור פשוט מאחורי הדיסק ובחלק מהדיסקים זה אפשרי רק ע"י תוכנה (דוגמה: להיטאצ'י יש תוכנה שקוראים לה FIX Hitachi או שלפחות ככה אנחנו במעבדה היינו קוראים לה ובין היתר בעזרתה היינו משנמכים דיסקים של Hitachi מ-SATA 2 ל-SATA 1).

פורסם

התקן במהירות כפולה אבל הדיסק במהירות רגילה אז מה קיבלנו? אפס שיפור

פורסם

לדעתי שווה לך למה SATA 1 תומך במהירות תאורתית של 150 מגה לשניה זה יוצא עם אני לא טועה 15-18 מגה לשניה

התכוונת 1500Mbps שזה כ190 מגה לשניה (רק תאורטית..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים