עבור לתוכן

בעיה בשיתוף אינטרנט ללא חייגן, ראוטר, HUB, סוויץ וכו'

Featured Replies

פורסם

שלום,

בעבר הייתי משתף את האינטרנט בין שני המחשבים בלי בעיה והכל היה עובד יפה, לאחרונה הצטרפתי לשירות הטלפון של HOT והם הרכיבו לי מין מכשיר כזה שמתחבר בין המודם למחשב, המכשיר הנ"ל מבצע את ההתחברות לאינטרנט באופן אוטמטי, לפני שהיה לי את המכשיר אני הייתי צריך באפון ידני ל"חייג" לאינטרנט דרך המחשב ולהתחבר, עכשיו אני מחובר תמיד לאינטרנט בלי הצורך לחייג.

עכשיו לבעיה, שהייתי משתף את האינטרנט הייתי עושה שיתוף על החייגן והכל היה עובד יפה, עכשיו אין חייגן.

שיתןף לכרטיס רשת בלבד לא עובד וגם לא הצלחתי לעבוד עם ה-network bridge, (לא יודע אם זה בכלל אפשרי לעשות את זה עם הברידג).

בכל מקרה לפני שאני קונה סוייץ (ואני ממש לא מעוניין לקנות אחד) רציתי לדעת אם קיים פתרון אחר לשיתוף ללא חייגן או דרך תוכנת צד שלישי או כל קומבינה אחרת.

בשני המחשבים יש WinXP SP3, במחשב הראשי יש 3 כרטיסי רשת ובמחשב המשני יש 2 כרטיסים, בנוסף יש לי כבל רשת רגיל וכבל מוצלב.

במידה ואני אצטרך לקנות סוייץ אני מחפש סוייץ עם שרת מדפסת ולא מצליח למצוא אחד בארץ, אז אולי אתם יודעים איפה אני יכול להשיג אחד?

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

נסה לחבר את המחשבים למכשיר שמתחבר למודם (מה זה בדיוק ROUTER/HUB/SWITCH ?) ותראה אם יש אינטרנט לכולם.

אם זה חיבור ללא חייגן לא צריך חייגן. אין מכשיר שמחייג, פשוט מחברים וזה עובד.

עם כל כך הרבה כרטיסי רשת, יכול להיות שהיתפרעת מיד בהתחלה וחיברת יותר מידי כרטיסים לHUB אחד אחרי השני בנסיון ליצור שיתוף ופקקת את רשימת חלוקת ה IP ל MAC ADDRESS אצל הכבלים, ואז הגעת למצב שאותם כרטיסים שכבר קיבלו IP של אינטרנט לא מחוברים לHUB ולכרטיסים שכן מחוברים כבר לא נשאר דייסה.

וודא שיש לך חיבור ללא חייגן עם הכבלים, ובקש מהם לאפס את רשימת ה MAC ADDRESS אצלם.

ואז תחבר כל מחשב לHUB רק עם כרטיס אחד.

אחרי שהם מחוברים וקיבלו אינטרנט תעשה מה שאתה רוצה רק תזכור איזה כרטיס קיבל IP כי ככה זה תקוע אצל הכבלים עד לאיפוס.

במידה ויש לך חיבור ללא חייגן אתה גם פשוט יכול לעקוף את המכשיר (מה שזה לא יהיה) ולחבר את שני המחשבים ישירות למודם, אחר ברשת ושני ב USB.

ורשת מקומית תעשה בעזרת כבל מוצלב בין הכרטיסים הנוספים.

אולי בכלל אין לך חיבור ללא חייגן ואתה מתבלבל במונחים, ויש לך ROUTER שמחייג בעצמו בחיבור עם החייגן שלך.

אם זה ROUTER זה כבר סיפור אחר, שמישהו אחר ירים את הכפפה. :smile1:

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם

אמרת שניסית להפעיל שיתוף על הכרטיס, המחשב השני קיבל IP מהכרטיס הזה(השיתוף אינטרנט משמש גם DHCP)?

פורסם
  • מחבר

אז ככה אני ינסה להסביר את המצב

יש אתה מודם

modem.jpg

וזה המכשיר המדובר שקיבלתי

phone.jpg

וככה הוא מתחבר:

1. כבל רשת שרץ ממכשיר למחשב

2. כבל רשת שמגיע מהמודם

3.כבל מתח

4.כבל של הטלפון.

phone2.jpg

אז מה שבעצם קורה זה שמכשיר הזה של 012 הוא בעצם מחייג לאינטרנט (הוא תמיד מחובר), ושאני מפעיל את המחשב אני ישר מחובר לאינטרנט בלי לעשות כלום.

אני רק יבהיר, אין לי שום ראוטר, סוויץ, HUB או כל אביזר אחר למעט מה שאתם רואים.

לפני שקיבלתי את המכשיר הזה כשהייתי רוצה להתחבר לאינרטרנט הייתי לוחץ על החייגן (Virtual Private Network ->Smile) ומתחבר והוא גם היה משתף את האינטרנט למחשב הנוסף.

עכשיו בגלל שאין לי את החייגן הוירטואלי יותר במחשב אני לא יכול לשתף את האינטרנט למחשב השני, השאלה היא אם יש אפשרות לשתף את האינטרנט שוב בלי אביזרים נוספים?

האם יש איזה תוכנה שמסוגלת לעשות את זה ואם כן, איזה?

הבחור של 012 שהתקין את המכשיר אמר שהמכשיר הזה חייב להיות מחובר ישירות למודם והמחשב מחובר למכשיר.

ו-Tzafrir, שעשיתי שיתוף לכרטיסים, המחשב השני קיבל כתובת IP והייתי יכול להחליף קבצים בין המחשבים ולשלוח להדפסה למדפסת שמחוברת למחשב הראשי אבל לא הייתי יכול לגלוש באינטרנט.

בכל מקרה תודה, ואני אשמח לשמוע עוד מה דעתכם על הנושא

conn.jpg

פורסם

תבדוק אם יש לך חיבור ללא חייגן (MPLS), זה מסלול חיבור מסוים אצל הכבלים (בשיתוף עם הספק אינטרנט)

פשוט תרים טלפון לכבלים ותשאל.

חיבור עם חייגן + מכשיר שמחייג אוטומטי זה לא חיבור ללא חייגן.

אם אכן יש לך מסלול ללא חייגן אצל הכבלים, אז הפיתרון מאוד פשוט ונוח, ויותר טוב מכל שיטה אחרת של שיתוף.

אם יש לך מסלול עם חייגן אז אין לי מושג מה לומר לך, למרות שעם קצת נסיונות מול זה, אולי הייתי מוצא איך שהכול יעבוד. ;D

אצלי בבית אני מחובר במסלול ללא חייגן כבר המון שנים, וכל מחשב מקבל IP לאינטרנט נפרד משלו ישירות מהמודם, ללא הגדרות בכלל.

פורסם

יש לו חייגן

המכשיר של 012 מחייג

זה המתאם שיחות שלהם

פורסם

אתה יכול לעשות שיתוף אינטרנט על הכרטיס רשת בדיוק כמו שהיית עושה שיתוף אינטרנט על החייגן

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון אני רוצה להודות לכם על זמנכם ונסיונתכם לעזור.

אתה יכול לעשות שיתוף אינטרנט על הכרטיס רשת בדיוק כמו שהיית עושה שיתוף אינטרנט על החייגן

עשיתי את זה בעבר וזה לא עבד אבל היום היה לי קצת זמן (בין כל המבחנים) להתחיל לשחק עם המחשבים וזה באמת עובד, אין לי מושג מה עשיתי הפעם שונה אבל זה עובד.

ניסתי לעשות אותו דבר עם הכרטיסי רשת האלחוטיים אבל איתם זה לא עובד.

בכל מקרה תודה אני אשאר בנתיים עם חיבור קווי, מספיק טוב לי.

בכל זאת, אם אתם יודעים מה אני צריך לעשות בכרטיסי רשת האלחוטיים אני אשמח לשמוע הצעות ולנסות.

עשיתי שיתוף לכרטיס רשת האלחוטי, הגדרתי מצב Ad-hoc, המחשבים רואים זה את זה ואני יכול להעביר קבצים אבל אינטרנט אין.

פורסם

מה הIP שאתה מקבל במחשב הראשי?

פורסם
  • מחבר

192.168.0.1

גם אוטמטי וגם שאני מגדיר את זה באופן ידני.

יש לזה קשר?

פורסם

ואוו, איזה באלאגן...

קצת סדר-

מצד אחד אתה אומר שאין ראוטר

מצד שני אתה אומר שהמחשב שמחובר ל"מכשיר של 012" מקבל כתובת IP שהיא 192.168.0.1

אם זה המצב - "המכשיר" הזה, הוא ראוטר לכל דבר, ואני די בטוח שאם תחבר אליו סוויץ' (אני לא רואה שיש עליו עוד יציאות רשת)

אז תוכל לחבר לסויץ' את כל המחשבים שלך, ולכולם יהיה אינטרנט, ורשת,

וזאת בלי הצורך להגדיר שיתוף אינטרנט באף מחשב. (רק לחבר את כולם לסויץ' שמחובר לנתב).

בקשר לאלחוטי -

תפרט קצת בבקשה מאיפה זה נכנס למשוואה עכשיו?

כמה מחשבים יש לך בבית? כמה מהם מחוברים קווית וכמה אלחוטית?

פורסם
  • מחבר

סליחה, טעות שלי. אני חשבתי שהוא שאל על ה-IP של הכרטיס רשת האלחוטי במחשב הראשי.

ה-IP של המחשב הראשי הוא: 10.100.101.100

אני מניח שהמכשיר הזה הוא כמו ראוטר, כי המתקין של 012 אמר שאם אני יקנה ראוטר זה יהיה הרבה יותר מסובך להתקין ולכן הוא המליץ לי על סוויץ.

לשימושים שלי ולשני המחשבים שלי אני לא צריך סוויץ (אני חושב).

עכשיו בוא ננסה לעשות קצת סדר, אם אני יחבר סוויץ למכשיר הזה אז באמת אני יחלק את האינטרנט לכל המחשבים.

בגדול יש לי שני מחשבים בשימוש,

מחשב ראשי עם שני כרטיסי רשת רגילים ועוד כרטיס רשת אלחוטי.

ומחשב נייד עם כרטיס רשת רגיל וכרטיס אלחוטי.

אני משתף את האינטרנט בין שני המחשבים עם כבל בניהם, הייתי מעוניין לעשות אותו דבר אבל רק עם האלחוט בכדי להיות יותר נייד.

אני יודע שהמחירים של סוויצים ממש בריצפה אבל אני לא מעוניין לקנות אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים