עבור לתוכן

בעיות Fire Wire ב LATITUDE D630

Featured Replies

פורסם

ברשותי Dell LATITUDE D630 בן כחודשיים שעושה לי בעיות בכל מה שקשור ליציאת fire wire.

המפרט הוא:

מעבד T7500 duo core

זיכרון 2GB

הארד דיסק 7200 RPM

כ. מסך Nvidia Quadro NVS 135M

1. כשאני מחבר אליו מצלמת וידאו ומנגן מתוך תוכנה Avid או Premiere אז הוא מנגן על המצלמה כ 30 שניות ואז הוא מפסיק להריץ תמונה המחשב נתקע, מת, אי אפשר לעשות כלום מלבד לאתחל אותו בצורה כפויה.

חשבתי אולי הארד דיסק הפנימי לא מספיק מהיר או משהו, אז עבדתי עם הארד דיסק נייד שהוא RPM 7200 עם 16 באפר המחובר ב USB2 (שבחיבור לדסקטופ עובד מצויין) והבעיה נותרה.

2. בכלל ה Avid רוב הזמן לא מזהה את המצלמה המחוברת, רק לעיתים. זאת למרות שכביכול ה windows מזהה אותה ב my computer.

3. כשאני מחבר hard disk נייד דרך כניסת ה Fire Wire אז הוא לא מראה לי אותו וב hardware manager הוא מראה לי אותו אבל עם בעיה ודורש התקנת דרייבר (יצויין שעל הדסקטופ חיבור הדיסק הנייד עבד מייד ללא צורך בדרייבר כלשהו). כשניתקתי את הדיסק הנייד המחשב עשה לעצמו איתחול (יענו restart)

אני עורך וידאו ומפרט המחשב יועד לכך מראש שיעמוד בדרישות התוכנות. אם כך מה קורה?? האם זו באמת רק בעיה בכרטיס?

מודה מראש לעזרתכם

אוהד.

פורסם

היי , ישנן כמה אפשריות.

הראשונה תנסה לעדכן את הדרייברים 1394 , TEXAS Instruments

האופציה השניה שההיתי ממליץ היא לנסות ולהריץ דברים אחרים ולראות איך היציאה מגיבה לפעמים ישנן בעיות שקשורת לבקרים החיצוניים.

קצת על קצה המזלג מקווה שזה עוזר

פורסם

באופן כללי עריכת וידאו לא מומלצת לנייד. אלא כן כן מדובר על דברים דיי בסיסיים ולא מכבידים.

באמת נסה לברר לגבי היציאה, אם היא תקינה.

באוויד אני לא ממש מכיר, אבל בפרמייר- שאתה מחבר את המצלמה, ופותח F5 בפרמייר (דגימה), האם אתה רואה אותה שם?

כנס להגדרות הפרמייר- האם הוא מזהה את המצלמה ?

אתה בטוח שיציאת הDV מוציאה תמונה ? נסה לחבר למחשב אחר עם DV כדי לשלול שהמצלמה תקינה.

פורסם
  • מחבר

טל וlaptophelper תודה לכם על התגובות.

1. אני מודע לכך שניידים לא אידיאלים לעריכת וידאו, אך המחשב נקנה בדיוק לאותם רגעים בהם אין ברירה אחרת. ולכן נרכש מחשב שאמור בקלות להריץ קבצים SD ואולי אף יותר.

יצויין שהעריכה המדוברת היא קליפ (קובץ וידיאו) רגיל ללא אפקט ואף ללא קאט אחד, פשוט קליפ על ה time line שהונח רק לשם הטסט.

2 המצלמה תקינה לחלוטין, אני עובד איתה באופן שותף על הדסקטופ.

3. בפרימייר כשאני פותח את ה capture window אז אני רואה תמונה, אי יכול גם לשלוט בה, אך לשלוח למצלמה תמונה אני מצליח רק לכ 20-30 שניות ואז הכל נתקע.

כאמור בעיה זהה באויד.

כייצד אני יכול להוריד דרייברים חדשים ל fire wire וחשוב מזה, כייצד עוד אני יכול לבדוק את תקינותו לפני הריצה למעבדה.

רב תודות על עזרתכם.

פורסם

אז רגע, אם אתה מחבר דיסק חיצוני ב פייר וייר (DV), זה גם נתקע?

אז זה כבר בעיה במחשב עצמו, בלי קשר לעריכת וידאו...

נסה להוריד מנהל התקן חדש מאתר יצרן ולעדכן.

אם לא- נסה להחליף אותו במסגרת אחריות, אולי בעית חומרה... (התנגשות).

פורסם

היי כנס לאתר של דל www.dell.com תכניס את המספר מחשב שלך "SERIVCES TAG"

תוריד את הדרייבר החדש, תנסה לראות מה קורה אכן כמו שאמרתי קודם. אם הבעיה לא נפתרה ישנה בעייה בלוח אם. פנה לקבלת שירות במעבדות דל אם המחשב באחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים