עבור לתוכן

בעיה עם הארד דיסק חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

השבוע קניתי הארד דיסק חדש, 500 ג'יגה, חיבור SATA, במטרה להרחיב את כמות האיכסון הקיימת. במילים אחרות, לחבר אותו כ-slave.

חיברתי אותו בחיבור sata slave והפעלתי את המחשב. נכנסתי ישירות לbios- ובדקתי, ואכן המחשב זיהה אותו כהארד דיסק משני.

כאשר הווינדואוז (winXP pro 32bit sp2) התחיל לעלות, נפתח חלון עם רקע כחול של XP והתחיל להריץ שורות (מבנה אחיד, עם סיומת מספרים בני 5 ספרות במבנה רץ) במשך חצי שעה-שעה (מעבד quad core).

אח"כ עלה המחשב, זיהיתי את הכונן החדש, אבל כהארד דיסק עם רק 48 ג'יגה (זהה למחיצה הראשונה מתוך 2 הקיימת בהארד דיסק הראשי), כאשר 20 ג'יגה בשימוש (מכיל מידע מאותה מחיצה ראשונה). בדקתי טוב את החיבורים, והם לא מחוברים ב-raid (בדקתי בחוברת של הלוח אם).

שבדקתי קצת את המאפיינים של ההארד דיסק, ראיתי שהגודל המקורי שלו באמת כמעט 500 ג'יגה, אבל יש כמעט 450 ג'יגה של unallocated space.

ניתקתי את ההארד דיסק הראשי, וחיברתי את החדש כ-master. הכנסתי דיסק של אקס.פי והרצתי את תהליך ההכנה להתקנת התוכנה. ראיתי שקיימות 3 מחיצות, אחד עם 48 ג'יגה, ועוד 2 בגדלים שונים (170/280) ג'יגה ושניהם unpartitioned space. לא הצלחתי למחוק את המחיצות ובעצם לאחד הכל להארד דיסק "אחד" ללא חלוקות. בסוף החלטתי להישאר עם המחיצות ופירמטתי את ה-2 החלוקות האחרונות.

החזרתי את ההארד דיסק המקורי למאסטר, ואת החדש לסלייב. הפעלתי מחדש את המחשב, אבל הוא לא עלה: בפעם הראשונה נתקע במסך הראשון (עוד לפני שהוא מתחיל לטעון את הראם וכו'), בפעם השניה במסך טעינה של האקס.פי (הלוגו של אקס.פי עם הפס המאוזן המתמלא). בהמשך ניסיתי להיכנס לביוס, המחשב בקושי זז ולא הצליח לטעון אפילו את זה.

לוח אם: Asus P5W DH Delux

אני אובד עצות, אנא עזרו לי.

נ.ב.

אני יודע שרשמתי פה חתיכת סיפור, הכל על מנת לשפוך כמה שיותר מידע על המקרה. אם כבר קראת עד כאן והשקעת זמן, תשקיע/י עוד מאמץ אחרון ותייעצ\י לי :]

בתודה גדולה מראש,

ליאור

פורסם

הועבר לפורום תמיכה טכנית.

פורסם

שהדיסק החדש לא מחובר המחשב עולה כמו שצריך?

נסה להעלות את המחשב בבוט של פארטישן מג'יק או אקרוניס, ולפרמט באופן מלא את הדיסק (כשהדיסק הראשי מנותק, כדי שלא יהיו טעויות).

פורסם
  • מחבר

כן, כשהדיסק החדש מנותק הכל רץ כמו שצריך.

הסבר קצר בבקשה. מזה מג'יק או אקרוניס?

תודה,

פורסם

שתי תוכנות לניהול מחיצות.

קצת אנגלית זה בסדר לך? תשתמש בתוכנה הזו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים