עבור לתוכן

TZ 5 VS F100FD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ;)

בקרוב אני טס לחו"ל, והחלטתי לנצל את ההזמדנות ולקנות בדיוטי פרי מצלמה חדשה.

אז אחרי מחקר קצר, הגעתי למסקנה שאני רוצה את אחת מהמצלמות הבאות: TZ5 או F100FD.

אני צריך ייעוץ באיזה מצלמה לבחור - אני צלם חובב, מה גם אם יש לכם מושג אם יש בכלל את אחת המצלמות בדיוטי פרי, ואם לא אז פתרונות חלופיות יעזרו.

תודה לעוזרים

פורסם

יש סיבה כלשהי שבגללה אתה מעוניין לשלם כ-20 עד 40 אחוז (בממוצע) יותר מהמחירים בחנויות בארץ?

פורסם
  • מחבר

יש סיבה כלשהי שבגללה אתה מעוניין לשלם כ-20 עד 40 אחוז (בממוצע) יותר מהמחירים בחנויות בארץ?

אז אני מבין ששם יותר יקר מאשר בארץ?

אז אני אוותר ואני אקנה בחנות בארץ... אני גם יכול לקנות בחו"ל ולעשות משלוח לארץ אם זה יוצא משתלם.

טוב אז מה עדיף?

פורסם

מצלמות במחירים כאלה עדיף לקנות בארץ, או אם ממש לא חשובה לך האחריות - בחו"ל. בדיוטי פרי אין שום טעם לקנות.

פורסם
  • מחבר

מצלמות במחירים כאלה עדיף לקנות בארץ, או אם ממש לא חשובה לך האחריות - בחו"ל. בדיוטי פרי אין שום טעם לקנות.

אוקי אז איזה מצלמה עדיפה מבין ה2?

פורסם

יש דיון דומה שאני פתחתי עמוד אחד או שניים אחורה

פורסם
  • מחבר

אני אשמח אם מישהו יביא לי השוואות של תמונות בין 2 המצלמות כיוון שהאיכות תמונה היא הפקטור העיקרי עבורי. למרות שאומרים שיש לפוג'י איכות תמונה טובה יותר הרבה אנשים אומרים כי התמונות של הTZ5 נראות יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

זה בכלל השוואה בין F100FD ל.FX35

שווה להוסיף אותו גם לאפשרות קניה? (את הFX35)

עוד 2 שאלות:

1) מה זה ISO?

2) מה היתרון ב12 MP מאשר 9.1 MP?

פורסם

סליחה, כנראה שטעיתי בלינק אבל ראיתי גם השוואה בין המצלמות הנכונות.

1) בשביל ללמוד מושגים קיים אתר קליקי:

http://cliki.site.co.il/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99

ISO:

http://cliki.site.co.il/ISO

2) בשביל המשתמש הממוצע וגם רוב המשתמשים מעל הממוצע אין הבדל בין 9 ל12 מגה פיקסלים.

כמות הפיקסלים קובעת את גודל התמונה. גודל תמונה של שני מגה פיקסלים מספיק כדי לצפות בה על כל המסך או להדפיסה על דף שלם. יותר מגה פיקסלים עוזרים כשאתה רוצה לעשות קרופ או לערוך את התמונה אבל גם 9 הם מספיקים בהחלט לקרופ ועריכה.

לעומת זאת ככל שכמות המגה פיקסלים עולה כך גם יותר קשה למצלמה להוציא תמונה איכותית.

פורסם

לעומת זאת ככל שכמות המגה פיקסלים עולה כך גם יותר קשה למצלמה להוציא תמונה איכותית.

אם לדייק, ככל שכמות המגה פיקסלים עולה כך גם יותר קשה למצלמה להוציא תמונה שנראית איכותית ב-100% הגדלה. אבל הגדלה כזו היא לא מדד לאיכות ההדפסה. תמונה של 10MP שנראית בינונית בהגדלה 100% יכולה לספק הדפסה מצויינת, בעוד תמונה של 1MP שנראית מעולה בהגדלה 100% יכולה לספק הדפסה פחות טובה. בקיצור, אי אפשר לדעת מה איכות התמונה של מצלמה רק לפי כמות הפיקסלים שלה.

הדרך הטובה ביותר להעריך את איכות התמונה היא להדפיס בגודל המקסימלי שמעניין את הקונה. הבעיה היא שבדיקה כזו יכולה להיות יקרה לביצוע. חלופה טובה היא להשוות את התמונות לתמונות מקבילות שצולמו עם מצלמות אחרות באותם תנאי תאורה ומאותה זווית. מה שכן, אם כמות הפיקסלים שונה בין המצלמות אז צריך לנרמל אותה בשני הכיוונים לפני ההשוואה. הנה דוגמה להשוואה כזו:

http://test.boren.sent.com/FZ30

פורסם
  • מחבר

אוקי ואתה יכול להתייחס לשאלה העיקרית שלי - איזה מצלמה עדיפה מבין 3 המצלמות?

פורסם

גם אני שמעתי שאומרים שלפוג'י איכות תמונה טובה יותר אבל ע"פ התרשמות שלי דוקא הפנסוניק היא בעלת איכות טובה יותר.

היא מאופיינת גם ברעש נמוך יחסית בISO גבוה וזום אופטי גדול יותר - הייתי הולך עליה.

שווה לקנות בארץ ולקבל אחריות ההפרש לא משמעותי.

פורסם
  • מחבר

גם אני שמעתי שאומרים שלפוג'י איכות תמונה טובה יותר אבל ע"פ התרשמות שלי דוקא הפנסוניק היא בעלת איכות טובה יותר.

היא מאופיינת גם ברעש נמוך יחסית בISO גבוה וזום אופטי גדול יותר - הייתי הולך עליה.

שווה לקנות בארץ ולקבל אחריות ההפרש לא משמעותי.

אתה מתכוון לTZ5 נכון? אישית גם אני מעדיף אותה, בעיקר בגלל המסך הגדול והשקסי שלה :-*

אתה יכול להסביר לי מה זה תמונות באור נמוך? כי אומרים ששם הF100FD עדיפה.

ד"א קנית את המצלמה שאתה יכול להמליץ לי עליה?

אני מאוד מודה לך על העזרה שלך.

פורסם

אחרי שקראתה בקליקי על ISO ו-מייצב תמונה

מה זה בעצם ביצועים טובים באור נמוך?

לביצועים טובים באור נמוך תורמים שני מרכיבים:

1. מייצב תמונה - בשתי המצלמות קיים מייצב.

2. כמות הרעש בISO גבוה - ככל שנעלה את הISO בשביל לקבל יותר אור כך תפיק המצלמה יותר רעש, הTZ5 מוציאה פחות רעש מהF100FD בISO גבוה.

לכן יש לTZ5 יתרון על הF100FD באור נמוך.

לפנסוניק אולי יש גם 0.3 אינטץ' יותר במסך אבל זה ממש לא משנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים