עבור לתוכן

לימודים בפתוחה בזמן השירות הצבאי?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש איפה רשום שאני יכול ללמוד שם גם ללא אישור לימודים. אני יודע שאני יכול אבל אני מחפש את הציטוט בפקודות מטכל או מה שזה לא יהיה.

פורסם

אני זוכר שזה היה כתוב בין השטויות האחרות שהמש"קית חינוך הדביקה על הדלתות בשרותים (לא נברתי בפקודות מטכ"ל)

ברור שמותר ללמוד באו"פ אבל מאוד כדאי שתתיעץ לגבי כמה הלימודים הספצפיים כדאיים.

פורסם

על מנת ללמוד בפתוחה אתה לא צריך שום אישור שהוא מהצבא...הלימודים הם על חשבון זמנך הפנוי ועל כן גם התייחסות הצבא לזה: אתה לא תקבל שום הנחות שקשורות לימי לימוד, מבחנים וכדומה (אלא אם כן המפקד האישי שלך ממש נחמד).

נקודה חשובה שכדאי לך לשקול תרם אתה מתחיל מסלול שכזה...בשלוש שנות צבא תספיק לעשות קורסים בודדים בלבד ולרוב כולם מבואות שונים במתימטיקה.

כשתרצה לעבור לאוניברסיטה / מכללה רגילה, אתה תקבל פטור על קורסים אלו (לפחות על רובם המכריע). הבעיה היחידה שאנשים לא לוקחים בחשבון היא שפטור מקורס אינו משתכלל בממוצע הציונים שלך אלא נכתב פשוט "פטור". מכיוון שקורסי המבואות הם הקורסים הקלים ביותר בתואר וממוצע הציונים שלהם גבוה בד"כ (הם גם שווים הרבה נקודות זכות), אתה בעצם תפסיד לא מעט מהממוצע הסופי שלך...

פרט לכך בטח כבר שמעת על כל שאר הירקות למינהם כמו הקושי, החוסר זמן, חוסר תמיכה וכולה...

תשקול היטב אם אתה באמת רוצה ללכת על זה, אחרת זה סתם בזבוז זמן ולא מעט כסף!

פורסם

מצטער שאני מתפרץ אבל נניח ולא ארצה לעבור מפתוחה לאוניברסיטה אחרת/מכללה, אלה לסיים את התואר בפתוחה מה אז? מה קורה עם כל הקורסים האלה? אני ממשיך לימודים רגיל?

פורסם
  • מחבר

אני אישית חתום קבע מראש אז אני הולך לבלות עד סוף התואר בפתוחה.

ובכל מקרה אני מתכוון לסיים שם את התואר כי השיטה שלהם מתאימה לי.

פורסם

מצטער שאני מתפרץ אבל נניח ולא ארצה לעבור מפתוחה לאוניברסיטה אחרת/מכללה, אלה לסיים את התואר בפתוחה מה אז? מה קורה עם כל הקורסים האלה? אני ממשיך לימודים רגיל?

במקרה כזה הקורסים שסיימת משתכללים כרגיל בממוצע שלך על פי נקודות הזכות שהם שווים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים