עבור לתוכן

מפרט למחשב לעריכת וידאו, עם OC, ללא ציוד היקפי, עד 4.5k

Featured Replies

פורסם

הרכבתי לעצמי מחשב חדש שבמקור מיועד לעריכה (אבל גם שיהיה סבבה למשחקים), עם כמה לקחים מהמחשב שקיים היום, והגעתי למפרט שמצורף למטה, אבל כשהתחלתי לחקור כל פריט ופריט לעומק הגעתי למספר שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה ברורה. :s05:

*חשוב לי להדגיש כי אני רוצה לעשות אוברקלוקינג, אבל לא משהו משמעותי (לא לאמץ אותו מעבר ל-3GHZ).

*כל מחשב עריכה זקוק ל-FIREWIRE אבל כעת יש לי כרטיס PCI שתומך בזה (ופשוט חשבתי להעביר אותו ולחסוך לוח-אם יקר יותר).

*בנוגע לטכנולוגיות של דיסקים קשיחים, אני לא בקיא מספיק בטכנולוגיות כמו SATAII או eSata, אבל מכל המבחנים שראיתי ברשת אין הפרש ביצועים כזה גדול שמצדיק שינוי מופרז במחיר, אבל אתם מוזמנים לתקן אותי כי כמו שציינתי אני לא בקיא במיוחד.

*אני לא הולך לקנות קוואדרו. בקרוב כל תוכנות העריכה יתמכו ב-GPU של כרטיסי המסך הנפוצים, וכבר לא מעט נאמר על המחיר המופרז של כרטיסי הקוואדרו, וכבר יש דרכים להפוך GEFORCE לקוואדרו (נפלאות הרשת).

*אם זה היה מיועד רק למשחקים הייתי הולך על כפול-ליבה, אבל שמתי לב לפי סקר שעשיתי ברשת שבכל מה שקשור לעריכת וידאו והמרות קבצים (ENCODING) דווקא יש יתרון עצום למעבד עם 4 ליבות. אני לא משחק הרבה, אבל נראה לי שמחשב כזה עדיין יתפקד עם משחקים מהשנים האחרונות, במיוחד אם כרטיס מסך טוב.

בכל מקרה, בנוגע לשאלות הנוספות שצצו במהלך הרכבת המפרט?

1. בכל לוח אם יש יותר מחריץ PCI-E אחד, אבל אחד של X16 והשני הוא X1. למה? מה יש לי לעשות עם חריץ איטי?

2. אני באמת צריך יותר מ-2 חריצי PCI רגילים? (בהתחלה חשבתי שכן, בגללל שכרטיס-הקול הנוכחי תופס לי 2 מקומות (בגלל שיש בו FIREWIRE או כניסת לג'ויסטיק ישן), אבל עכשיו אני לא בטוח אם יש לי עוד סיבה). P5K נראה נהדר, אבל P5KPL-CM עולה כמעט חצי ממנו, ובמידה ואני לא רוצה לעשות CROSSFIRE או SLI אני לא רואה בו משהו מיוחד. אני טועה?

3. בנוגע לספק-כח, בגלל שאני מתכנן לקנות כרטיס מסך "זללן", אני מתלבט. ראיתי כמה ספקים שמגיעים עד 36a (עם 2 ערוצים של 12v), ובסוף בחרתי בדגם בעל 3 ערוצי 12v כאשר כל אחד מהם מגיע ל22a. מה באמת אני צריך במידה ואני לא רוצה לעשות SLI/CrossFire? אני יכול להסתפק בפחות מזה? עם זאת, מצד שני, אני רוצה להוסיף למחשב דיסק קשיח מהמחשב הנוכחי, ולא לשכוח שיחוברו אל המחשב לא מעט מכשירי USB ומצלמת וידאו באמצעות FIREWIRE שזו גם מפלצת מתח (לא סתם זה יכול לשרוף מצלמות).

4. מעבד - מבחינת תועלת לעומת מחיר, אין באמת סיבה להשקיע עוד 50% ולקנות q9300 כאשר אני אקבל תוספת של 10% בביצועים. לא נראה לי משתלם, ואפשר להתגבר על זה ע"י אוברקלוקינג קטן, ובגלל זה אני גם מתכוון לקנות מארז מאוורר ולשים משחה טרמית. בכל מקרה, אני אשמח אם מישהו יאשש או יפריך את מה שאני אומר. :hat:

מצטער על החפירה :bash:, אבל בכל מקרה הנה המפרט המיועד:

מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray

לוח אם ASUS P5K

כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB

זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 Platinum

צורב Pioneer DVR-115D Black X20 DVD

מארז ללא ספק Thermaltake M5 Window (כולל מאוור קדמי ואחורי)

ספק כח Antec EarthWatts 650W

קרור למעבד Thermaltake BigTyp 120 VX

גריז טרמי Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound

מאורר (צד) למארז Zalman Case Fan ZM-F3 120mm

סה"כ מחיר לכל המוצרים:3464¤

+

Nvidia Geforce 9800GTX שאמור לעלות בסביבות 1200ש"ח, מקווה להמשך ירידת מחירים (או 8800GT שיעלה 800 ש"ח)

בסה"כ יוצא סביבות 4600-4700ש"ח

פורסם

הרכבתי לעצמי מחשב חדש שבמקור מיועד לעריכה (אבל גם שיהיה סבבה למשחקים), עם כמה לקחים מהמחשב שקיים היום, והגעתי למפרט שמצורף למטה, אבל כשהתחלתי לחקור כל פריט ופריט לעומק הגעתי למספר שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה ברורה: :s05:

1. בכל לוח אם יש יותר מחריץ PCI-E אחד, אבל אחד של X16 והשני הוא X1. למה? אפשר יהיה להכניס כרטיס PCI רגיל על חריץ PCI-E X1?

PCI-E X1 זוהי תושבת שונה לחלוטין ואפשר להכניס בה רק כרטיסים תואמים, כיום יש מבחר מצומצם מאוד של כרטיסים כאלה

2. אני באמת צריך יותר מ-2 חריצי PCI רגילים? (בהתחלה חשבתי שכן, בגללל שכרטיס-הקול הנוכחי תופס לי 2 מקומות (בגלל שיש בו FIREWIRE או כניסת לג'ויסטיק ישן), אבל עכשיו אני לא בטוח אם יש לי עוד סיבה). P5K נראה נהדר, אבל P5KPL-CM עולה כמעט חצי ממנו, ובמידה ואני לא רוצה לעשות CROSSFIRE אני לא רואה בו משהו מיוחד. אני טועה?

תכתוב מה אתה צריך: מתכנן OC או לא, צריך Firewire, צריך eSATA, מתכנן Raid ויהיה אפשר למצוא את הלוח המתאים בשבילך

3. בנוגע לספק-כח, בגלל שאני מתכנן לקנות כרטיס מסך "זללן", אני מתלבט. ראיתי כמה ספקים שמגיעים עד 36a (עם 2 ערוצים של 12v), ובסוף בחרתי בדגם בעל 3 ערוצי 12v כאשר כל אחד מהם מגיע ל22a. מה באמת אני צריך במידה ואני לא רוצה לעשות SLI/CrossFire? אני יכול להסתפק בפחות מזה? עם זאת, מצד שני, אני רוצה להוסיף למחשב דיסק קשיח מהמחשב הנוכחי, ולא לשכוח שיחוברו אל המחשב לא מעט מכשירי USB ומצלמת וידאו באמצעות FIREWIRE שזו גם מפלצת מתח (לא סתם זה יכול לשרוף מצלמות).

יחסית לכ. מסך ולמעבד, הצריכת זרם של המכשירים זניחה בדרך כלל

4. מעבד - מבחינת תועלת לעומת מחיר, אין באמת סיבה להשקיע עוד 50% ולקנות q9300 כאשר אני אקבל תוספת של 10% בביצועים. לא נראה לי משתלם, ואפשר להתגבר על זה ע"י אוברקלוקינג קטן, ובגלל זה אני גם מתכוון לקנות מארז מאוורר ולשים משחה טרמית. בכל מקרה, אני אשמח אם מישהו יאשש או יפריך את מה שאני אומר. :hat:

מה השימושים שלך (עריכה של מה)? בדרך כלל מומלץ כפול ליבה ולא מרובע

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

תוקן :xyxthumbs:

פורסם

אנא היכנס ללינק שנתתי והוסף פרטים לגבי העדפות נוספות כמו שקט, מאפייני גיימינג וכדומה - הכל מפורט שם. כך נוכל לעזור לך טוב יותר.

הרכבתי לעצמי מחשב חדש שבמקור מיועד לעריכה (אבל גם שיהיה סבבה למשחקים), עם כמה לקחים מהמחשב שקיים היום, והגעתי למפרט שמצורף למטה, אבל כשהתחלתי לחקור כל פריט ופריט לעומק הגעתי למספר שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה ברורה. :s05:

*חשוב לי להדגיש כי אני רוצה לעשות אוברקלוקינג, אבל לא משהו משמעותי (לא לאמץ אותו מעבר ל-3GHZ).

ראה הערה לגבי המעבד.

*כל מחשב עריכה זקוק ל-FIREWIRE אבל כעת יש לי כרטיס PCI שתומך בזה (ופשוט חשבתי להעביר אותו ולחסוך לוח-אם יקר יותר).

חבל על המקום (זרימת אויר) - קח לוח עם FW מובנה, אלא אם לכרטיס הנפרד יש יתרונות שאני לא מודע אליהם.

*בנוגע לטכנולוגיות של דיסקים קשיחים, אני לא בקיא מספיק בטכנולוגיות כמו SATAII או eSata, אבל מכל המבחנים שראיתי ברשת אין הפרש ביצועים כזה גדול שמצדיק שינוי מופרז במחיר, אבל אתם מוזמנים לתקן אותי כי כמו שציינתי אני לא בקיא במיוחד.

דווקא לעריכת וידאו מקצועית יש טעם ה-RAID0 ו/או דיסקים מהירים כי ה-HDD הוא צוואר הבקבוק לרוב אם אתה עובד עם קבצים גדולים. אבל זה ידרוש הגדלה של התקציב. מומלץ לרוב לקחת HDD נפרד למערכת ההפעלה במקרים כאלה - תתיעץ בפורום "גרפיקה" וחזור עם תשובה.

*אני לא הולך לקנות קוואדרו. בקרוב כל תוכנות העריכה יתמכו ב-GPU של כרטיסי המסך הנפוצים, וכבר לא מעט נאמר על המחיר המופרז של כרטיסי הקוואדרו, וכבר יש דרכים להפוך GEFORCE לקוואדרו (נפלאות הרשת).

לא מומחה בתחום - "תתיעץ בפורום "גרפיקה" וחזור עם תשובה". נשמע הגיוני...

*אם זה היה מיועד רק למשחקים הייתי הולך על כפול-ליבה, אבל שמתי לב לפי סקר שעשיתי ברשת שבכל מה שקשור לעריכת וידאו והמרות קבצים (ENCODING) דווקא יש יתרון עצום למעבד עם 4 ליבות. אני לא משחק הרבה, אבל נראה לי שמחשב כזה עדיין יתפקד עם משחקים מהשנים האחרונות, במיוחד אם כרטיס מסך טוב.

מרובע-ליבות פחות מומלץ לגיימינג כי הוא נותן פחות ביצועים ביחס למחירו מכפולי הליבה. עדיין מדובר בביצועים מעל ומעבר לגיימר חובב. ללא ספק כרטיס המסך הוא המכריע בסוגיה בתקציב ובשימושים שלך. ראה הערה על המעבד.

בכל מקרה, בנוגע לשאלות הנוספות שצצו במהלך הרכבת המפרט?

1. בכל לוח אם יש יותר מחריץ PCI-E אחד, אבל אחד של X16 והשני הוא X1. למה? מה יש לי לעשות עם חריץ איטי?

בפועל - כלום.

2. אני באמת צריך יותר מ-2 חריצי PCI רגילים? (בהתחלה חשבתי שכן, בגללל שכרטיס-הקול הנוכחי תופס לי 2 מקומות (בגלל שיש בו FIREWIRE או כניסת לג'ויסטיק ישן), אבל עכשיו אני לא בטוח אם יש לי עוד סיבה). P5K נראה נהדר, אבל P5KPL-CM עולה כמעט חצי ממנו, ובמידה ואני לא רוצה לעשות CROSSFIRE או SLI אני לא רואה בו משהו מיוחד. אני טועה?

ללא CF או SLI אין כל צורך בשנו סלוטים מהירים. ה-P5KPL-CM לא מומלץ - תומך עד 4G זיכרון בשני סלוטים בלבד, מבוסס G31 שיגביל אותך ב-OC ומוגבל בבאס שהוא תומך. יש חלופות עדיפות בהרבה. P5K מצויין אך יקר.

ראה הערה על הספק.

ה-Q9300 עולה כ-25% יותר מה-Q6600 ויתרונו הגדול הוא בתמיכה ב-SSE4 שמיועד בדיוק לעריכת וידאו וכן ה-TDP שנמוך משמעותית. שוב, המשמעות של ה-SSE4 לא בתחום המומחיות שלי אז "תתיעץ בפורום "גרפיקה" וחזור עם תשובה".

מצטער על החפירה :bash:, אבל בכל מקרה הנה המפרט המיועד:

מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray

מעבד משתלם מאוד לשימושים שלך אך ללא תמיכה ב-SSE4 וזכור שמדובר ב"מפלצת חום/הספק ביחס ל-Q9300, במיוחד אם אתה מתכנן OC כפי שכתבת.

לוח אם ASUS P5K

מצויין, אך ה-GIGABYTE GA-P35-DS3L זול יותר ויתן ביצועים זהים. כדאי לשקול לוח עם תמיכה ב-RAID ו-FW כפי שציינתי.

כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB

משתלם מאוד, ביצועיסט ושקט יחסית. עם זאת, יש מקום לשקול RAID0 ו/או דיסקים מהירים אם מדובר בעריכה לפרנסתך (זמן==כסף) וכן HDD נפרד למערכת ההפעלה.

זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 Platinum

לא מספק בעליל לשימושים שלך כי יהיה שימוש גדול ב-SWAP מה שיאט מאוד את העבודה. 2X2G כמינימום אולימפי. אין כל צורך ביותר מ-800MHZ CL5 ל-OC שאתה מתכנן.

צורב Pioneer DVR-115D Black X20 DVD

לא מכיר.

מארז ללא ספק Thermaltake M5 Window (כולל מאוור קדמי ואחורי)

חביב - לא יותר מזה. יש עדיפים עליו בכל פרמטר במחירו. ציין אם חשוב לך שקט, אוורור או שניהם באותה מידה.

ספק כח Antec EarthWatts 650W

אוברקיל מטורף - יש המון ספקים שיספקו פה מעל ומעבר בכמעט חצי מחיר - סיסוניק 500W, קרוסייר VX450W או ה-ANTEC 430W למשל. אם אתה רוצה לעתיד ספק שיתמוך ב-SLI/CF אנא ציין זאת. מיותר לגיימר מזדמן לדעתי.

קרור למעבד Thermaltake BigTyp 120 VX

מצויין אך יש טובים/שקטים/משתלמים ממנו - תלוי בהעדפות (שלא ציינת :nono:)

גריז טרמי Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound

מצויין אך מיותר כי מגיע עם ה-HSF ממילא

מאורר (צד) למארז Zalman Case Fan ZM-F3 120mm

סביר אך מיותר ולא שקט במיוחד.

סה"כ מחיר לכל המוצרים:3464¤

+

Nvidia Geforce 9800GTX שאמור לעלות בסביבות 1200ש"ח, מקווה להמשך ירידת מחירים (או 8800GT שיעלה 800 ש"ח)

בסה"כ יוצא סביבות 4600-4700ש"ח

לגיימר חובב לדעתי אין כל הצדקה לקחת יותר מה-9600GT-OC-512M כיום בסביבות 700 ש"ח. זה תלוי מאוד בגיימינג שאתה מתכנון (רזולוציה/הגדרות/סוג משחקים). בכל מצב אחר, ה-HD4850 כמובן עדיף אך מכיוון שאתה זקוק ל-GEFORCE למיטב הבנתי קח 9800GTX אם הוא במחיר דומה.

מפרט ראשוני בלבד - בהנחה שאתה לא 'פריק' של שקט (כמוני):

מעבד:

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX ¤991

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤443

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 8800GT 512MB GDDR3 - RETAIL ¤877

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ¤203

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F1 750GB 32MB SATA2 7200 RPM : HD753LJ ¤614

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ¤438

מארז:

ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ¤298

ספק כוח:

SEASONIC 500W : SS-500ET- OEM ¤333

קרור למעבד:

SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤218

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4611

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

בהחלט תודה, יש פה כמה טיפים מאוד טובים!

גם התייעצתי בעוד מקומות עד לתשובה זו ואכן קיבלתי הערות דומות לגבי מספר דברים (לוח אם, צורב, וכו'), אבל נשארו לי מספק שאלות.

*מעבד - אני מחפש מעבד שיהיה גם יעיל, כי Q6600 עולה בסביבות 800ש"ח בזמן ש-Q9300 עולה בסביבות 1200 (וזה כבר יותר מ25%), אבל נכון להיום לא מציג ביצועים עד כדי כך שונים. בסופו של דבר אני צריך לדעת גם לחסוך, כי אני משדרג מ-E6400 שאיטי בהרבה משני אלה. השאלה איפה באמת אני צריך למקם את הגבול שלי? עם הכרטיס הגרפי זה יוצא באיזור 4.5k, ואני סטודנט, אני לא בעל עסק, כך שאני חייב לעצור איפשהו (ולכן המחשב מיועד לעריכה של הסרטים שלי, אבל לא יותר מזה נכון לעכשיו).

*מארז - בחרתי במארז הנ"ל בגלל שיש לו איוורור קדמי ואחורי, ובמקרה שלי זה עדיף מאשר על אוורור צדדי ואחורי בלבד. אם יש מארז עליו אתם ממליצים שכולל איוורור קדמי, זה יכול להועיל לי. מכיוון שאני מעוניין לעשות OC במקצת, ואני הולך גם לרדנר שעות ארוכות עם תוכנת העריכה, המחשב יפעל על ה100% שלו הרבה זמן וחשוב לי שתהיה זרימת אויר טובה (ובגלל המיקום של המחשב אז עדיף לי שקודם כל יהיה מאוורר קדמי ואחורי, בצד זה רק בונוס)

פורסם

ציטוט מחוקי הפורום:

פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות:

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

בפעם השלישית - אנא ענה על כל הסעיפים (ביחוד שקט וגיימינג).

אח"כ תחזור לפה עם תשובות מפורום גרפיקה לגבי כל הסוגיות שהעלתי ואז סוף סוף נוכל לתפור לך מפרט מתאים באמת!

* אם לא חשוב לך שקט והמומחים מ"גרפיקה" יגידו ש-SSE4 לא קריטי גם בהמשך - ה-Q6600 מהווה פשרה טובה בין ביצועים למחיר.

* האנטק 300 הוא "מלך" הקירור בטווח המחירים שלו (וגם הרבה מעבר לכך). אנא גגל - כולל שני מאווררי 120 מ"מ ב-push-pull + מאוורר 14 מ"מ עליון לפינוי האויר החם. כל זה על חשבון שקט כמובן.

עכשיו גש לעדכן בבקשה (פעם רביעית ואחרונה!).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים