עבור לתוכן

מה הרעיון של יהודים משיחיים?

Featured Replies

פורסם

אני ישיב להכל,אבל חלקי מחוסר זמן [לנושא של האשכול בלבד, נושא על דת יש כבר באקטואליה ותרבות]

fogrid:

ידידי יש לך פיצול? אתה כותב -" לא מוציאים את הפסוק מהקשרו, פשוט זה כאילו פשוט לקחו את אותן מילים, לא קשור לפסוק, והשתמשו בהן למטרה שונה".

אבל אני אפרט באמשך.

לגבי המשך דברייך -" כל דת חושבת שהיא הדת היחידה האמיתית ושכל השאר טועים"

זה לא מדוייק.

אני אפרט גם. [או יותר נכון למה? הרי אני לא רוצה להכנס לזה. אז רק לגבי איש באמונתו יחיה אפרט]

• תגובות 35
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

3 הדתות המונותאיסטיות מאמינות בתנ"ך, רק שהמוסלמים טוענים שהיהודים מחקו חלקים שרומזים על זה שמוחמד הוא המשיח, כמה נוח :screwy:

פורסם

אני מכיר מישהו שהוא יהודי משיחי מהצבא...

הבחור מתלבש ומתנהג כמו חילוני לכל דבר...

האמת שאף פעם לא יצא לי לדבר איתו על זה, אבל ברמת העיקרון הוא לא לקח את הדת כעניין רחוק כמו החרדים.

השאלה היא האם כל היהודים המשיכיים הם כאלה או שהוא חריג?

פורסם

הגיוני הרבה יותר שהנצרות תחשב כזרם ביהדות ולא כדת נפרדת. למעשה הדבר נכון גם לגבי האיסלאם, אך להיסטוריה אבולוציה משלה ולאנשים היכולת לעטוף את הגברת באדרת אחרת, ולשכוח במהרה מי היא אותה הגברת.

ולמרות זאת, כפי שהרפורמים הם מבחינתי(ומבחינת האורתודוכסים) זרם פסול ביהדות, כך גם הנצרות, היהודים המשיחיים, או כל פירוש סמנטי אחר שאנשים יתנו לעובדה שקם אדם, הכריז על עצמו כמשיח, ועיוות את כל משמעות האלוהות כדבר נשגב ועל(ובפרט אל) אנושי.

לגבי ההתעסקות הבלתי פוסקת במשפט 'איש באמונתו יחיה', למרות שאני מאמין באמרה זו אכן בהחלט היא הוצאה מהקשרה. אם אנשים מחפשים את המקבילה ל'Live and let live', ניתן פשוט לבחור להגיד 'חיה ותן לחיות', שאף היא אמרה מוכרת שלא שואבת את השראתה מהמקורות (לעניות ולמיטב ידיעתי).

פורסם

הגיוני הרבה יותר שהנצרות תחשב כזרם ביהדות ולא כדת נפרדת. למעשה הדבר נכון גם לגבי האיסלאם, אך להיסטוריה אבולוציה משלה ולאנשים היכולת לעטוף את הגברת באדרת אחרת, ולשכוח במהרה מי היא אותה הגברת.

ולמרות זאת, כפי שהרפורמים הם מבחינתי(ומבחינת האורתודוכסים) זרם פסול ביהדות, כך גם הנצרות, היהודים המשיחיים, או כל פירוש סמנטי אחר שאנשים יתנו לעובדה שקם אדם, הכריז על עצמו כמשיח, ועיוות את כל משמעות האלוהות כדבר נשגב ועל(ובפרט אל) אנושי.

לגבי ההתעסקות הבלתי פוסקת במשפט 'איש באמונתו יחיה', למרות שאני מאמין באמרה זו אכן בהחלט היא הוצאה מהקשרה. אם אנשים מחפשים את המקבילה ל'Live and let live', ניתן פשוט לבחור להגיד 'חיה ותן לחיות', שאף היא אמרה מוכרת שלא שואבת את השראתה מהמקורות (לעניות ולמיטב ידיעתי).

למה שהנצרות תיחשב כזרם ביהדות? בניגוד לרפורמים (שאגב, גם אני חושב שהם פסולים) הנוצרים לא חושבים שהם יהודים, הם לא רוצים להיחשב יהודים, היהודים לא רוצים שהם יחשבו יהודים, אז למה להם להיות זרם ביהדות?

אצל הרפורמים יש יותר במשותף ליהדות המקורית מאשר אצל הנוצרים לדעתי (שמתבססת על מה שאני יודע, וזה לא הרבה לצערי)

אגב, למיטב ידיעתי ישו לא הכריז על עצמו כמשיח, אלא אחרים עשו זאת, לא?

בכל מקרה, הבנאדם לא מוצא חן בעיניי

פורסם

וואו אני לא מאמין שהדיון הזה הצליח לחמוק מעיני :-X

יש דיון מרוכז מפותח מאוד בנושא בפורום אקטואליה ותרבות.

ציינתי שם בבירור שכל דיון אחר שקשור לנושא דת או אמונה יינעל, לפיכך ננעל, תמשיכו את הדיון שם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=337128.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים