עבור לתוכן

כמה שאלות של מתחילים אבל עם זאת מאוד חשובות-בבקשה עזרו לי לפני קניה...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אז ככה,לפני כמה חודשים קניתי מחשב עם המפרט הבא

TWINTECH 9600GT

E8400

ASUS P5N-D

GEIL 2X1024 4-4-4-12

CM 690

וכעת אני רוצה לשדרג אותו במקצת-לקנות עוד 4 מאווררים למארז(שיהיו סך הכל שבעה,עם השלוש שאיתם הוא בא),לקנות קירור למעבד שיאפשר לי להגיע ל 4GHZ יציב בכל מצב,עוד שני סטיקים זהים של זכרון ועוד כרטיס מסך למערך SLI.

ועכשיו לשאלות:

קודם כל-הייתי רוצה לדעת כיצד מחברים את המאווררים-אני מניח שאם חיבור ה4 פינים הרגיל,אבל הבעיה היא שיש לי כאלה סך הכל 6 בספק,ויהיו לי שבעה מאווררים-האם אני אצטרך לקנת מפצלים? או שהמאווררים יבואו עם החלקים הנדרשים?

עוד שאלה לגבי המאווררים-האם יש הבדל רציני בטמפרטורות בין ה"מפלצות" שמביאות זרימה לש 70+CFM,עם דציבלים של קרוב ומעל 30,לבין המאווררים ה"רגילים" שמספקים בערך 50-55 CFM עם דציבלים קצת יותר שפויים של 20+..?

דבר שני לגבי כרטיס המסך-הכרטיס הראשון שקניתי היה רגיל לגמרי,ללא OC מהמפעל,והשני שאני אקנה יהיה גרסאת הTWINTECH XT(משום שהגירסא הרגילה כבר לא קיימת...)-איך עובד הOC עם SLI? ניתן לעשות אותו בנפרד לכל כרטיס? או שהם חייבים להיות בתדרים זהים?

ועוד לגבי הכרטיס מסך-האם גרסאת הXT עבה יותר? מי שמכיר את הלוח יודע בוודאי שאחת הבעיות העיקריות בו היא ששני חריצי הPCI-E קרובים מאוד,ואני מפחד שהXT יהיה עבה מדי ולא יכנס...ראיתי פה משתמש שיש לו שני כרטיסי XT על לוח כמו שלי,אבל צריך לזכור שלי יש גם מודם על חריץ הPCI בקרבתם של PCI-E...

עוד שאלה-בכדי הלגיע ל4GHZ קבוע מספיק לי הFREEZER 7,או שעדיף לי TUNIQ TOWER? האם הרכבת הפריזר מחייבת פירוק לוח האם?

מצטער שאני מבלבל בשכל קצת,אני פשוט מתכוון להזמין את החלקים דרך האינטרנט,ומפחד שמשהו יתפקשש ולא יתאים לי...

תודה רבה מראש...

פורסם
  • מחבר

בבקשה? מישהו יכול לעזור לי לפחות בחלק מהשאלות? אני מתכוון להזמין את החלקים ביום ראשון והייתי רוצה להיות בטוח...

פורסם

היי

בעניין המאווררים - זה תלוי כמה כסף אתה רוצה להוציא עליהם. 3 מאווררים יספיקו בהחלט (הרביעי לא יתאים לך עם TUNIQ ודומיו). אתה יכול לקחת את הscythe S-flex 1200/1600 RPM , ה1200 חרישי וה1600 שקט דיו ומזיז יותר אויר או לחלופין את הAC 12025PWM שעולה הרבה פחות וטיפלה רועש יותר (רועש זה יחסי כן? לא שומעים אותו במארז).

לגבי הכרטיס השני, לא תהיה בעיה עם הOC שלו, למיטב ידיעתי הוא יעבוד בתדר של הכרטיס הלא מואץ או שתאיץ ידנית את הלא מואץ שלך לתדרים של הXT.

מבחינת מקום, הP5N-D יכול להחזיק שני כרטיסים שתופסים שני סלוטים. זה לא אופטימלי בגלל הצפיפות אבל אפשרי. cמקרה שלך פשוט שים את הרגיל למעלה ואת הXT למטה, ככה לא תהיה שום צפיפות. איזה מודם יש לך בPCI ? מודם פקס פשוט?

לגביי הOC, ל4GHZ מספיק כעקרון פריזר אבל זה גבולי, עדיף לך ללכת על BT VP, V1, TUNIQ או הTR ULTRA 120 EXTREME. הפריזר הV1 והBT לא מחייבים פרוק הלוח, הTR והTUNIQ כן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה...

לגבי הקירור למעבד,החלטתי לקחת את הV1 כי קיבלתי רושם שהוא הפשוט ביותר להרכבה,ואני ממש לא מתלהב להסתבך עם העניין הזה..

ושאלה אחרונה לגבי המאווררים- הS FLEX יקר מהKAZE JYUNI וגם מספק פחות זרימת אוויר ממנו(ביחד לרעש המופק)-הייתי רוצה לדעת אם יש סיבה לכך-או שפשוט כדאי לקחת את הKAZE וזהו...

תודה רבה מראש

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה לך..אני אלך על הS FLEX...

אבל לגבי הגירסא שכדאי לקחת...

המחשב נמצא בחדר השינה,סמוך מאוד למיטה,והייתי רוצה שהמאווררים יהיו חרישיים ככל הניתן...אז אני מניח שגירסאת ה1200 היא בשבילי..או שגם ה1600 טובה?

עריכה חשובה:

מה עם המאוורר הזה תגיד לי: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2592&products_id=18687

http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-74-14

הנתונים שלו נראים מדהימים פשוט..72 CFM עם רעש של 14 דציבל...יש איזה קאץ' או איזה בעיה עם המאווררים האלה,שבגללה לא ממליצים עליהם? או שהם טובים מאוד ושווה לקנות דווקא אותם?

פורסם

יש קאץ', הנתונים לא ריאליים, הם נבדקו בכמה אתרים ברשת.

פורסם
  • מחבר

כן זה באמת נראה תמוה...איש מת עושה יותר רעש מ14 דציבל... :kopfpatsch:

בכל מקרה,אז בשביל שהמאוורר לא יפריע לישון בחדר,עדיף 1200 RPM של הS FLEX ,או שגם ה1600 יהיה בסדר גמור?

פורסם

uppermc, קרא את חוקי הפורום. אין להקפיץ ת'רד כל עוד לא עברו 24 שעות מההודעה הקודמת, בפעם הבאה תקבל אזהרה.

בכל אופן,

למחשב חרישי, ה1200RPM יהיה עדיף.

תתחדש :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים