עבור לתוכן

שאלה לגבי קירור עם Thermalright ifx-14

Featured Replies

פורסם

שלום

אני קונה את ה Thermalright ifx-14 לקירור המעבד, ומרכיב גם את החלק האחורי (ה80 מ"מ שמתחבר מאחורי הלוח האם, למעבד).

ורציתי לשאול, כמה טוב כל "מפלצת" הזאתי ביחד מקררת?

נניח עבור מעבדים כמו QX9650 או QX9770 ?

כמו כן

אם אני שם עליו קירור שמורכב משני מאוררי Zalman Case Fan ZM-F3 120mm, מה דעתכם? קירור טוב?

וכל זמן בתוספת משחה טרמית MX-2.

כמו כן, אני הייתי מעדיף אולי קירור כמו הSILVERSTONE מבחינת מאוררים אבל הם גם סופר רעשנים וגם לא מתאימים מבחינת הרכבה.

אז

ההרכבה הזאתי בהנחה שאני רוצה כמה שיותר קר, אך ברמת רעש סבירה, איך זה?

מה דעתכם?

פורסם

יש לי אותו על Phenom 9550 וכרגע (Idle) הוא על 36 מעלות (בלי אף מאוורר עליו ובלי מזגן בחדר..)

עם מזגן ומאוורר ב1200 RPM הוא הגיע גם ל15 (יש מצב ש SpeedFan מזייפת קצת אבל זה עדיין קריר מאוד..)

לא יודע בקשר לאקסטרים של אינטל אבל 2 מאווררים עליו לא צריך זה בטוח..

פורסם
  • מחבר

אוקיי

ובהנחה שיש עליו שני מאוררים (מהסוג שרשמתי) פלוס המשחה הטרמית, פלוס מארז מאוד קריר (LIAN LI שפועל בשיא העוצמה מסדרת PC-P80) וכו', יקרר מספיק וכמו שצריך גם אם ארצה OC ?

פורסם

הIFX-14 מגיע עם המשחה הטרמית של Termalright, לא נראה לי שיש הרבה הבדל בינה לבין הMX-2.. אולי מעלה לפה או לשם

אומנם לא ניסיתי לשים עליו יותר ממאוורר אחד (אני יותר איש של שקט), אבל זה אחד הקירורי אוויר היותר טובים שיש, בדרך כלל הטמפרטורה של המעבד היא בסביבות טמפרטורת החדר (שוב, בלי המאוורר :P)

רק תוודא שהלוח שלך מרווח מספיק בשבילו (במיוחד אם מתווסף אליו עוד מאוורר או שניים בחלק החיצוני)

אצלי הסלוטים של הזיכרונות קצת קרובים לסוקט של המעבד והוא חוסם לי 2 מתוך הארבעה במצב המאונך שלו.. :s07:

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-charts-2008,1779-8.html

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שאין מה להשתגע ונניח להוסיף עוד מאוררים עליו או משהו כזה?

נניח עוד מאורר 80 מאחורה לחלק האחורי שלו וכו'?

(לא שיש לי בעיה להוסיף)

ומשחה MX2 אמורה לשפר בעוד 2-3 מעלות בערך.

פורסם

להשתגע זה אף פעם לא טוב..

החלק האחורי לא מתחמם כמו ההיטסינק הראשי, וגם לא מגיעים קליפים איתו.

בכלל הוא גם לא ממש יציב בשביל מאוורר עליו, אם מפעילים עליו מספיק לחץ הוא זז טיפה, אז תשכח מזה.. :nono:

פורסם

יש לי אותו על Phenom 9550 וכרגע (Idle) הוא על 36 מעלות (בלי אף מאוורר עליו ובלי מזגן בחדר..)

עם מזגן ומאוורר ב1200 RPM הוא הגיע גם ל15 (יש מצב ש SpeedFan מזייפת קצת אבל זה עדיין קריר מאוד..)

לא יודע בקשר לאקסטרים של אינטל אבל 2 מאווררים עליו לא צריך זה בטוח..

מזייף קצת יותר מידי הייתי אומר.

אתה לא תגיע ל15 מעלות עם אוויר כי זה בעצם אומר שהחדר שלך 15 מעלות ומטה. ועוד בשיא הקיץ... :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים