עבור לתוכן

מסכי TN לעומת מסכים של מחשבים ניידים

Featured Replies

פורסם

שאלה קצת מוזרה:

אין כמעט שאלה בפורום הזה שבה לא מוזכרת ה"איכות" של מסכי הTN למיניהם, מן הסתם לא לצד הטוב בד"כ. כרגע יש לי מחשב בבית שעדיין מחובר למסך 17" CRT, וכן מחשב נייד (טושיבה SATELLITE).

והנה התהייה: אני לא רואה שום בעיה מאלה המזוהות עם מסכים דקים על המחשב הנייד שלי - למעט זוית הצפייה המוגבלת. כלומר - לא בעיית צבעים, לא מריחות, GHOSTING, דליפת אור וכיוצא בזאת - ואני משתמש בו לכל השימושים האפשריים, לרבות טקסט, סרטים ומשחקים. מסכים של ניידים הרי נדחסים לתוך נפח קטן בהרבה אף מזה של מסכי LCD, נכון? האיכות אמורה להיות בהתאם, לא?

אז נכון, אני לא גרפיקאי ולא צלם, אבל אני גם לא עיוור. אם היו בעיות שמפריעות לבן אדם ממוצע, אני מאמין שהייתי מבחין בהם.

לאחרונה המסך בבית התחיל להראות סימני זקנה (בכל זאת, 8 שנים...) וכנראה שאני אאלץ להחליפו במהלך החודשים הקרובים, למרות שאין לי טענות בנוגע לאיכות התצוגה שלו או לגודלה. המחליף יהיה מן הסתם מסך LCD. השאלה הנשאלת: לאור הנאמר, איזה סיבות יש להשקיע מעבר למסכי TN? האם יש איזשהו מסך TN בשוק שנופל באיכותו מתצוגה של לפטופ?

פורסם

לניידים יש רק מסכי TN

פורסם

והנה התהייה: אני לא רואה שום בעיה מאלה המזוהות עם מסכים דקים על המחשב הנייד שלי - למעט זוית הצפייה המוגבלת. כלומר - לא בעיית צבעים, לא מריחות, GHOSTING, דליפת אור וכיוצא בזאת - ואני משתמש בו לכל השימושים האפשריים, לרבות טקסט, סרטים ומשחקים.

זוית צפיה הינה הבעיה המרכזית של מסכי TN, והיחידה שבה כל אדם יכול להבחין בלי מיד ובלי להתאמץ. השאר יחסי מאוד. דברים כמו Ghosting אינם מיוחסים רק למסכי TN והם לא מתבטאים במסכי TN בצורה כלשהי שחריפה יותר מאשר במסך IPS/VA.

מסכים של ניידים הרי נדחסים לתוך נפח קטן בהרבה אף מזה של מסכי LCD, נכון? האיכות אמורה להיות בהתאם, לא?

אז נכון, אני לא גרפיקאי ולא צלם, אבל אני גם לא עיוור. אם היו בעיות שמפריעות לבן אדם ממוצע, אני מאמין שהייתי מבחין בהם.

השאלה הנשאלת: לאור הנאמר, איזה סיבות יש להשקיע מעבר למסכי TN? האם יש איזשהו מסך TN בשוק שנופל באיכותו מתצוגה של לפטופ?

לא, ולא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים