עבור לתוכן

בטלביזיה 32" תמונה המחשב נראית יותר טוב בRGB מאשר בHDMI... :ס

Featured Replies

פורסם

עד עכשיו חיברתי ל LCD מחשב חדש דרך כבל מ DVI במחשב ל HDMI בטלביזיה,

התמונה לא הייתה משהו, טקסט קטן היה כמעט לא קריא, קצת בהיר מדי ומרצד..

עכשיו חיברתי מחשב עתיק (voodoo 3000!!) בRGB ל RGB בטלביזיה, והתמונה נראית מדהים! הכל חד וחלק ויפה!

איך זה ייתכן? האם זה ההמרה בכבל? אולי הוא פשוט פגום?

פורסם

כבל פגום, או כרטיס / יציאה בכרטיס פגומים, או שהגדרת משהו לא נכון.

באיזו רזולוציה עבדת על ה TV עם הכרטיס הקודם? איזה כרטיס זה היה בדיוק? אילו יציאות יש עליו?

פורסם
  • מחבר

x1950pro יש לו 2 DVI, עבדתי איתו בעיקר ב 1280-720 ו 1366-768, וגם ברזולוציות אחרות, ה נראה אותו דבר.

ה VOODOO 3000 עובד רק ב 1024-768 ומחובר ב RGB

(שניהם עובדים רגיל עם מסך CRT)

פורסם

1366-768 זו הרזולוציה הטבעית של רוב מסכי ה LCD-32" , מומלץ לעבוד בה אם יש לך אפשרות.

אצלי רואים ב 32" יותר טוב מבמסך ה 20" הייעודי למחשב שלי, נסה לשחק קצת עם ההגדרות בקטליסט.

ככה למשל זה מוגדר אצלי, כשאני עם התצוגה על ה 32" בלבד:

samsungoo0.th.jpg

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאצלי זה מוגדר אותו דבר, יש עוד מהשו שאפשר לשנות?

ואם לא אז זה הכבל?

אגב, ב1366 הוא גם קצת רועד

פורסם

אם יש עוד כניסות HDMI ב TV, הייתי מנסה להחליף, בנוסף - להחליף כבל, ויציאה בכרטיס.

פורסם

עד עכשיו חיברתי ל LCD מחשב חדש דרך כבל מ DVI במחשב ל HDMI בטלביזיה,

התמונה לא הייתה משהו, טקסט קטן היה כמעט לא קריא, קצת בהיר מדי ומרצד..

עכשיו חיברתי מחשב עתיק (voodoo 3000!!) בRGB ל RGB בטלביזיה, והתמונה נראית מדהים! הכל חד וחלק ויפה!

איך זה ייתכן? האם זה ההמרה בכבל? אולי הוא פשוט פגום?

אמנם HDMI הוא עקרונית חיבור איכותי יותר מאשר VGA - דיגיטלי לעומת אנאלוגי - אבל זה לא אומר שלגבי חיבור מחשב זה בהכרח החיבור העדיף.

כשמחברים טלויזיה למחשב יש עוד שיקולים, האם הטלויזיה תתמוך נכון ברזולוציה האמיתית שהמחשב משדר, והאם היא תבצע עיבודי תמונה לא הכרחיים.

לכן בטלויזיות מסויימות אכן עדיף יותר לחבר את המחשב לחיבור VGA וכך לקבל תמונה נקיה מעיוותים ועיבודים\איבודים מיותרים, למרות שעקרונית זו איכות תמונה כביכול טובה פחות.

את כניסת הHDMI בטלויזיה תשמור לPS3, נגן בלו ריי וכל מה שהעתיד יביא איתו...

אגב, ב1366 הוא גם קצת רועד

תבדוק אם גם בהגדרות של הטלויזיה עצמה זה מוגדר כרזולוציה של 1366, לי זה פתר בעיה דומה שברזולוציה הזאת התמונה נראתה מטושטשת ולא חלקה. גם תנסה לעשות AUTO CONFIG (כמו במסכי מחשב, שאוטומטית מסדר את המסך ומתאים אותו בצורה מדוייקת למה שהמחשב משדר לו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים