עבור לתוכן

מחשב נייד LENOVO T61 מארה"ב. תקציב 1100-1200 דולר.

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום.

כמו שאתם רואים זוהי הודעתי הראשונה כאן.

טיילתי באתר ומצאתי המון מידע שעזר לי להגיע למפרט שלהלן.

ThinkPad T61 with Integrated Graphics - 1 Year Depot Warranty

Processor1 Intel® Core 2 Duo processor T8100 (2.1GHz 800MHz 3MBL2)

Operating System12 Genuine Windows Vista Business

Operating System Language Genuine Windows Vista Business - US English

Recovery DVD Genuine Windows XP Professional Downgrade DVD US English

System graphics Intel GMA X3100 GM965

Total memory 2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (2 DIMM)

Keyboard Keyboard US English

Pointing device UltraNav (TrackPoint and TouchPad)

Hard drive4 160GB Hard Disk Drive, 5400rpm

Optical device5 DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim

System expansion slots PC Card Slot & Express Card Slot

Wireless card10 Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (supporting Centrino Pro)

Bluetooth Integrated Bluetooth PAN

Battery60 4 cell Li-Ion Battery

Power cord Country Pack North America

Language Pack Language Pack US English

סך הכל 1087 דולר לפני מסים (חשבון סופי כ- 1180 דולר). אולי אני אמצא קופון שישיג לי 5 % הנחה...

שאלותיי הן:

תחילה - מה דעתכם על המפרט? השימושים הם בעיקר משרדיים ואינטרנט. אולי קצת סרטים.

כיצד אני יכול להתחיל לכתוב בעברית (כמובן אחרי חריטה...)? האם צריך להוריד משהו?

לעניין כבל החשמל - האם לקנות כבל חדש (קצת יקר) או שניתן להשתמש במתאם סטנדרטי (באמת שאין לי מושג עם כל פערי הוולטאג' בינינו לאמריקאים).

לקחתי סוללה 4 תאים מכיוון שאם אני אבחר 6 תאים המשלוח ייקח כחודש ואחותי מגיעה מארה"ב בעוד 3 שבועות. האם 4 תאים זה מחדל חמור?

לא הרחבתי את האחריות מכיוון שעל הדגם הנ"ל אין אחריות בינלאומית. בדקתי בעזרת ההודעה של אחד מחברי הפורום כאן. האם זה הופך את ההזמנה ללא כדאית?

אשמח לתשובתכם המהירה. אני מתכוון להזמין כבר מחר אלא אם כן תבאסו אותי עם המון הערות.

פורסם

תחילה - מה דעתכם על המפרט? השימושים הם בעיקר משרדיים ואינטרנט. אולי קצת סרטים.

מפרט טוב. יתאים לכל השימושים ועוד יותר מכך.

כיצד אני יכול להתחיל לכתוב בעברית (כמובן אחרי חריטה...)? האם צריך להוריד משהו?

לא, רק צריך להוסיף עברית בהגדרות השפות הנתמכות של ה-Windows.

לעניין כבל החשמל - האם לקנות כבל חדש (קצת יקר) או שניתן להשתמש במתאם סטנדרטי (באמת שאין לי מושג עם כל פערי הוולטאג' בינינו לאמריקאים).

כבל החשמל הוא סטנדרטי (יכול להיות 2 פינים, יכול להיות 3). עולה בין 10 ל-40 שקלים. אין צורך לקנות את הספק עצמו.

לקחתי סוללה 4 תאים מכיוון שאם אני אבחר 6 תאים המשלוח ייקח כחודש ואחותי מגיעה מארה"ב בעוד 3 שבועות. האם 4 תאים זה מחדל חמור?

לפי האתר של Lenovo, הסוללה אמורה לספק לך עד 3.5 שעות עבודה, לעומת סוללת 6 תאים שתספק עד 5.5. בפועל, אולי תקבל 2.5-3 שעות עבודה, תלוי בשימוש (עם WiFi או בלי, בהירות מסך, יישומים כבדים או סתם עיבוד תמלילים). אתה צריך יותר מזה? קח בחשבון שסוללת 6 תאים (וגם 7 תאים) בולטת מאחורי המחשב, ולא כולם אוהבים את זה, ושבכל מקרה, אתה יכול לרכוש סוללה נוספת בנפרד בכל זמן (גם בארץ וגם בחו"ל).

לא הרחבתי את האחריות מכיוון שעל הדגם הנ"ל אין אחריות בינלאומית. בדקתי בעזרת ההודעה של אחד מחברי הפורום כאן. האם זה הופך את ההזמנה ללא כדאית?

זה תמיד הימור. אגב, האם אין אחריות בינלאומית כלל, או שיש אחריות בינלאומית שלא תופסת בישראל? אם זה השני, אז במקרה שתצטרך שירות אולי תוכל לפנות ל-IBM פה ולהתווכח איתם. אולי יתקנו לך. הרי זה לא שאין להם החלקים לתקן, זה סתם תירוץ דבילי לא לכבד אחריות.

במקרה הגרוע תצטרך לשלוח את המחשב לתיקון בארה"ב, מה שכמובן עשוי להיות יקר ומבאס. מצד שני ייתכן שלא תזדקק לשום שירות. אני עובד כרגע על T60 שעבר את שנת חייו הראשונה ללא שום צורך בטיפול, ולו הקטן ביותר. בהחלט סביר שזה יהיה גם אצלך. אבל תמיד יש סיכון לאיזה כשל רציני. בכל מקרה, המחיר של המחשב קורץ מאוד, אין ספק. אולי שווה לקחת צ'אנס.

פורסם

האחריות לסידרת T היא בן לאומית ותופסת בישראל..

את ה T61 שלי קניתי ב NEWEGG ורשמתי אותו ב IBM ישראל עים מיסמכי הרכישה ולא היתה כל בעיה.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התשובה המהירה.

נראה לי שאני אלך על זה.

tascam, לעניין האחריות, הזנתי את קוד הדגם באתר לנובו וברשימת המדינות שהאחריות תקפה ישראל לא הופיעה. אני אנסה היום בערב לבדוק שוב. מקווה שטעיתי.

יכול להיות שזה נובע בגלל שקנית את הדגם הקודם והדגם הזה עדיין לא תופס בארץ?

בכל אופן, כשאקבל את המחשב אני אנסה לרשום את המחשב בארץ על מנת שאקבל לפחות את האחריות לשנה הראשונה. לא נראה לי שארחיב את האחריות לשלוש שנים אם האתר לא יציין את ישראל כמקבל שירותי אחריות על הדגם הנ"ל.

אם יש הערות נוספות אשמח לשמוע וללמוד. אם לא, תודה רבה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים