עבור לתוכן

איורור למארז

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אחרי שהלכתי והשקעתי וקניתי מחשב חדש (AMD XP2200 על ABIT NF7) בתוך מארז של Enermax - FS710, גיליתי שני דברים:

הראשון הוא שטמפרטורת המעבד שלי ההיא 54 במנוחה ובלי OC והשני היא שבמארז שעולה 450 שקל בלי ספק אין אפילו מאורר אחד לרפואה.

אז עכשיו לכמה שאלות:

1. על המעבד יש SK7 ו SF2 שעובד עם החיישן (מהירות משתנה). הטמפרטורה נראית לכם סבירה?

2. אין עדיין קירור במארז, אבל לפי ראייתי יש מקום לשלושה מאווררים של 80 מ"מ (או אולי ארבעה - אחד יושב מאחורי המדף של ההרדיסיקים). כדי ללכת ולהשקיע 200 שקל במאווררים לטובת העניין? אולי כבר עדיף לקנות מאווררים של 90 או 120?

3. אם כבר אני אלך ואשקיע, איך כדאי לשים את המאוררים? מכניס אוויר מקדימה (למטה) ומוציא אוויר משני החורים מאחורה (למעלה)? אני לא להוט במיוחד לנסר את המארז או לעשות לו איזשהו מודינג (לפחות לא בחודש הראשון... ;))

אחרי שנראה טמפרטורות קצת יותר אנושיות, נתחיל בפרוייקט הOC שלי (נכון לרגע זה, כל שינוי של ההגדרות גורם למחשב לקרוס..:()

תודה,

זהר

פורסם

2. אין עדיין קירור במארז, אבל לפי ראייתי יש מקום לשלושה מאווררים של 80 מ"מ (או אולי ארבעה - אחד יושב מאחורי המדף של ההרדיסיקים). כדי ללכת ולהשקיע 200 שקל במאווררים לטובת העניין? אולי כבר עדיף לקנות מאווררים של 90 או 120?

שלום,

יש לך שילוב מצויין מבחינת הקירור למעבד, אבל יש לו רק חיסרון אחד: הוא דורש מארז מאוורר מאוד.

אני מציע לך לקנות 4 מאוורי 80 מ"מ.

תסדר אותם כך (כל המקומות כבר מסודרים, רק להכניס את המאוורר לסוקט שלו במארז):

2 מאווררי 80 מ"מ מכניסים אוויר מקדימה.

2 מאווררי 80 מ"מ מוציאים אוויר מאחורה.

זה יוריד לך את הטמפ' בכ-10 עד 15 מעלות.

פורסם

א. חבל, חבל. 2200 מאד לא טוב לאובר קלוק...

ב. תקנה מאוררי גנרי זולים

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי שהוא לא טוב לOC, ובכל מקרה זה לא שאני מתכוון להתפרע עם הOC, רק קצת להעלות את זה בשביל ביצועים יותר טובים - לא כדי לקבוע שיא עולם חדש...

המאוררים הג'נרים לא יעשו מלא רעש ומעט מאוד אוויר?

אני מבין שמאוררים מוצלחים יעלו יותר מכפול (24 במקום 55), אבל לא עדיף לקנות משהו קצת יותר מוצלח (נגיד, Thermaltake 80mm 2 Ball Bearing) על משהו שיחזיק מעמד בקושי חודשיים?

איך אני יודע כמה אוויר זה מכניס? כמה מהירות המאורר? כמה רעש?

זהר

פורסם

מה קרה קיבלת אותו בלי מאווררים בכלל? מאיזה מקום קנית אותו?

פורסם

תעדכן ביוס לגרסה 14 (יצאה רשמית ד"א) והטמפ' יסתדרו פלאים :)

פורסם
  • מחבר

קניתי בפיסיהרדוואר.

אני אבדוק את עניין העדכון לביוס... קצת מפחיד אותי כאלה דברים...

פורסם
  • מחבר

:o :o :o

פשוט מדהים!

אחרי 6 עדכונים של הביוס (קדימה ואחורה) הצלחתי סוף סוף להישאר עם 1.4 יציב.

הטמפרטורה ירדה ב 27 (!!!) מעלות - מ53 ל26.

אז או שהביוס מרמה עכשיו והוא רושם טמפרטורות יותר נמוכות או שהביוס הקודם (1.0) היה על הפנים!

אני עדיין אקנה לי מאווררים למארז (כי אני מפחד שמשהו אחר יתחמם שם באופן רציני) אבל עכשיו זה לא דחוף כמו קודם.

יש מצב שהביוס החדש יותר יעיל והמעבד מייצר פחות טמפרטורה? גם הSF2 מסובב יותר לאט והחיישן שלו עצמאי (עכשיו על 1900 במקום 4000 ממקודם)?

תודה,

זהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים