עבור לתוכן

מחפש נייד באזור ה-3K שגם יהיה טוב - לא חובה OS

Featured Replies

פורסם

בעקבות טיול עסקים בקרוב לסין (סוף החודש) צריך להתחדש בנייד סביר, שיאפשר לי שליטה נוחה מרחוק וכמובן גלישה אלחוטית.

אין צורך במשחקים. צריך גלישה נוחה בנט וצפיה בסרטים לפנאי.

הייתי מעדיף שהוא כמה שיותר קל, אבל לרדת מתחת ל-2KG אומר בד"כ קפיצה דיי רצינית במחיר.

מצלמת webcam, יציאת HDMI, קורא כרטיסים xD ו-MS - יתרון.

עדיף כונן קשיח נרחב שגם יכיל כמה סרטים.

רצוי שיתמוך בניגון של סרטי HD 720P, אולי אפילו 1080P - בהקשר לזה, האם ה-X3100 עם קודק CoreAVC יעשה את העבודה?

רצוי אחריות מעל שנה, וזמן סוללה סביר, ושלא ישמע כמו טרקטור.

חשבתי על מספר דגמים בולטים:

ה-Dell Inspiron 1525 - עם 1.86ghz T2390 ו-160GB ו-2GB זיכרון - 3365 ש"ח (2910 ש"ח ללא מע"מ).

איך האחריות של של notebookclub? זה יבואן רישמי או שהיא רק דרכם? הם פשוט בד"כ הכי זולים בגלל שאין חובה ב-OS.

לדגם הזה יש את כל היתרון של של הפיצ'רים הנוספים כמו ה-HDMI והמצלמה והקורא כרטיסים. אין יציאת SPDIF לרסיבר נכון?

לעומת זאת ב-2.7 ק"ג הוא במידת הכובד הרגילה למחשבי 15" שהם קצת מגושמים ולא באמת "ניידים". אם כי זה אולי משהו שאפשר להתפשר עליו. גם רק 160GB זה לא ממש מכובד.

איך חיי הסוללה שלו?

ה-LG R405-A.C206E - עם 1.73ghz T2370 ו-200GB ו-2GB זיכרון עם מסך 14" ב-3700 ש"ח למזומן (3200 ש"ח ללא מע"מ).

כרטיס מסך X1250, אני מניח שמדובר על מובנה בצ'יפסט, קורא כרטיסי xD ו-MS כמו שאני צריך, יש SPDIF זה נחמד וגם יש מצלמה.

היתרון הבולט הוא שהוא יותר קליל ב-400 גרם מכיוון שהוא קטן יותר, ולכן שוקל 2.3KG, השאלה אם זה בכלל כזה מורגש ושווה את ה-300 ש"ח תוספת? שהולכת גם למערכת ההפעלה (VISTA איכס), וכונן קשיח של 200GB.

לעומת זאת אין HDMI שקוסם לי, והאחריות היא שנתיים, וכמובן יקר יותר ממה שאני רוצה להוציא.

ישנו גם ה-Gigabyte W536M-CD237 - עם מעבד 1.73ghz T2370 ו-160GB ו-2GB זיכרון ב-2755 ש"ח (2385 ש"ח ללא מע"מ).

אופציית ההתכלבות, וזה לאחר הוספת 1GB זיכרון ב-100 ש"ח. האחריות היא רק שנה.

המשקל קרוב ל-2.8KG, אין xD בקורא זכרונות. אין כמובן מערכת הפעלה.

השאלה אם בעוד 500 ש"ח שווה לקבל את כל הדברים הקטנים הנוספים הללו שמקבלים עם האחרים (מלבד הניסיון וכנראה האמינות היותר גבוה של אלו) וכמובן האחריות המורחבת יותר.

עדיף אולי בכלל לחכות שאגיע לסין ולקנות שם משהו? ולדאוג לחריטת המקלדת אח"כ אולי. אבל במחירים כה נמוכים כנראה לא כדאי להסתכן, גם לא תהיה לי אחריות בארץ, וגם אם משקללים את המע"מ זה פחות כדאי. אלא אם כן יש משהו באמת יוצא דופן שיש שם ואין פה.. (MSI WIND? חח..)

אשמח לחוות דעת, הצעות נוספות והכוונה - טנקס guys.. ;)

פורסם

ה-Inspiron הוא אכן המומלץ אם אתה לא רוצה לחרוג. כמובן, יש פשרה - ופה מדובר על גודל ומשקל. מחשב עם מסך 14" כמו ה-LG יהיה יותר נייד, ודווקא בנסיעה זה יורגש יותר. לדעתי - שווה בהחלט את התוספת במחיר, אם יש לך אפשרות. אגב ה-LG הוא לא הדגם היחיד בקטגוריה זו - יש גם Vostro 1400, וגם Gigabyte W468N, אבל הם כולם מתחילים מסביבות ה-3.7-4K.

חיי הסוללה של כל המחשבים יהיו סבירים: 3-2 שעות בעומס בינוני. ה-X3100 יתמודד בכבוד עם סרטים, גם ב-HD.

פורסם
  • מחבר

ה-Vostro 1400 עולה 4100 ש"ח, ולא מציג הרבה יתרונות על פני ה-LG.. הוא יותר כבד (2.45KG), מגיע עם כונן 160GB, מגיע ללא מערכת הפעלה וללא SPDIF. והוא עולה 400 ש"ח יותר. לעומת זאת המעבד יותר חזק (לא נראה לי שממש משנה לי), ועוד שנה אחריות. האם זה שווה את זה? אני מאמין שלא.

אתה יודע אולי אם הציפוי מסך ב-LG מבריק או לא? אני מעדיף להמנע מכך.

באשר ל-Gigabyte, הוא עולה כמו ה-LG, אבל מגיע עם 160GB, ללא מערכת הפעלה, ללא SPDIF, ללא חריץ xD, ושוקל כבר 2.5KG.

היתרון היחידי שלו זה הכרטיס מסך 8400GS שכנראה לא ממש משנה לי בכל מקרה.

אגב החדשה בעמוד הראשי על כרטיסי מסך בעייתים של NVIDIA לניידים - כבר יודעים אילו דגמים אלו?

עוד אופציה שמתחילה להראות לי היא ה-Vostro 1310 - ב-4200 ש"ח זה יותר ממה שאני רוצה להוציא, אבל לקבל מחשב ששוקל רק 2.1KG זה נשמע טוב.

אם כי מפחיד אותי שאולי המסך כבר יותר מדי קטן. למרות שאולי זה בדיוק מה שמחשב נייד צריך להיות.

אבל מצד שני אין לא HDMI ולא SVIDEO אפילו, יש רק רמקול מונו בסיסי, ובניגוד לאחרים מציינים עליו אספקה של שבועיים שזה בעייתי.

פורסם

המסך מבריק בכל המחשבים, למעט הדגמים של ה-Vostro שצוינו. במחשבים זולים קשה להימנע מכך.

ה-Vostro 1310 הוא אופציה מצוינת גם כן. מבחינת רזולוציה, המסך שלו זהה לכל מחשבי ה-14" וה-15" שציינת, כך שאם אין לך בעיות ראיה שיקשו על קריאת טקסט קטן, אתה לא מפסיד שטח עבודה ומרוויח ניידות. זה שהרמקול מונו אמור פחות להפריע, הרמקולים גם ככה חרא בכל הניידים. לגבי SVIDEO/HDMI - שיקול שלך. כמובן אם חלק מהשימוש זה לחבר אותו לטלוויזיה חיצונית בשביל לראות עליה סרטים, היעדר חיבורים אלה הוא בעייתי בלשום המעטה, כי מעטות הטלוויזיות שמתהדרות בכניסת VGA.

פורסם
  • מחבר

בהחלט נראה לי שהשימוש העיקרי שלו ילך לניגון סרטים ברגע שאני בארץ ולא בבית.. כמו אצל ההורים, או אולי חברים לפעמים. RGB יכול להספיק בד"כ בבתים עם הפלזמות. אבל להיות רק איתו וללא SVIDEO בהחלט מגביל. מאוד הייתי רוצה HDMI מבחינה עתידית אבל ה-1525 באמת קצת מגושם וכבד כנייד.

הבחירה קשה מאוד :-X

כאשר מחברים מסך חיצוני ב-RGB על ה-X3100, הוא נחשב extended monitor עם רזולציה משלו? כמו שמארגנים Dual-Monitor במחשב רגיל? או שהוא מהווה תחליף למסך של הנייד?

פורסם

אפשר לעבוד איתו כ-Extended Monitor, ואפשר גם כתחליף למסך של הנייד.

פורסם
  • מחבר

יש מצב לראות את הדגמים הלל פעילים בתצוגה באותו מקום? אופיס דיפו, או באג או משהו בסגנון?

בעיקר מעניין כאמור ה-LG R405 וה-Dell Vostro 1310.

צריך לראות כמה משנה לי המסך המבריק והמשקל, לעומת הוויתור על SVIDEO.

גם ה-LG E200 יכול להיות מעניין לראות רק לשם ההשוואה, 12" עם HDMI, אם כי תג מחיר גבוה מדי של 5900 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים