עבור לתוכן

4870, 260GTX - דרישות הספק וצוואר בקבוק

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מתכוון לרכוש את אחד הכרטיסים שבכותרת. המחשב הוא מחשב משחקים על מסך של 19 אינץ'.

המפרט שלי כרגע הוא :

ASUS P5B Intel P965

Intel Core 2 Duo E6300

LEADTEK PX7900GS 256MB

Mushkin 2GB DDR2-800

TAGAN 2FORCE TG530-U22 530Watt Active PFC (שני מסילות של 20 אמפר שאפשר לשלב למסילה אחד של 30 אמפר)

והשאלות :

א. האם הספק יספיק לכל אחד מהכרטיסים? הבנתי ש RADEON צורך הרבה.

ב. האם המפרט כמו שהוא כרגע יהווה צוואר בקבוק לכרטיסים? אם כן, איזה רכיבים צריך לשדרג?

תודה רבה לעונים!

פורסם

תעשה למעבד שלך OC קטן ל 2.2GHZ וזהו

שום צוואר בקבוק, שום בעיות.

אגב, 4870 חזק יותר מ GTX260, עולה טיפה פחות, והספק שלך מחזיק את שניהם בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אגב, 4870 חזק יותר מ GTX260

אני לא יודע כמה זה נכון לרזולוציית 1280 על 1024, כי כל הביקורות שקראתי היו למסכים יותר גדולים. יכול להיות שעבור מסך קטן יחסית כמו שלי, לשניהם ביצועים זהים...ואז נכנסים למשחק עוד פרמטרים כגון איכות הדריברים וכו'.

גם תמיד יש הרגשה כזאת שכל עוד נוידיה מוכרים יותר כרטיסי מסך מ ATI, מפתחי משחקי מחשב יעשו אופטימיזציה לכרטיסים שלהם קודם כל, אם בכלל.

פורסם

ברזולוציה של 1280X1024 אישית הייתי לוקח בכלל 4850, אבל איך שבא לך.

בנוגע לדרייברים, הדרייברים של Nvidia פשוט מסריחים, חד וחלק. תעיף מבט על תמונות או שתתקין אותם ותשווה מול אלו של ATI, תחליט בעצמך.

לגבי אופטימזציה למשחקים...

שמת לב שסדרה 4 של ATI נכנסו לשוק שכולו NVIDIA ומשחקים עם תמיכה ב NVIDIA- ועדיין מוציאים תוצאות טובות יותר, כן?

ככה שבנוגע לזה לא הייתי דואג יותר מדי.....

פורסם

בנוגע לדרייברים, הדרייברים של Nvidia?פשוט מסריחים, חד וחלק. תעיף מבט על תמונות או שתתקין אותם ותשווה מול אלו של ATI, תחליט בעצמך.

שמת לב שסדרה 4 של ATI נכנסו לשוק שכולו NVIDIA ומשחקים עם תמיכה ב NVIDIA- ועדיין מוציאים תוצאות טובות יותר, כן?

פיקה תהיה קצת אובייקטיבי, נכון שעכשיו הסיבוב הזה שייך ל- ATI, אבל יש דברים שאתה סתם זורק.

דרייברים...? למה עם דרייברים של ATI לא היו בעיות? לכל חברה יש את הפאקים שלה, שכחת גם את הבעיות של הצללות בכרטיסי 1950pro יש ת'רד שלם בפורום על זה.

פורסם
  • מחבר

יש ביניהם הבדל בחלק ניכר מהמשחקים של 10 ויותר FPS. אני מסכים שחבל לקנות כרטיס חזק מהדרוש, אבל לדעתי עם המערכת שלי עדיף לי לאסוף כל פירור.

בנוגע לדרייברים, הדרייברים של Nvidia פשוט מסריחים, חד וחלק. תעיף מבט על תמונות או שתתקין אותם ותשווה מול אלו של ATI, תחליט בעצמך.

שמע, עד כה בחיים היו לי כרטיסי נוידיה בלבד ולא היו איתם בעיות. מצד שני, שמעתי הרבה על בעיות של דרייברים של ATI. לא יודע מה להגיד לך, טיפה חושש להיכנס לבוץ... :nixweiss:

כן, אבל תמיד יש בגים ייחודיים לכרטיסים ספציפיים...שמעתי הרבה על מקרים כאלה אצל ATI אבל הכל שמועות, כמו שכתבתי לי אישית לא יצא לחוות.

פורסם

מנסיוני עם 2 כרטיסי ATI לאורך תקופה ארוכה, אני יכול להגיד לך שה9800פרו כשהיה בשיא דרכו, היה ה-כרטיס הכי טוב בזמנו, אבל הגרסאות האחרונות של ATI לא הניבו יותר מידי תוצאות. כרגע אני מחזיק 2600פרו בגרסת AGP שאפילו אין לו תמיכה רשמית מצד ATI ובקושי מסופק על ידי היצרניות של הכרטיסים...

מעבר לכך, אם תיכנס לאתר driverheaven ותיכנס לפורומים של ATI ושל NVIDIA, יש כמות משמעותית הרבה יותר גדולה של בעיות ותרדים בכל מיני פאקים בדרייברים תמיכה ביצועים ומה-לא בפורום של ATI, ולעומתו NVIDIA אפילו לא יכול להשתוות.

כן אין דרייבר מושלם לא לפה ולא לפה, אבל בשורה התחתונה, אחרי הבנצ'ים והגרפים היפים שמראים ביצועים באמת יפים לATI בסיבוב הזה, במבחן התוצאה, אתה בתור משתמש עם הכרטיס מסך -שלך- שצריך להפעיל משחקים ושיעבדו חלק ובלי לפחד שהדרייבר הזה מוריד 10 אחוז ביצועים והדרייבר הבא אולי יקלקל, ולעשות מליון החלפות בין דרייברים רק כדי למצוא את הנכון, כמו שרוב המשתמשים בdriverheaven עושים עם הכרטיסים של ATI, זה פשוט לא ידידותי.

אם זה לא בעיה של כסף, אנוידיה, אם אתה לחוץ בכסף, אין מה לעשות יש כרטיס טוב בפחות 400 שקל, אבל בסוף זה בחירה אישית.

אני אישית עוד לא רואה באמת תחרות של ATI על פני השטח, כן יש להם כרטיסים שמציגים ביצועים יפים בקרייסיס וכיו"ב ואנוידיה אותו דבר, אבל ביום שאני אראה לפחות שליש משוק המשחקים-אליו מיועד בעצם כל הכרטיסי מסך האלה נתמך ומבוסס על כרטיסי ATI ולא על THE WAY ITS MEANT TO בלהבלה של אנוידיה, אני עדיין חושב שעדיף אנוידיה(שוב בלי השוואה פיננסית).

ולדעתי כל המכות מצריים שאנוידיה מקבלת לאחרונה רק יחזיר אותה למסלול התחרות הנכון, שהיא קצת נהייתה שאננית אליו מאז סדרת ה2000 של ATI בערך, אבל עכשיו כשהיא תחזור לאט למסלול, עם המשאבים שלה והיכולות שהיא הציגה והוכיחה בעבר, שלא לדבר על זה שהיא שולטת במלא מלא חברות משחקים ופיתוח של משחקים שמבססים משחקים שיתאימו יותר טוב לכרטיסים שלהם, אנוידיה פשוט עלולה לתת קאמבק חזק עכשיו, חומרתית ודרייברית כאחד.

לסיכום - אנוידיה.

פורסם

^

קשה לי להגיב לכמות כזו של שטויות, אז אני אגיד דבר אחד-

פשוט לא. קרא את ההודעה שלך, קרא את הסקירות החדשות והכתבות מלפני חודש עד עכשיו, ופשוט תבין למה אתה טועה. אני לא הולך להתחיל לכתוב פה מגילות אסתדר.

בקצרה:

לא משנה לאיזה כרטיסים המשחקים "מיועדים", משנה על מה הם עובדים יותר טוב.

סתם לדוגמה קרייסיס, בפתיחה יש לוגו יפה של Nvidia, אבל כרגע.... הוא עובד על 4850 יותר טוב מעל 9800GTX, ואפילו טוב יותר מעל 9800GTX+ החדש. אז מה הנקודה פה?

לגבי דרייברים-

אני לא אומר שלא היו או שאין בעיות עם דרייברים של ATI. שתי החברות לא חפות בכלל מבעיות בקטע הזה, לא לזה התכוונתי.

הדרייברים של Nvidia בקושי מכילים אופציות ולא ידידותיים בגרוש. ה CCC של ATI פשוט 10 רמות מעל ה Forceware בנוגע לממשק, אפשרויות, ובעיקר ניהול ריבוי-צגים.

נכון לעכשיו-

קטליסט 8.5 ו 8.6 יציבים כמו סלע (8.3 ו 8.4 היו מחורבנים. נכון.) וגם הבטא של 8.7 עובדת יפה (ומראה שיפור יפה במערכי קרוספייר של כרטיסי HD4XXX)

shalbik- אתה רוצה שאני אתחיל להזכיר לך את היסטוריית הדרייברים הדפוקים של Nvidia? לפני שאתה משמיץ, זכור שאף אחת מהחברות לא חפה מבעיות (אהמ אהמ אהמ 137.39 אהמ אהמ)

נכון לעכשיו, חד וחלק:

אידיוטי לקחת GTX260 שיש 4870 בסביבה. שיקול טהור של מחיר/תמורה.

פורסם

מעולם לא היה לי כרטיס של ATI, אני רק יודע שהדרייברים של נווידיה על הפנים, ולפי בן דוד שלי, גם של ATI מסריחים, אם זה עוזר לך ^_^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים