עבור לתוכן

על פלאשים וחיות אחרות

Featured Replies

פורסם

..בלה בלה בלה..

אגב, תתחדש על הפלאש. ניסית כבר לצלם איתו כשהוא מסובב לאחור וקצת למעלה?

..בלה בלה בלה..

לגבי הפלאש, כן. זה יוצא אדיר! :xyxthumbs:

הבעיה היא שזה טוב רק כשיש לי תקרה וקיר מאחורי, זה לא מתאים לצילום במקומות פתוחים..

תמיד ראיתי צלמים מצלמים במועדונים וכל מיני כאלה עם הפלאש ב-45 מעלות (מופנה קדימה) ועם הכרטיס הלבן הזה.

ממה שהבנתי במצב הזה הפלאש הרגיל מאיר פשוט את הרקע, והכרטיס מאיר את הדמות בהבזקה ישירה, למעשה.. זה דיי גרוע, לא? :-\

אני מניח שהם חייבים להתפשר על משהו, כי אין מאיפה להקפיץ ולצלם בלי פלאש בכלל אפילו עם ISO מיליון לא ממש יעזור להם (וראיתי את התמונה שצילמת עם ISO 6400.. זה בעיקר משעשע, קצת פחות ריאלי).

מה שהם עושים זו האפשרות הטובה ביותר במסגרת המגבלות, או שמדובר בסתם ילדים שלא באמת מבינים בצילום? ;D

הקפצה קדמית + כרטיס לבן זה פשרה טובה למי שאוהב את התוצאות. מבחינתי, אם לא ניתן להקפיץ אז האופציה היחידה היא אור קיים. רעש מפריע לי הרבה פחות מאשר תאורה גרועה.

פשרה טובה יותר היא שימוש במספר פלאשים אלחוטיים. הבעיה העקרית היא העלות של סטאפ כזה.

איך אפשר להשתמש בפלאש חיצוני כדי להימנע מפלאש ישיר במצב הזה?

ניסיתי כבר את הפלאש שלי במצב wireless (עם הפלאש המובנה), אין ספק שזה אחד מהדברים היותר מגניבים שיש :)

אפשר להניח את הפלאש במקום שממנו כן יש קיר קרוב (או תקרה) ומשם להקפיץ. עם שני פלאשים אלחוטיים אפשר להקפיץ אחד לקיר שמאחוריך (כדי להאיר נושא קרוב) ואחד לתקרה שמאחורי הנושא (כדי להאיר את הרקע). האפשרויות מגוונות מאוד, וככל שיש לך יותר פלאשים כאלה תוכל להאיר בצורה אחידה חדרים יותר ויותר גדולים.

מעבר לכך, כשמשתמשים במספר פלאשים אלחוטיים, גם תאורה ישירה נראית טוב יותר, כי פלאש אחד ממלא את הצלליות של השני ולהיפך.

אולי נמשיך בפורום? חבל שהדיון הזה יהיה פרטי.

המשכנו. :)

השיטה של הצפת הפלאשים עדיין לא תעזור בשטח פתוח, אבל הרעיון של פלאשים ש"מתקנים" אחד את השני נשמע מעניין..

מבחינה פרקטית, נראה לי שאין מנוס מהקפצה קידמית עם כרטיס לבן. אני מניח שזה בכל מקרה יהיה עדיף (חוץ מבזבוז הסוללה וזמן הטעינה) על פלאש ישיר לחלוטין, לא?

הרי אם אני מסתכל על התמונות שיוצאות בסופו של דבר (בכל אותם אתרי "חיי לילה") אני לא שם לב לתופעות הנוראיות של הפלאש הישיר - צלליות מזעזעות לכל עבר.

או שאולי בעצם יש קצת, אם מסתכלים טוב...

פורסם

חלק גדול מהתמונות שאתה רואה שם צולמו עם פלאש ישיר חלש וסנכרון מאוד איטי, במטרה לקבל את הרקע ואת התאורה המיוחדת של המועדון.

אגב, בהקשר של פלאשים אלחוטיים יש הבדל נוסף בין המצלמות הזולות של היצרנים הקטנים (פנטקס K200D, סוני A200/A300/A350 ואולימפוס E420/E520) לבין אלה של שתי הגדולות (קנון 450D וניקון D40X/D60). אצל הראשונות אפשר להשתמש בפלאש הפנימי כדי להפעיל ולשלוט בעצמה של הפלאשים החיצוניים, בעוד אצל שתי האחרונות דרוש משדר אלחוטי - STE2 בקנון ($220) או SU-800 בניקון ($250). למי שמתכוון להשתמש בפלאשים אלחוטיים כדאי להשאיר מקום בתקציב עבור המשדרים. ב-D80 יש אפשרות להשתמש בפלאש הפנימי למטרה הזו, והגיע הזמן שהאפשרות תופיע גם בגופים הזולים יותר.

פורסם

במסיבה שאין בה תקרה שאפשר להקפיץ ממנה (מקום פתוח או תקרה גבוהה ושחורה - זה נפוץ מאד) מכוונים את הפלאש לזוית של 60 מעלות בערך ומקפיצים את האור מהכרטיס הלבן שעל הפלאש. זה לא מתקרב לתאורה מוקפצת מקיר או תקרה אבל זה בהחלט יותר טוב.

משתמשים גם בסנכרון איטי וISO גבוה יחסית בשביל לקבל כמה שיותר מהרקע כמו שאורן הזכיר.

פורסם

במסיבה שאין בה תקרה שאפשר להקפיץ ממנה (מקום פתוח או תקרה גבוהה ושחורה - זה נפוץ מאד) מכוונים את הפלאש לזוית של 60 מעלות בערך ומקפיצים את האור מהכרטיס הלבן שעל הפלאש. זה לא מתקרב לתאורה מוקפצת מקיר או תקרה אבל זה בהחלט יותר טוב.

שיפור כתוצאה מהקפצה קדמית במקום פתוח לגמרי? מצטער. עד שאני לא רואה דוגמה של לפני-ואחרי שממחישה שיש שיפור כלשהו, אני לא יכול להסכים עם זה. הניסיון וההגיון שלי אומרים אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים