עבור לתוכן

האם אתם מכבים את המחשב? אם כן כל כמה זמן?

האם אתם מכבים את המחשב? אם כן כל כמה זמן? 2,657 הצבעות

1. 1. האם אתם מכבים את המחשב? אם כן כל כמה זמן?

• כן, כל לילה
    • כן, פעם בשבוע
    • כן, פעם בחודש
    • לא.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

לא מכבה אף פעם, אלא אם אני נעדרת מהבית ליותר מיום או מחליפה חומרה.

• תגובות 52
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעולם לא כיביתי את המחשב בצורה יזומה, אלא לצורך תחזוקה שוטפת או ריסט קטן פה ושם.

עם אל פסק כמו שלי אני גם לא מכבה אותו בהפסקות חשמל (ראה מפרט).

המכבה העיקרית היא אישתי.

וכל פעם שהיא עושה את זה אני משנה את הסיסמה של החייגן כדי שהיא לא תוכל להיכנס לאינטרנט.

דווקא.

פורסם

מה הקטע לא לכבות את המחשב??

פורסם

מה הקטע לא לכבות את המחשב??

הכיבוי וההדלקה הם החלק "השוחק" ביותר במערכת המחשב שלך.

כמו בכל מערכת מיכנית (כגון מכונית) ההדלקה של רכיב מיכני, עצב המעבר ממצב קר למצב חם עקב מתן המתח מקצר את חיי הרכיב...

עדיף להשתמש באמצעים שמספק לך החומרה + מערכת ההפעלה אם חשוב לך שהמחשב יצרוך מינימום הספק.

כיבוי מסך לאחר פרק זמן מוגדר ומעבר "לשנת חורף" Hibernate.

פורסם

Hibernate בסופו של דבר מכבה לחלוטין את המחשב.

מה שאתה מדבר עליו הוא Stand-by.

פורסם

ידוע כי כאשר עובר חשמל ברכיב כלשהו הוא יוצר התנגדות, ככל הרכיב סופק יותר זרם כך גם ההתנגדות שלו גדלה, וגם

כאשר הוא סופק זרם לאורך זמן, יש לי מחשב בבית בן 15 (לא טעיתי ב15 אולי קצת יותר )שנדלק ונכבה על בסיס יומי

לא קרתה לא תקלה אחת מעולם.

אכן אני מסכים אם חלק מחברי הפורום שבעת ההדלקה של המחשב ישנה בעייה של התחממות והתקררות של רכיבים.

אולם לפי מחקרים שקראתי עליהם (לא קראתי באינרטנט אלא בירחונים) למעשה נוצר בלאי גבוהה יותר בעת שעובר בו חשמל במשך

זמן כה רב (ימים, שבועות, חודשים). החלקים המכנים (קונני קישחים וכו') מתבלים עוד יותר מהרכיבים הדגטלים.

כל OCER מתחיל יודע שיש לך משולש שנוצר וככל שאחד מה"פינות" (טמפ' וכו) עולה כך השאר עולים.

נצא מנקודת הנחה כי אין לחלקים מאוררים, כולנו מסכימים כי למעשה הרכיבים יתחממו גם כאשר הפעולה שלהם שואפת לאפס.

ולבסוף סביר להניח שישרפו. אולם אם תתן כיבוי, החלקים יתחילו להתקרר, ולמעשה לאחר הקירור תוכל להמשיך לעבוד.

אולם בפועל ישנם מאוררים ששומרים על טמפ' סבירות של רכיבים, על כן לא צריכה להיות בעיה כלשהי להמשיך לעבוד.

מאידך עקב המעבר של האלקטורנים נוצרים בלאיים בכל זאת.

וכאן השאלה השנשאלת פשוטה, האם החזקה של המחשב במשך ימים פתוח לא יוצרת יותר בלאי מאשר ההדלקה שלו?

אז על פי מחקרים שקראתי עליהם התשובה הייתה חד משמעית ההעדפה היא לכיבוי. (ברור שלא מדובר על לכבות ולהדליק כל פעם שאין

המחשב בשימוש, אלא מדובר בלילה שהמחשב לא בשימוש (גם אני משאיר אותו דלוק כשאני משאיר סריקה, או איחוי דיסק).

*יש לי עוד תיהיה האם שינוי הטמפ' בזמן משחק/עובדה על המחשב, לא גדול יותר מאשר הדלקה שלו (אין לי מושג מה התשובה...)?

פורסם

הכיבוי וההדלקה הם החלק "השוחק" ביותר במערכת המחשב שלך.

כמו בכל מערכת מיכנית (כגון מכונית) ההדלקה של רכיב מיכני, עצב המעבר ממצב קר למצב חם עקב מתן המתח מקצר את חיי הרכיב...

עדיף להשתמש באמצעים שמספק לך החומרה + מערכת ההפעלה אם חשוב לך שהמחשב יצרוך מינימום הספק.

כיבוי מסך לאחר פרק זמן מוגדר ומעבר "לשנת חורף" Hibernate.

לא הבנתי מה הקשר למערכת מכנית...בכל מקרה, מה כבר יכול לקרות משינוי טמפרטורה (לא קיצוני)?

בשביל לפתור את השאלה הזאת צריך עובדות ברורות שמסתמכות על ניסויים.

פורסם

אפשר לכבות את המחשב ?! :o :o :o

ואם כן אז למה ? :s05: :s05: :s07:

פורסם

לחסוך חשמל(=כסף), פחות חמום חדר, הרבה פעמים תוכנות/פעולות דורשות ריסט.

פורסם

עד לפני שבוע לא הייתי מכבה אותו... הוא היה דלוק כל הזמן.

אבל לפני שבוע התחלתי לכבות אותו כל לילה כל עוד הוא לא עושה משהו.

פורסם

המחשב גם מרעיש, וזה מעצבן לדעתי.

(ואין לי בעיה של מחשב רועש, המחשב שלי הוא מאוד שקט יחסית).

פורסם

מעצבן אותי לקרוא את התגובות. למה לעזאזל אתם לא מכבים את המחשב?????? בשביל מה סתם להשאיר אותו פועל למשל כשאתם בבית הספר? זאת פשוט בורות. זה בדיוק כמו שלא משאירים את הטלוויזיה או התנור דולקים כשהם לא בשימוש.

פורסם

מה בורות בזה? מה הקשר? אתה יודע בכלל מה פירוש המילה בורות? כנראה שלא, אתה בור.

לא מכבים את המחשב כי הוא בשימוש, מוריד דברים, עושה פעולות.

פורסם

בטח שזה בורות לא לכבות את המחשב בשביל "לא להרוס את המחשב"

אבל אם אתה מוריד משהו בלילה או מפעיל משהו בטח שתשאיר דלוק גם אני משאיר אותו רוב הפעמים דלוק

פורסם

לא דיברתי על מצב שהמחשב כן בשימוש. מצטער שלא הבנת את זה מדברי, אני אשם בזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים