עבור לתוכן

קרתה לי נזילה! ---> מוות של הכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

איך אני מקווה שלי לא יקרה נזילה :-\

• תגובות 47
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תגיד fire15 יש לך את המעבד אם המתח הגבוה או הנמוך?

פורסם

מים מזוקקים+אוויר= מים לא מזוקקים...

עם מה בדיוק המים מגיבים?!

יש לך על מה לבסס את זה?

פורסם

Arik.G יש לי את המעבד עם המתח הגבוה דרך אגב שהוא מצוין הגעתי איתו ל- 2475 MHZ!!!

פורסם

ואללה באיזה מתח?

באס? מכפלה?

אני גם עם מעבד כזה

ב-2300Mhz

פורסם
  • מחבר

ממש מגניב !!! איזה מהירויות מטורפות!

כי אני עכשיו מנסה למצוא את המתח הנמוך. אם אני לא ימצא אז אין לי מה לדאוג ואני יקח את המתח הגבוה

פורסם

shlomid אני עכשיו עובד על 2350 MHZ באס:235 מכפלה:10 מתח:1.850

מיקודם אני לא יכלתי לעשות מהירות כזו הוולטג כזה נמוך בשביל להגיע למהירות כזו הייתי צריך לשים על 2.0 אז שמתי את ה וולטאג 2.125 למשך כמה ימים ואז הוא עבד לי בוולטאג יותר נמוך תופעה מעניינת..

פורסם

עם מה בדיוק המים מגיבים?!

יש לך על מה לבסס את זה?

כשמים באים במגע עם חמצן הם מתחמצנים ומכאן שהם כבר לא מזוקקים (או העקרון פועל באקווריומים ששמים משאבות חמצן...)

בכל מקרה זה בטוח, מים במגע עם אוויר כבר לא מזוקקים.

וחברים לשמור על נושא התראד...

פורסם

בקשר לתכונות הגליצרין אני לא בטוח, אבל אני יודע שאם מזווגים אותו עם ניטרו ואתה מפליץ ליד זה יחשבו שהיה פיגוע שלא נדע.

פורסם

אחלה

אי במתח של 1.75

באס 177

מכפלה 14 ( לאחר קיצור של שתי רגליים במעבד על מנת לאפשר מכפלה כזו )

בינתיים אני על קירור אויר והכל בסדר

עוד כמה ימים יגיע קירור המים

פורסם

הנסיון שלך מראה למה לא כדאי להשתמש במערכות קירור מים ובמיוחד כאלו מיצור ביתי.

רוב מערכות קירור המים גם הטובות שבהן לא מקררות הרבה יותר טוב מקירור אויר טוב.

תסתכל על הטבלה הבאה בה מושווים הרבה מאוד גופי קירור ומערכות קירור מים ותראה שאין הרבה הבדל :

http://www.overclockers.com/articles373/

מהטבלה גם רואים שאין הרבה מערכות קירור מים באמת טובות - רובן נותנות ביצועים נחותים יותר מגופי קירור אויר ממוצעים.

לדוגמא מערכת קירור המים החדשה של קורסייר שהיא בין מערכות המים הטובות שיש נותנת ביצועים הטובים בצורה זניחה מ SK7 עם מאורר חזק.

אני לא רוצה להעליב אותך אך הסבירות היא גבוהה שהמערכת שבנית לא תיתן ביצועים יותר טובים מגוף קירור פשוט.

תקופה מסוימת מאוד התעיינתי בתחום של קירור מים למחשב וקראתי חומר רב בנושא.בפורומים בחו"ל אנשים בנו מערכות מדהימות בהשקעה של עשרות שעות עבודה והמון כסף וכישרון אבל התוצאות מבחינת טמפרטורות היו דיי מאכזבות לעומת ההשקעה.

ועד כה לא נכנסנו לעניין המחיר, סיבוך ההתקנה, חוסר האפשרות לנייד את המחשב עם קירור מים והסיכוי הסביר לנזילות ונזק למערכת.

שילוב של SK7 עם כל מאורר פשוט יתן לך תוצאות מצויינות במחיר זול וללא סיבוכים.

פורסם
  • מחבר

לא נעלבתי ;D

אבל בכל מקרא אני יחכה שאנשים אחרים יגיבו על העניין שקירור מים לא נותן קירור טוב יותר מקירור אוויר.

כי לפחות אצלי היתי ירידה של 20 מעלות (P3 866 עם סינק של אינטל)

וזה גם כל הכיף שיש לך קירור מים במחשב. ואל תחשיב כישלון שלי בניסיון ראשון בחיים לבנות בלוק לאינדיקציה

שקירור מים לא אמין! כי אותו הדבר אפשר להגיד על קירור אוויר שיש את הסיכוי שהמאורר יעצר.

מערכת קירור מים שבנוייה טוב אמינה לגמרי כמו קירור אוויר.

פורסם

היי אריק

קודם כל לא העברתי ביקורת על הפרויקט שלך אישית, ההשוואה שעליה אני מסתמך היא של מערכות קירור מים תעשיתיות.

ברמה של פרויקט אישי זה בהחלט כייף לעשות דברים בעצמך אבל במידה ואתה רוצה להתקין מערכת קירור מים כדי לשפר ביצועים אז זה לא שווה את ההשקעה מבחינת זמן,כסף והשקעה לעומת תוצאות.

מערכות קירור מים טובות עדיין נותנות תוצאות טובות יותר מקירור אויר אך לא בהפרש גדול.

מערכת כזאת מצדיקה את עצמה רק כאשר מתכננים אובר קלוקינג רצחני בו כל הפרש קטן יכול לעזור.

עבור מערכת ביתית רגילה אפילו באובר קלוקינג קירור אויר הוא פתרון הרבה יותר טוב.

מבחינת מחיר קניה של מערכות קירור - מערכת קירור מים טובה יקרה פי כמה מקירור אויר. מערכת קירור המים של קורסייר נמכרת בארץ במחיר סביב ה 1500 ש"ח כאשר SK7 עם מאורר טוב עולה 260 ש"ח והפרש הביצועים ביניהם שולי.לכל היותר תקבל הפרש של 3-4 מעלות בתוספת של 1200 ש"ח.

מבחינת סיבוך וסיכוי לתקלות אין בכלל מקום להשוות.מערכת קירור מים מורכבת ממשאבה,גוף קירור למעבד,רדיארטור,מאורר ,מיכל מים וחיבורי מים רבים וצנרת כאשר בכל אחד מהמרכיבים יכולה להיות תקלה או נזילה.

בגוף קירור אויר התקלה היחידה יכולה להיות במאורר וזה אירוע דיי נדיר במאוררים טובים. בכל מקרה כל הלוחות החדשים יכבו את המערכת במידה ומאורר המעבד יורד מתחת למהירות מסויימת.

לגבי הנסיון שלך עם הקירור לפנטיום III - החלפת גוף קירור סופר חלש במערכת קירור מים וקיבלת 20 מעלות ירידה בטמפרטורה.

אני משוכנע שאם היית מחליף לגוף קירור אויר טוב היית מקבל תוצאה דומה או יותר טובה.

אני החלפתי את גוך הקירור של XP2000+ ל SK7 וקיבלתי ירידה של בדיוק 20 מעלות, וגוף הקיור שמגיע עם ה 2000+ טוב לעין שיעור מגוף קירור סטאנדרטי של פנטיום III.

בכל אופן מעבדי הפנטיום 4 מדור A ומעלה וגם מעבדי AMD החדשים לא מתחממים כל כך כך שאין סיבה להסחף עם הקירור.

פורסם

מערכת קירור טובה אמינה בדיוק כמו מאורר....

אם המאורר לא יהיה אמין הלהב שלו יכול להשתחרר בתוך המארז ולחתוך חוטי חשמל

ואז למשל במקום 5V החוט שיגע שם יהיה 12V וישרף לך ה-HD ואז יתחילו קצרים ו...

שטויות !!!!!!!!!!!!!!!!

לא סתם , האמת היא שאם תבדוק באחוזים , אני בטוח שהאחוזים של מערכות קירור המים (נזקים) יהיו יותר גבוהים.

אך אני מסכים איתך שאין תחליף לביצועים....ואני לא מדבר על איזה מערכת מוכנה של TT , גועל נפש תסלחו לי.

אני מדבר על מערכת טובה שבנויה כמו שצריך , בשוואה למשל ל-SK7 תאבד לפחות 10 מעלות בלי להסתכל בכלל...

פורסם

Martok המערכת קירור מים שלי שאני בניתי הטמפרטורת לא עולות על 30 בLOAD

ותחת OC של מ- AXP 1700+/1477MHZ ל- 2350 MHZ הטמפרטורה לא עולה על 34 מעלות בLOAD

ובחורף המעלות עוד יותר נמוכות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים