עבור לתוכן

מסמן בביאוס 1.5V אך בספיוז יש רק 1.2V (למעבד) , מה עושים ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

זהו הנושא השני שלי תחת השאלה מה עושים עם המתח המישתנה.

הצעתם לי כאן להחליך מעבד מהפנטיום די 805

לE7200

והחלפתי .

קניתי לו גם קירור פריזר 7 פרו .

השאלה שלי היא כזאת :

יש לי ספק שכנראה הוא גנרי, ספק 400W של TT

המפרט כתוב בצד, מדובר במחשב הראשון .

אני מסמן 1.48 מתח למעבד בביאוס, ובספיוז ובאוורסט מראה לי רק 1.2 .

קראתי את המדריך לOC ושיניתי את ההגדרות שצריך בביאוס

מה עושים ?

פורסם

עשיתי חיפוש על הלוח הזה ומצאתי את זה.

You may need to disable intel's C1E throttling, which will control your voltages by default. I have a MSI board too, and for some reason, the option only becomes available when you hit f4 at the main bios screen.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/247664-10-q6600-vcore

הנה הסבר מפורט יותר שמצאתי על האופציה הזאת:

ok i found this at anandtech about C1E halt state, hey it was the first one in the google search.

C1E - Enhanced Halt State

"Whenever the OS executes the halt instruction, the CPU enters what is known as the halt state. Architecturally, what's going on in a halt state is the clock signal is shut off to the CPU for some period of time. With no clock signal, none of the logic in the chip will do anything and thus power consumption is reduced. Performance is also significantly reduced; however, the halt instruction isn't usually called during application usage, so the performance aspects of the halt state aren't very important.

The problem with the halt state is that it does nothing to reduce voltage, only current draw by stopping clocks from going to the CPU. Since Power varies linearly with both current and voltage (P = I * V), you're effectively only addressing half of the problem. The Enhanced Halt State, as Intel calls it, does two things: it reduces the clock speed of the CPU by decreasing the clock multiplier down to its minimum value (on the EE 965 series, that's 14x, or 2.8GHz), then reducing the voltage. The clock speed is reduced and then the voltage is dropped, to maintain stability.

Intel insists that the enhanced halt state is a significantly lower power state than the conventional halt state, thanks to the reduction in voltage in addition to the reduction in clock speed. While the standard halt state causes a linear reduction in power, Intel's enhanced halt state causes an exponential decrease in power, potentially offering better power savings than the standard halt state. The real world impact obviously depends on how idle your system happens to be."

--------------------------------------------------------------------------------

מקווה שזה יעזור לך.

פורסם
  • מחבר

עזרתה מאד .. אבל הבעיה שאני לא מסוגל ליקרוא מילים כה גבוהות .. אני רק עולה לי'

ותאמין לי שאני ממש טוב באנגלית (יחסית לגיל שלי)

ועדיין היסתבכתי בקריאה

הבנתי את החלק הראשון, צריך ללחוץ F4 בתפריט הביאוס

מה אחר כך ?

עריכה:

העלתי את הps האלה עד 100 בשניהם, לא קרה כלום

העלתי ל500, לא קרה כלום

העלתי ל1500 המחשב לא נידלק,

איפסתי את הביאוס דרך הסוללה

והמחשב נידלק

עכשיו אני מחזיר את הOC ..

פורסם
  • מחבר

עזרה בבקשה ?

פורסם

התוכנות האלה לא קוראות את המתח בצורה טובה לעיתים [רוב הפעמים כשעושים OC]... מה שכתוב בBIOS זה הנכון

פורסם
  • מחבר

וואלה .. אז על איזה תוכנה אתה ממליץ ?

פורסם

הוא אמר לך..

"...מה שכתוב בBIOS זה הנכון..."

פורסם
  • מחבר

הבנתי את זה ..

אבל באיזה תוכנה אני יכול לדעת בדיוק מה המתח ?

פורסם

Iko89, יש לך אזהרה ראשונה בגין הקפצה לא חוקית, בשלישית תושתק/תורחק מהפורום.

מה קורה כשאתה מריץ בדיקת מאמץ? המתח עולה/יורד? ) תשתמש בCPUZ.

פורסם
  • מחבר

המתח יורד

עכשיו הבנתי מה עצר אותי, המתח של הזכרונות

העלתי אותו ואני ממשיך בOC

עכשיו יש בעיה חדשה,

הגעתי ל270 בבאס (מכפה 9)

עכשיו העלתי ל280 והופיעו לי מסכים כחולים

מה לעשות ? יכול להיות ש3.3 GHZ זה המיגבלה של המעבד ?

עריכה :

הורדתי חזרה ל270 והיה שוב מסך כחול,

מה עושים ?

פורסם
  • מחבר

מישהו ? עזרה בבקשה

פורסם

אני רואה שלא הבנת, אסור להקפיץ דיונים, תחכה בסבלנות עד שיענו לך, בכל מקרה 3.33GHZ זו ממש לא מגבלה של המעבד.. רוב המעבדים האלו מגיעים ל4GHZ דיי בקלות עם מתח של פחות מ1.5V...

אני לא בידיוק יודע איך עובד הלוח שלך ואיך נראה הביוס אבל תנסה לבטל את כל ההגנות טמפרטורה וכ'ו ואז להמשיך עם הOC אולי זו הבעיה, תתן מתח של 2.1V לזיכרונות או יותר.. ותראה באמת שהם לא אלו שמגבילים ותתן 1.45V למעבד(סביר להניח שהמתח הזה יספיק לו עד ל4GHZ ואולי יותר..(שלי עושה 4.3GHZ על 1.45V..)

פורסם
  • מחבר

כתוב בחוקים שמותר אחרי 24 שעת ..

פתחתי עוד אשכול עם תמונות של הביאוס שלי,

אני תכך יביא

לפי דעתך המסכים הכחולים לא כשורים לOC ?

פורסם

הגדרת את מחלקי הזכרונות כך שהם לא יהיו בOC?

פורסם
  • מחבר

הגדרת את מחלקי הזכרונות כך שהם לא יהיו בOC?

איך עושים דבר כזה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים