עבור לתוכן

מצלמה דיגטלית לצלם חובב, עד 1,200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לרכוש מצלמה דיגיטלית למטרת צילום משפחתי ונופים מידי פעם. מחיר המצלמה יכול להגיע עד ל-1,200 ש"ח, כאשר ההעדפה היא כמה שפחות, בהתחשב ביחס העלות-תמורה.

חשוב לי שהמצלמה תהיה לפחות 5MP ושאיכות הצילום בתנאי חושך תהיה נאותה, לכל הפחות.

יש לציין שזו תהיה המצלמה הדיגיטלית הראשונה במשפחה, לאחר אין ספור שנים בהם השתמשנו במצלמת פילם :P

בנוסף, הבנתי ש-Fuji F31FD היא הטובה בתחום המחירים הנ"ל, אולם קשה להשיג אותה בארץ. על כן, אשמח אם מישהו יכול לאמת/להזים עובדה זו ולהמליץ לי על דגמים נוספים.

תודה רבה לעוזרים ושבת שלום.

פורסם
  • מחבר

פרסים יקרי-ערך יוגרלו בין העונים.

פורסם
  • מחבר

אולי למישהו בטעות תתפלק תגובה? :P

פורסם

שלום לך אני ממליץ לך על פנסוניק tz3 או tz5

פורסם

אני אישית משתמש ב FUJI S5800 ,

המצלמה הראשונה שלי ,ואני מאוד מרוצה ממנה.

נוחה ,קלה לתפעול,קומפקטית ,ובעלת מצב ידני לכיוונון ידני של האפשרויות.

(המצלמה עולה משהו כמו 800 שקל פחות או יותר ,את שלי השגתי ב CAMERA MIA)

פורסם

חישוב נכון של עלות-ביצוע במצלמה משפחתית.

=========================

כאשר אני מדבר על מצלמה משפחתית, כוונתי למצלמה שאמורה לשמש את המשפחה שנים רבות

(נגיד 10 שנים ויותר).

במקרה כזה מצלמה קומפקטית זולה היא יקרה יותר , שכן היא צפויה להתקלקל לאחר מספר שנים קטן של שימוש.

מצלמות מסוג זה בנויות על קונצפציית מכירות מהסוג השתמש-וזרוק, זאת לעומת מצלמות רפלקס שבנויות לעבוד

היטב גם אחרי שנים רבות ועשרות אלפי צילומים.

יצרני מצלמות מכובדים מייצרים מצלמות רפלקסיות דיגיטליות יחסית זולות שאמורות להיות מצלמות משפחתיות,

או מצלמות למי שרוצה ביצועים משופרים. למשל אפשר לצלם בהן באור נמוך , ללא מבזק,

טוב יותר כמעט מכל מצלמה קומפקטית.

סדר גודל מחיר למצלמה בתוספת עדשה לטווח קצר-בינוני הוא בערך 3.5 אלף שקל. עדשה נוספת לטווח ארוך-- זום גדול --

תעלה עוד 1000 עד 2000 שקל וניתן לדחות את קנייתה. כמו כן יש למצלמה כזו אפשרות למספר עזרים

שמרחיבים את יכולת השימוש בה.

מה שאין במצלמה רפלקסית הוא יכולת צילום סירטון קצר כמזכרת לאירוע , זה אולי השיקול העיקרי לקנות מצלמה קומפקטית בכל זאת.

לגבי קניית מצלמות שאינן ניתנות להשגה בשוק, כי ייצורן הופסק , דוגמת F31D של פוג'י .

לא כדאי לקנות מצלמה כזו, אלא אם כן אתה מוכן לאפשרות שלאחר תום האחריות , לא יהיה אפשרי לתקנן או

שהתיקון יהיה במחיר גבוה מאוד.

פורסם

כאשר אני מדבר על מצלמה משפחתית, כוונתי למצלמה שאמורה לשמש את המשפחה שנים רבות

(נגיד 10 שנים ויותר).

ההתקדמות הטכנולוגית במצלמות דיגיטליות דומה מאוד להתקדמות במחשבים. הסבירות שתרצה להשתמש במצלמה בת ימינו בעוד 10 שנים דומה לדעתי לסבירות שתרצה להשתמש כיום במחשב עם מעבד פנטיום-1 ‏166MHz עם 64 מ"ב זכרון. מחשב כזה היה "חיה רעה" כשיצא והביצועים שלו לא השתנו מאז, ובכל זאת אף אחד לא ייעלה בדעתו להשתמש במחשב כזה כיום. בחמישית מהמחיר שעלה מחשב כזה בזמנו אפשר לרכוש כיום מחשב חזק בכמה סדרי גודל.

כך גם המצב עם מצלמות. למען האמת, יש מרחב שיפור כל כך גדול בתחומים טריוויאליים כמו פוקוס אוטומטי, איכות ב-ISO גבוה, וטווח דינמי, שנראה לי מאוד לא סביר שתרצה להשתמש באותה מצלמה עוד 5 שנים מהיום, על אחת כמה אם מדובר במצלמה קומפקטית.

ההמלצה שלי: קנה את המצלמה שמתאימה לצרכים שלך היום ובעתיד הנראה לעין, כלומר בשנה~שנתיים הקרובות. הכלל הזה נכון גם למצלמות קומפקטיות וגם למצלמות DSLR (למרות סיפורי המעשיות הרבים בנושא, שמלווים בד"כ במילה "מערכת"). הסיבה היחידה לחשוב לטווח ארוך יותר היא אם אתה מתכוון להתחיל להתפרנס מצילום או להכנס לתחומים מאוד ספציפיים שדורשים ציוד שקיים בחברה אחת ולא באחרת. הרלוונטיות של ציוד כזה עבור רוב החובבים היא בד"כ אפסית, כך שאל תבנה תאוריות שלמות שייגרמו לך להכנס להוצאות אחרות.

לפותח הדיון, ה-F100 של פוג'י היא המצלמה הקרובה ביותר ל-F31, ויש לה מספר יתרונות משמעותיים משלה - עדשת 28 מ"מ, מייצב תנועה, טווח דינמי מוגדל (שימושי בצילומים באור יום קונטרסטי). היא לא רחוקה מהתקציב. אם היא בכ"ז יקרה מדי, אז שקול את ה-F40 (גם כן של פוג'י). מצלמה מצויינת לכשעצמה, אבל ללא היתרונות של ה-F40.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים