עבור לתוכן

D80, D40X, או 30D ?

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אז ההתלבטות היא כמו בכותרת, בין הניקון D80, ניקון D40X וקאנון 30D. המצלמה הולכת להיות תחביב (צעצוע יקר...), אבל למרות זאת הייתי רוצה להפיק כמה שיותר איכות ממנה.

כמובן שהD40X היא הבחירה האידיאלית שלי (עקב המחיר), אבל אני שוקל ברצינות גם את הD80.

ולעניינה: הD80 עולה בסביבות ה2900 שקל, והקאנון 30D עולה בערך 400 שקלים יותר. האם יש הפרש טכני משמעותי בין המצלמות שמצדיק את התוספת במחיר ? האם יש הבדל כל כך משמעותי שמצדיק את התוספת במחיר בין הD80 וה30D לD40X ?

פורסם

מה התקציב הכולל שלך? יש לך עדשות כלשהן?

צילמת עם כל אחת מהמצלמות האלה?

לי ה- D80 הכי נוחה מכל אלה. כבדה, גדולה ומתלבשת בול על היד (וגם קניתי אחת כזאת לא מזמן :) )

פורסם

D80, תענוג של מצלמה, יש לי אותה מינואר השנה, אחת הקניות הכי טובות שלי (:

סתם שאלה, למה הD60 לא אופציה מבחניתך? היא לוקחת בסיבוב את ה40x ויותר זולה מהD80...

פורסם

או שתחכה ל- D90 או שתיקח משהו טוב יותר כמו פנטקס K200D או אולימפוס E520.

אין סיבה להעדיף אחת מ-3 אלה עליהן.

פורסם

ירגיש גם את הפנטקס ביד, לא קונים מצלמות רק לפי מה שאנשים אומרים בפורום או לפי ביקורות שקונים.

דבר שני, למה לו לקנות מצלמה שעוד שנתיים לא תהיה שווה שקל? למה לו מצלמה כמעט בלי שוק יד שניה? למה לו לקנות עדשות בחו"ל אם הוא ירצה "לגדול" קצת?

מה שכן, ה- D90 שיש שמועות עליה (אולי אני לא מעודכן וזה כבר יותר משמועות) יכולה להיות אופציה מעולה. רק מעניין מה יהיה המחיר שלה.

פורסם

ומה שעוד יותר מעניין מתי היא תצא.

פורסם

אני במקומך הייתי שוקל בצורה רצינית

את הפנטקס K200D

ירגיש גם את הפנטקס ביד, לא קונים מצלמות רק לפי מה שאנשים אומרים בפורום או לפי ביקורות שקונים.

דבר שני, למה לו לקנות מצלמה שעוד שנתיים לא תהיה שווה שקל? למה לו מצלמה כמעט בלי שוק יד שניה? למה לו לקנות עדשות בחו"ל אם הוא ירצה "לגדול" קצת?

מה שכן, ה- D90 שיש שמועות עליה (אולי אני לא מעודכן וזה כבר יותר משמועות) יכולה להיות אופציה מעולה. רק מעניין מה יהיה המחיר שלה.

נכון שלא קונים מצלמה רק על פי ביקורות ופורמים... עצה שלי לך תדבר עם משהוא שיש לו את אחת מהמצלמות ותבדוק

לגבי שוק יד שניה... אם אתה ממש רוצה עדשות יד שניה (נראה לי די מיותר בהתחשב בזה שיש עדשות חדשות מעולות ובמחירים טובים לפנטקס עצמה) אפשר להשיג בארץ (אומנם הרבה פחות מניקון או קנון) והמצלמה עובדת אפילו עם כמות מכובדת של עדשות אפילו מלפני 20 שנה שאפילו הן מקבלות יצוב אחרי כיול קטן

יש מבחר לא רע של עדשות חדשות בארץ (פחות בתחום הטלה אומנם) כולל סדרת הלימטד המצויינת ועדשות ALL ROUND

טובות שכולן מקבלות יצוב כמו שאמרתי (אם אתה מתכנן לקנות עדשות ב 4000 שח או יותר, לפנטקס אין תשובה לאיכות של ניקון או קנון), חוץ מהעדשות החדשות ועדשות טלה רצינות תוצרת פנטקס ואני מדבר על מעל 300 (חלופיות יש בארץ) יש בארץ מבחר מצויין

בקיצור אם אתה צריך מצלמה לכמה שנים ואתה לא מתכנן לקנות ארסנל של עדשות ואז להחליף גוף, אתה לא מתכוון לצלם צילומי אקשן או בונה על עדשת טלהפוטו רצינית הפנטקס היא בחירה מעולה

לניקון יש את היתרונות שלהן: בעיקר שוק היד השניה ואפשרות "לגדול" בהדרגה לרמה מקצועית (בעלות לא מבוטלת)

לאלטרנטיבות יש את הייתרונות שלהן: בעיקר מחיר אטרקטיבי, והעובדה שהן בניגוד לקנון וניקון מתמקדות בשוק החצי מקצועי לכל היותר דבר שגורם לצלמים ברמה הזאת להנות פיג'רים שמיועדים להם ומחשבה לכיוונם בהנדסת המוצר

פורסם

בכל מקרה, בשלב הזה, אתה מתכוון להוסיף רק עדשת קיט?

אני חושב ש-D60 עם עדשת קיט (או לקנות את הסט עם שתי עדשות הקיט, ולקבל את הטווח של 55-200 שהוא כ83-300 אחרי הכפלה ב-1.5). אם אתה הולך על D40X, נסה לדבר עם המוכר ולקבל את העדשה המיוצבת, כלומר 18-55VR. אם אתה קונה את ה-D60 זו כנראה תהיה העדשה, אם לא אז סביר להניח שלא, ועד כמה שאני יודע, המיוצבת יותר טובה.

פורסם

כל מה שרשמת זה קשקוש.

אני ממש אוהב את הססמאות האלה של להתפתח ולגדול ול...

רק 2 עובדות מעניינות בנושא הזה:

1. כל מי שקנה פה פנטקס היה מרוצה. אני די בטוח שאחוזי שביעות הרצון שלהם אפילו גובהים מרוכשי העדר.

2. תביא לי צרכים שהם לא בצ'ופצ'יק סל סקאלת הצרכים והיכולות של צלם ונראה אם לפנטקס חסר משהו?

אני אומר לך מה חסר לקנון / ניקון - תמורה לכסף שלי.

תמיד הכי מומלץ זה לנסות את כל המצלמות שהאדם מתעניין בהן. מאלו שהבחור רשם, אין מציאה. אם הוא מתעקש על קנון / ניקון ראוי שימתין ל- D90.

אני חושב שמייצב, מחיר טוב ופיצ'רים שנותנים היצרנים האחרים טובים וחשובים לי אף יותר.

מודה, שאם ניקון היו משווקים את ה- D90 עם החיישן של ה- D300 ומייצב בילט אין, מבחינתי זה היה לטרוף את הקלפים לכולם (כל עוד המחיר היה במסגרת קבוצת ההתמודדות).

פורסם

אבל מה הקטע לחכות לD90, כשאין מועד שיווק, זה כמו עם חלקי מחשב, כשתצא הD90 יכריזו על משהו עוד יותר חדש ואז הוא יצטרך חכות עוד? לדעתי אין שום סיבה לחכות.

+

פותח האשכול לא ציין את השימושים של המצלמה, כי למשל בפורומים בחו"ל ראיתי שאנשים אומרים שהפנטקס יותר טובה בצילומי נוף וחלשה בצילומי ספורט לדוגמא, ואצל ניקון זה הפוך, אבל עד כמה זה נכון?

למרות שראיתי תמונות שצולמו עם הפנטקס שלא יביישו מצלמות הרבה יותר יקרות

2586545631_f1533970c8.jpg?v=0

פורסם

זה תלוי בהמון דברים לפני שזה תלוי בגוף ספציפית, ובמיוחד בעדשה.

פורסם

לפותח הדיון, אמנם נראה שנטשת לבלי שוב את הדיון, אבל אם בכל זאת אתה מחפש המלצה למצלמה שכתוב עליה "קנון" או "ניקון" בתקציב של עד 3300 ש"ח, אז האופציה הטובה ביותר לדעתי תהיה הקנון 450D +‏ עדשה 18-55IS.‏ מצלמה מצויינת ועדשה מצויינת. יהיה לך קשה לפספס עם קיט כזה.

מצד שני, לא קונים מצלמה לפי תחושה ביד. בד"כ ההחזקה המעט שונה מהמצלמה שאליה רגילים + חוסר ההיכרות עם המצלמה שבחנות יכולים להיות מאוד מטעים. לעומת זאת, אם המצלמה מראש לא עומדת בסט התכונות שחשוב לקונה, אז שום "מישוש" בחנות לא יישנה זאת.

דבר שני, למה לו לקנות מצלמה שעוד שנתיים לא תהיה שווה שקל?

ספר את זה לאלה שקנו לפני שנה ניקון D200 ב-7000 ש"ח והיום מוכרים אותה ב-3000 ש"ח וקצת.

בחברות הקטנות מראש משלמים פחות ומקבלים תמורה גבוה יותר (כי לא משלמים על המדבקה), ולכן אם יש הפסד גדול יותר במכירה הוא מתקזז עם החיסכון בקניה.

למה לו מצלמה כמעט בלי שוק יד שניה?

כי כשאפשר לקנות חדש במחיר נמוך יותר מיד שניה, מי צריך יד שניה? מה דעתך למשל לתת שם של עדשה 70-300 מיוצבת לניקון או קנון שעולה "יד שניה" פחות מ-1000 ש"ח?

בכלל, העדר המייצב בגוף הוא חיסרון מוחשי מאוד לכל מי שמעדיף 2~3 סטופים של ייצוב על פני 1/2 סטופ של יתרון ב-ISO (אם בכלל). נסה למצוא עדשת אולטרה-זום 18-200 ששווה משהו עבור קנון, או עדשת 17-50/2.8 מיוצבת לניקון, או 100 מקרו מיוצבת אצל קנון, או 50/1.4 מיוצבת אצל אחת משתי החברות. תחסוך מעצמך את החיפוש. אין כאלה, ולא נראה שזה עומד להשתנות בעתיד הנראה לעין.

בינתיים אתה יכול להתרפק על כך שלשתי החברות יש עדשות 400/2.8 מיוצבות שעולות $7000 ושלא קיימות בפנטקס. אני בטוח שהעדשות האלה יועילו מאוד לפותח הדיון כשהוא יחליט שהגיע הזמן "לגדול" ;)

למה לו לקנות עדשות בחו"ל אם הוא ירצה "לגדול" קצת?

ספר לי על ה"גדילה" שלך, וסביר שאוכל לספר לך איך יכולת בפנטקס לגדול באותה מידה ובפחות כסף.

בקיצור אם אתה צריך מצלמה לכמה שנים ואתה לא מתכנן לקנות ארסנל של עדשות ואז להחליף גוף, אתה לא מתכוון לצלם צילומי אקשן או בונה על עדשת טלהפוטו רצינית הפנטקס היא בחירה מעולה

גם לצילומי אקשן לא הייתי פוסל אותה. מרבית הסיכויים שצוואר הבקבוק יהיה הצלם ולא המצלמה.

זה תלוי בהמון דברים לפני שזה תלוי בגוף ספציפית, ובמיוחד בעדשה.

יותר מהכל, תמונה כזו תלויה בטכניקת ה-panning של הצלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים