עבור לתוכן

רכישת Thinkpad X61 - אילו שידרוגים לקחת?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

חבר הולך להביא לי בקרוב נייד מחו"ל. לאחר התלבטות קלה החלטתי ללכת על ה-Thinkpad X61 - מחשב קל מאוד, עם מוניטין מצוין, וכרגע גם במבצע ובמחיר טוב.

אבל זה משאיר כמה שאלות -

ראשית, האם לקנות את ה-X61 או את ה-X61s? הראשון בא עם מעבד חזק יותר, Core 2 Duo T8300, והשני עם מעבד שאמור לחסוך חשמל, Core 2 Duo L7500 LV.

שנית, על איזה כרטיס רשת ללכת? ברירת המחדל היא ThinkPad 11a/b/g Wi-Fi wireless LAN Mini-PCIe US/EMEA/LA/ANZ, אבל אפשר לשדרג ל-Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (supporting Centrino Pro). יש סיבה לשדרג?

שלישית, מה זה בדיוק Wireless WAN, והאם גם כאן כדאי לשדרג מברירת המחדל של Verizon Sierra CDMA2000 ל-AT&T?

רביעית, על איזה גרסה של הויסטה ללכת? ברירת המחדל היא Home Basic, אבל אפשר לשדרג גם ל-Business או ל-Ultimate. יש סיבה?

למי שרוצה פרטים, הכל מופיע באתר של Lenovo (אני שם את הלינק לאתר הבית, כי הלינק הספציפי ארוך להחריד) - http://www.lenovo.com/us/en/

תודה רבה מראש,

אדם

פורסם

א) שיקולי X61 מול X61S הם כמו שאמרת (כמו כן ה-X61S עוד יותר קל). תחליט מה חשוב לך יותר - ביצועים או משקל נמוך יותר / זמן סוללה ארוך יותר, ותחליט בהתאם.

אם זמן הסוללה הוא פקטור מכריע - שווה ללכת על סוללת 8 התאים המורחבת.

אפשר לשדרג ל-AGN - אם יהיה לך נתב תומך תקן N, תקבל קצבים גבוהים יותר.

ה-Wireless WAN מאפשר לך להתחבר לאינטרנט דרך חיבור סלולרי. לך זה לא רלוונטי כי זה תומך רק בספקי שרות אמריקאים, ככל שידוע לי.

Vista Home Basic זה בזיון שאין כמותו. לשדרג ל-Business חובה, Ultimate רק אם אתה רוצה להגיד שיש לך את ה-Vista הכי מושלמת ועשירה בפיצ'רים. לדעתי ה-Business מספיק.

אגב - תחנת עגינה (ה-Ultrabase) עם צורב DVD משולב - בהחלט מומלצת. תוכל לחבר מסך חיצוני / מקלדת / עכבר (בנוסף לזה שבמחשב עצמו אין כונן אופטי).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה (וזאת הזדמנות טובה לשלוח תודה כללית על הפורום המצוין והמועיל הזה).

בלי תחנת העגינה אני לא יכול לחבר מסך חיצוני? אני שואל בעיקר בהקשר של חיבור מקרן למצגות.

שאלה נוספת - כמה זמן, בערך, מחזיק ה-X61s עם סוללת ה-4 תאים הסטנדרטית?

ואחרונה - מה ההבדל בין ה-Vista Business ל-Vista Business 64?

בכל מקרה, אם כבר קונים Ultraportable, נראה לי שאלך על ה-X61s. המעבד לא משנה עד כדי כך, בכל מקרה - אני אשקיע בזכרון ובדיסק קשיח במקום זה, וגם אבטל את ה-WWAN, מה שחוסך קצת כסף.

פורסם

תוכל לחבר מסך/מקרן גם ללא תחנת עגינה.

לפי נתוני לנובו, עם סוללת 4 תאים הדקה, ה-X61S מחזיק עד 3.5 שעות. עם סוללת 4 תאים הרגילה (לא יודע אם מוכרים אותה יחד עם ה-X61S) - עד 4.5 שעות. עם סוללת 8 תאים עד 9 שעות.

Vista באה ב-2 גרסאות: 32ביט ו-64ביט. ת'כלס שתיהן אמורות להיות אותו דבר. גרסת ה-64 ביט מאפשרת ניצול של 4GB זיכרון ומעלה (למרות שאי-אפשר לשלב יותר מ-4GB בניידים האלה גם ככה), ו(תאורטית) ביצועים טובים יותר ביישומים שמנצלים את ארכיטקטורת 64ביט של המעבדים החדשים.

פורסם

תיקח WWAN READY - זה לא עולה כסף

אני הייתי לוקח את הX61 "הרגיל" עם המעבד החזק בתוספת הבטרייה המורחבת

תקבל תמורה יותר טובה לכסף לדעתי , ההבדל של 200 גרם הוא זניח בהשוואה לביצועים היותר טובים שתקבל

דיסק קשיח 7200 הוא לא חובה במחשב הזה לדעתי מכיוון שאתה לא הולך על ביצועי גרפיקה , תקפיד שיהיה לך זיכרון 2 גיגה בסטיק אחד

ודיסק רגיל

תשקיע בתחנת עגינה וצורב מובנה אם כבר .

פורסם
  • מחבר

נותרה שאלה אחרונה - האם האחריות המורחבת מארצות-הברית תופסת גם בישראל? אחריות הבסיס, שנה אחת, היא בינלאומית - אבל אני מתקשה לברר האם גם אחריות מורחבת לשלוש שנים, בתוספת תשלום, תתפוס בארץ.

ניסיתי לדבר עם IBM ישראל וגם עם Lenovo ישראל, והם אמרו שבלי מספר המוצר (שלא יהיה לי עד שארכוש את המחשב) הם לא יכולים לתת לי תשובה מוסמכת. ניסיתי גם ליצור קשר עם שרות הלקוחות של Lenovo ארצות-הברית, אבל גם שם זה עובד רק אם רכשת כבר.

בקיצור, יש מישהו שיודע?

פורסם

גם אני רכשתי מחשב באתר לנובו העולמי ואכן יש אחריות בין לאומית למוצרי לנובו גם בארץ....

עצה שלי ברגע שתקבל את המחשב בצע פירמוט טוטאלי להארד דיסק והתקן מחדש את הווינדוס (לנובו מתקינים על המחשב כ"כ הרבה זבל שמאיטים ומכבידים סתם על המחשב).

תתחדש..........

פורסם
  • מחבר

ביצעתי עוד כמה בירורים, והנה מידע מוסמך:

לא לכל הדגמים של Lenovo יש אחריות בישראל - יש לבדוק על בסיס דגם ספציפי.

איך בודקים? כשבאים לרכוש מחשב, צריך לשים לב ל-Part number (הוא מופיע בצורה הכי ברורה ליד שורת ה-Warranty, והוא בן 4 ספרות). אחר-כך הולכים לעמוד ה-International Warranty Service באתר של Lenovo, מכניסים את מספר הדגם (ארבעת הספרות) ולוחצים על Continue. בעמוד הבא תקבלו את כל הארצות בהן האחריות לדגם הזה תקפה. כתובת האתר היא http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=LOOK-IWS#sw

זה חשוב, אפילו קריטי. כמעט רכשתי את ה-X61 הרגיל, אלא שאז הסתבר שהדגם שלו (מספר דגם 7675) לא מכוסה באחריות בארץ. למה? לא ברור, אולי בגלל שדגמים עם המעבד הזה עדיין לא נמכרים בישראל. לכן ארכוש את ה-X61s, שהדגם שלו (7668) דווקא כן מכוסה באחריות בארץ.

ביררתי את כל העניין עם שירות IBM המקומי, והם הבהירו לי שאם רכשתי דגם שלא היה באחריות בארץ ביום הרכישה, האחריות לעולם לא תהיה תקפה בארץ (גם אם הדגם הזה נכנס לאחריות בישראל כמה שבועות אחר-כך).

פורסם

ביצעתי עוד כמה בירורים, והנה מידע מוסמך:

לא לכל הדגמים של Lenovo יש אחריות בישראל - יש לבדוק על בסיס דגם ספציפי.

איך בודקים? כשבאים לרכוש מחשב, צריך לשים לב ל-Part number (הוא מופיע בצורה הכי ברורה ליד שורת ה-Warranty, והוא בן 4 ספרות). אחר-כך הולכים לעמוד ה-International Warranty Service באתר של Lenovo, מכניסים את מספר הדגם (ארבעת הספרות) ולוחצים על Continue. בעמוד הבא תקבלו את כל הארצות בהן האחריות לדגם הזה תקפה. כתובת האתר היא http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=LOOK-IWS#sw

זה חשוב, אפילו קריטי. כמעט רכשתי את ה-X61 הרגיל, אלא שאז הסתבר שהדגם שלו (מספר דגם 7675) לא מכוסה באחריות בארץ. למה? לא ברור, אולי בגלל שדגמים עם המעבד הזה עדיין לא נמכרים בישראל. לכן ארכוש את ה-X61s, שהדגם שלו (7668) דווקא כן מכוסה באחריות בארץ.

ביררתי את כל העניין עם שירות IBM המקומי, והם הבהירו לי שאם רכשתי דגם שלא היה באחריות בארץ ביום הרכישה, האחריות לעולם לא תהיה תקפה בארץ (גם אם הדגם הזה נכנס לאחריות בישראל כמה שבועות אחר-כך).

לדעתי.... צריך להשים את ההודעה שלך באיזה דביק או משהו כזה !!

תודה.!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים