עבור לתוכן

קונה מחשב חדש - צריך עוד אמצעי קירור?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני עומד לקנות מחשב חדש, ואחרי שבשעה טובה השלמתי את המפרט הטכני שאני מעוניין בו, נשאר רק עוד דבר אחד: קירור.

אז המפרט של המחשב הוא ככה:

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX

כמות: 1 - מחיר: ¤902

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-X48-DS4

כמות: 1 - מחיר: ¤1080

מארז:

Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤415

ספק כוח:

Corsair 550VX 41A @ 12V

כמות: 1 - מחיר: ¤459

זיכרון:

Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15

כמות: 1 - מחיר: ¤536

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 250GB SATA II 16MB

כמות: 1 - מחיר: ¤238

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail CF Kit - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤1900

כונן אופטי:

LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe Black

כמות: 1 - מחיר: ¤153

סה"כ: ¤5788

כמו שאתם רואים, אמצעי הקירור היחיד שאני מוסיף זה למעבד.

מבחינת תנאי העבודה, אני מניח שהמחשב יעבוד רוב היום, עם זאת, בתנאים שיהיה עליו עומס (כלומר כשאני משחק), הוא יהיה בחדר שמקורר היטב (מזגן פתוח כל הזמן).

מבחינת OC, אני לא מתכנן כמעט OC, אולי רק טיפה למעבד וגם זה בגלל שאני מוסיף לו קירור, מבלי לשחק בהגדרות המתח ב-bios.

האם יש צורך בהוספת מאווררים למארז? אולי כדאי לשים קירור מים? קירור ספציפי לכרטיס מסך? (בכל זאת מערך CF) או שבהנחה שאני לא מתכנן OC הוא ייסתדר בתנאים שקיימים?

תודה מראש על התגובות!

פורסם

לגבי הקירור למעבד..אם אתה לא מתכנן OC רצחני..הפרייזר יספיק בהחלט...

מה שכן לגבי המערך...בעקרון בגלל מיקום כרטיס המסך..זרימת האוויר ויכולת הקירור של כרטיס אחד נפגעת...שכן הם צמודים אחד לשני..

אם אתה מעוניין רצוי להחליף קירור לפחות לאחד מהם...אבל את זה אתה יכול לעשות גם אחרה שהמערכת פועלת..שכן תראה מה קורה עם הטמפ' וכו..

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על התגובה,

כלומר בינתיים רק לקחת קירור למעבד ולראות אחרי זה מה קורה עם הכרטיסי מסך?

אגב בנוגע לפריזר, הבנתי שהוא די מרעיש, יש גופי קירור טובים ממנו שפחות מרעישים (גם אם הם עולים 100 ש"ח יותר)?

פורסם

מרעיש ? הפרייזר ? ישלי נסיון איתו ומרעיש הוא לא ....

וכמובן שבתקציב גבוה יותר יש קירורים אחרים..אבל שוב זה בתוספת של עוד "כמה" שקלים...

פורסם
  • מחבר

מרעיש ? הפרייזר ? ישלי נסיון איתו ומרעיש הוא לא ....

וכמובן שבתקציב גבוה יותר יש קירורים אחרים..אבל שוב זה בתוספת של עוד "כמה" שקלים...

הבנתי... מה למשל?

פורסם

הפריזר יחזיק לך את ה 8400 3.6-8 בכיף, אם אתה לא מתכנן ללכת יותר גבוה חבל על הכסף שלך, באמת

יש לי שנה וחצי פריזר 7 פר עם מעבד E4300... רץ על 3.4 ושקט, פשוט תענוג של גוף קירור

פורסם

הבנתי... מה למשל?

לא חסר..BT..TR למיניהם..SUNBEAM...Scythe וכו...

פורסם

בשביל OC ל3.6 עם E8400, הפריזר, כמו שאמרו לפני הוא מעל ומעבר. את בקרת המהירות בביוס משאירים ואתה לא תשמע ממנו ציוץ.

לגבי המארז, תוסיף עוד שני מאווררים בגג ועוד אחד למטה שיזרוק אויר על כרטיסי המסך. את המאוורר בדלת הצד הופכים על מנת שיפנה את האויר החם הנפלט משני ה4850.

בעניין הזיכרון, יש לך את הVITESTA EXTREME CL4 באתר שלהם שעולה פחות ועם תזמונים הדוקים יותר מהCORSAIR.. הVITESTA מגיע גם לOC גבוה יותר (לא שתצטרך, ב3.6 הבאס הוא על 400 והזכרונות יעבדו ב800 ללא OC לעצמם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים