עבור לתוכן

בעיה קשה בחלונות 98

Featured Replies

פורסם

לילה טוב לכולם,

לפני מספר ימים כתבתי לכם בפורום אחר באתר על כך שהתקלקל לי הדיסק און קיי, בכל מקרה כפי שציינתי שם השימוש אותו חיפשתי הוא לחלונות 98. מאחר ורוב הכרטיסים תומכים רק בגרסאת SE של וינדוס ולי יש על המחשב את הגרסה המקורית (FE), מצאתי מדריך ברשת שמסביר כיצד מתקינים דרייברים שאמורים לפתור את הבעיה.

המדריך מבקש להתקין עדכון לחלונות 98 שנקרא SERVICE PACK UPDATE, במהלך ההתקנה היה ניסיון להתקין איזה קובץ שלא צלח ולאחר מכן ההתקנה המשיכה וסיימה ואז עשתה כיבוי מחדש, לאחר מכן המחשב עלה וראיתי את מסך העבודה (בלי כל סימנים), ויכולתי להזיז את העכבר ומספר שניות לאחר מכן קרס המחשב עם הודעה על משהו בדמות

DYNAMIC DLL שחסר,

גם במצב בטוח מתרחשת אותה בעיה,

האם יש דרך לפתור את הבעיה מבלי לפרמט את המחשב, מדובר במחשב שיש לי בו חומר רב מהעבודה וחשוב לי לפתור את הבעיה בזמן המיידי.

הבנתי שניתן לגשת למצב דוס ולנסות לשחזר מספר קבצי DLL שאמורים להיות קיימים בספריית הגיבוי של הוינדוס אבל אני לא יודע איזה קובץ דפוק (זה לא מציין).

אשמח לפתרון מהיר, הנה הלינק למדריך שאותו ניסיתי להפעיל:

http://www.technical-assistance.co.uk/kb/win98fe-usb-mass-storage-drivers.php

תודה רבה ולילה טוב.

פורסם
  • מחבר

עדכון קצר,

הצלחתי לשחזר את הרגיסטרי וקבצי המערכת דרך תוכנת CONFIGSAFE (במצב דוס), לאחר מכן המחשב עולה וניתן לראות את שורת המשימות אבל שום אייקון לא מופיע וכאן הוא קורס שוב, מה שהוא כותב זה

PROGRAM ERROR

INVALID DYNAMIC LINK CALL TO .DLL FILE

פורסם

service pack ל 98 ?

אין חיה כזה במיקרוסופט. מי יודע מה זה וזה מה התקנתה זה רק ל98 באנגלית..........

פורסם
  • מחבר

את האמת חשבתי שזה מין חבילת עדכון כזאת, שזה התחיל להתקין זה הראה שזה מכיל וינדוס מדייה פלייר, TWEAK UI וכל מיני תוכנות בסגנון. הקטע באמת שכתבו שזה מותאם לאנגלית ולא נוסה בגרסאות אחרות, אצלי מותקן כמובן הגרסה העברית (ENABLED).

מבדיקה קצרה שערכתי (אני אשב על המחשב בעוד מספר שעות), הבעיה מתרחשת שיש איזה בעיה באחד מקבצי האתחול

WIN.INI

SYSTEM.INI

יש לי אפשרות לערוך אותם ולראות אם באמת זה יעזור, בנוסף יש לי מחשב נוסף עם חלונות 98 שבתאוריה אני יכול להעביר את הקבצים הללו משם רק למטרת התיקון המיידי ואז כמובן לסדר הכל ברגע שעולה הוינדוס.

בנוסף אני כמובן מחפש את העותק של הדיסק של הוינדוס לשם התקנה חדשה שאני מאמין שתפתור את הבעיה.

בכל מקרה אם יש מישהו שיכול לעזור זה יהיה נפלא.

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני מקפיץ את הנושא, הבעיה טרם נפתרה וממה שאני לומד הבעיה מתרחשת (יש תיעוד לכך ברשת) מתקינים את אותה חבילת עדכון על וינדוס בעברית, זה משבש כנראה את העברית או משהו בפונטים. המחשב עולה בסדר גמור ללא בעיות עד לשלב שבו הוא אמור להציג את לוח העבודה,השעון ושורת המשימות עולים ללא בעיה.

שאני בודק את הלוג של BOOTLOG.TXT אני רואה שכל שלבי הטעינה מצליחים אבל כאשר הוא מגיע לפונטים בסיומת TTF הוא כותב שהוא לא מצליח לטעון אותם, העברתי למחשב חלק מהפונטים מחדש אבל זה לא פתר את הבעיה.

אני כרגע מחפש דיסק התקנה של חלונות 98 (מהודרה ראשונה), שאמור להיות אצלי איפשהו ואז לנסות ולהתקין מחדש כי כפי שציינתי המחשב משמש לעבודה יומיומית.

תודה רבה.

פורסם

windows 98 היא מערכת הפעלה לא ממש גמישה כמו שאתה בטח יודע.

במקומך הייתי מגבה מה שצריך, מעיף את המערכת הקיימת ומתקין כבר SE וזהו במקום למשוך את הזמן בגישושים בחשכה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה,

עקרונית הייתי עושה את זה אבל הוינדוס SE שיש לי הוא רק למחשבים חדשים ולא גרסת עדכון ולכן צריך לפרמט ואני לא שש לזה מהסיבה שבמחשב המדובר אין לי צורב (גם אם היה אני לא יודע איך יכולתי לצרוב בלי וינדוס עובד). לפי מה שאני מבין זה עשויה להיות בעיה עם הפונטים, בנתיים אני ממשיך לחפש את הדיסק של הוינדוס כדי לעשות התקנה מחדש.

בנוסף ניסיתי לקחת דיסקט אתחול של המחשב המדובר והעתקתי את קבצי המערכת (AUTOEXEC, CONFIG.SYS ועוד), ואז קיבלתי שגיאה אחרת שהתמקדה בקובץ VXD (השגיאה המקורית הופיעה גם אבל הקריסה התרחשה בשלב מוקדם יותר של הבוט), לאחר מכן עשיתי שחזור דרך הCONFIGSAFE וחזרתי לנקודת ההתחלה (קריסה בבוט בשלב הצגת האייקונים).

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

טוב חדשות טובות,

התקנתי מחדש את הוינדוס לאחר שמצאתי את הדיסק וזה פתר את הבעיה לחלוטין וכעת הוא עובד בסדר גמור.

עכשיו רק אני צריך למצוא דיסק און קיי שעובד על חלונות 98 במהדורה הראשונה ולצערי לא מצאתי משהו כזה בחנויות שבדקתי.

תודה.

פורסם
  • מחבר

הייתי הולך עליה, אבל הגרסה שיש לי היא רק למחשבים חדשים ולא גרסת עדכון מה שאומר שאצטרך לפרמט את המחשב וכרגע זה בעייתי כי אין לי צורב במחשב המדובר וגם הדיסק און קיי שהיה נהרס.

תודה.

פורסם

אתה יכול להחבר את ההרד דיסק למחשב אחר ולגבות כל מה שנחוץ לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים