עבור לתוכן

האם עושים 12K במכירות מחשבים לחודש?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

הייתי בראיון למשרת איש מכירות ברשת מחשבים גדולה.

לפי מה שאמרו לי המראיינים בחברה,

עושים 20 שקל לשעה שכר בסיס + עמלות מכירה, 10.5 שעות משמרת מא-ה וביום שישי 5 שעות משמרת (חצי שעה הפסקה בלבד ביום).

זאת אומרת 230 שעות בחודש עם התחייבות לשנתיים עבודה.

שאלתי מה השכר הממוצע של אנשי המכירות שלהם והם אמרו 12,000 שקל ממוצע ואפילו יותר.

האם זה הגיוני שהמשכורת הבסיסית מוכפלת פי 3 רק מעמלות?

אני לא רוצה להתחייב לשום חוזה מבלי לדעת האם מדובר במשהו שהמראיינים זורקים באוויר רק כדאי שתחתום לשנתיים,

או שזה בהחלט משכורות בסדר גודל כזה.

אם מישהו התנסה בזה בעבר בכל חברה או חנות ויודע האם זאת עבדות לשמה ועבודה בעיניים, או שזאת הזדמנות פז.

תודה רבה לעונים.

• תגובות 36
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מבין כ"כ בנושא .. אבל מה יקרה אם תפר את חוזה ההתחייבות ? תשלם להם קנס ??? :kopfpatsch:

פורסם

כן, ואחד גדול.

שאל את העובדים האחרים

פורסם

בלי שתגיד באיזה חברה מדובר אני יכול לנחש לבד.

זה כמו שרשרת, הבוסים מקבלים את הסוכנים לעבודה על ידי סיפורי כזב, והסוכנים מתחמנים את הלקוחות.

פורסם

נשמע לא סביר בכלל.

פורסם

פותח התרד עם כל הכבוד לשטויות שאמרו לך...לעשות 12K או אפילו 10K נטו במכירת מחשבים..זה :screwy::silly:...

מה גם שכמה אחוזים זה עמלת המכירה ? 10%/12% ?

בקיצור ובשורה התחתונה..הם פשוט רוצים לכסות על העובדה שהם משלמים מינימום...

פורסם
  • מחבר

ביקשתי מהם לתת לי בראיון תקנון עמלות, וכמובן שלא הסכימו לתת לי.

הם אמרו שהם מוכרים 400 מחשבים ביום בכל הסניפים שלהם.

הם אמרו שיש 18 עובדים בכל סניף, חשבון פשוט של נגיד 8 אנשי מכירות כפול מספר הסניפים לחלק כל זה ב400 יוצא משהו כמו

3-4 מחשבים ליום לסוכן מכירות, שאם נגיד העמלה היא 3.5% (סתם ניחוש, אני יודע שברשת אחרת נותנים 0.7% בלבד )זה יוצא בערך 270 שקל ליום שבנוסף לשכר בסיס בחודש זה יוצא באמת 11000+-.

השאלה היא אם 400 מחשבים זה נכון וכמובן מהיא העמלה שלפי דעתי תהיה מאוד נמוכה.

שכחתי לשאול גם אם זה ברוטו או נטו, אתם יודעים כמה מס הכנסה יש על משכורת חודשית של 10000+?

לפי דעתי 25%+- לא?

זה בעצם יוצא ש3000 שקל הולכים לפח אם זה ברוטו ועדיף לך לעבוד פחות, להרוויח פחות אבל לא לשלם מס בכלל, חיילים משוחררים מקבלים פטור מלא עד 5500 לחודש.

מחר אני צריך כבר להחליט,

הייתם חותמים על חוזה כזה?

פורסם

א. אלא אם ציינו אחרת, השכר הוא כנראה ברוטו.

ב. עבור 10000 ש"ח ברוטו, המס הוא בערך 16%, לא 25:

http://www.yoshra.co.il/default.asp?PageID=65

החישוב נעשה שנתי, ככה שעם עבדת רק חצי שנה, זה כאילו הרווחת רק 5000 ש"ח לחודש.

ג. חייל משוחרר זכאי לשתי נקודות הנחה במס. זה משהו כמו פטור מלא עד 5500 לחודש (כמו שאמרת), ומעבר לזה זה זיכוי של כמה מאות שקלים.

פורסם

תפסיק להזות בבקשה......

מחשב בכמה כסף אתה חושב שאותה רשת (נו באמת... כולנו יודעים איזו רשת זו) מוכרת?

עמלת מכירה לא תקבל בחיים על מפרט בסיס. פתאום תראה שבשביל לקבל עמלה אתה צריך לגרום לו לשדרג ל XY ו Z.

בנוסף לזה, 3.5 אחוז?

GET REAL, זה יחסל לחנות בערך 20-25% מהרווח על המחשב. אתה יכול לשכוח מעמלה דמיונית שכזו.

מי שאומר לך שאיש מכירות (ועוד מתחיל!) ברשת כלשהי מרוויח 12 אלף משקר לך בפרצוף.

למנהל סניף יש מזל אם הוא מרוויח סכום כזה בכלל, שלא יטעו אותך. (ברוטו עוד אפשרי בשביל מנהל סניף, נטו? בחלום השביעי)

אני מדבר על סמך נסיון בתחום, אגב.

נ.ב- עדיף לעבוד אצל רשתות קטנות או חנויות פרטיות. תנאים הרבה יותר טובים ובד"כ משלמים גם יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שתיארתי לעצמי.

זה די ברור שהם רק רוצים שתחתום על חוזה ואז תגלה שאתה עבד.

אני יודע שהתנאים יותר טובים בחנויות קטנות ולא תאגידים ורשתות,

הבעיה שיש פחות ביקוש בחנויות כאלה לעובדים.

אתם מכירים חנות באזור תל אביב, כפר סבא שצריכים עובדים?

נדיר למצוא חנויות שצריכים עובדים, בכלל חנות ממוצעת עושה 5-8% רווח על מחשב אז נראה לי שאני צריך לחפש תחום אחר

במחשבים שעושים בוא כסף.

על איזה מקצוע אתם ממליצים בתחום שלא דורש תואר?

בהנחה שיש הרבה ניסיון בחומרה, הרכבת מפרטים, פתרון בעיות חומרה וכו'?

בעיה למצוא עבודה נורמאלית בארץ בלי דוקטורט.

לילה טוב :)

פורסם

חנות פרטית ממוצעת עושה 15-30% רווח על מחשב, זה תלוי מאוד במפרט. (דווקא על מחשבים זולים בד"כ יש יותר אחוזי רווח)

לכן יש חנויות, אלו עם פחות תודעת שירות, שיעדיפו את העוד אחוז רווח בשבילם אבל יוציאו אותך מבואס.

במחשבים אפשר לעשות כסף בהחלט. אבל לא כאיש מכירות מן השורה (למרות שאני חייב להגיד לך, אם אתה בחנות טובה- זו אחלה עבודה. כיף, מתעסקים הרבה במה שמעניין אותך, וכו')

פורסם
  • מחבר

כן זה מה שמושך אותי בזה, שזה יהיה לי כייף ללכת לעבוד ושאני לא אתבאס לפני יום עבודה.

הבעיה שאני לא מוצא חנות פרטית כזאת באזור תך אביב, רוב החנויות הטובות נמצאות באיזורים נידחים כמו חיפה, וכאלה.

פורסם

מה איך כולם יודעים איזו חנות זאת? מתחיל בא'? ;D

פורסם

אכן כן.

[br]פורסם בתאריך: 2.07.2008 בשעה 08:22:15

כן זה מה שמושך אותי בזה, שזה יהיה לי כייף ללכת לעבוד ושאני לא אתבאס לפני יום עבודה.

הבעיה שאני לא מוצא חנות פרטית כזאת באזור תך אביב, רוב החנויות הטובות נמצאות באיזורים נידחים כמו חיפה, וכאלה.

פיקה עבד בחנות מחשבים איכותית. א' זה יותר כמו שוק. מגיעים לשם הדפ"רים של מדינת ישראל שיחצו את הארץ ברגל בשביל לחסוך את ה-200 שקלים, עמוס מטורף (כמו קופת חולים) ולחץ מצד המנהל לדחוף כמה שיותר "מותגים" של א'.

אגב, אני לא יודע אם סיפרו לך, עמלות בא' מקבלים רק על "שדרוגים". (אם לקוח מבקש Gigabyte צריך לדחוף MSI) בנוסף, א' מפרסמים מפרטים במחירים מאד נמוכים כדי למשוך קונים. מדובר במחיר הפסד. אתה תהיה חייב לעלות את המכירה ואם תמכור מספר מחשבים במחיר הפסד תאבד את מקום עבודתך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים