עבור לתוכן

בעיות התחממות ופיתרונות ללוחות אינטל 945

Featured Replies

פורסם

מזה כמה שנים שאני משתמש באותו מחשב. בו יש לוח אם 945 של אינטל. בהתחלה היה לי celeron 2.53 ועכשיו יש לי pentium 530 - 3Ghz.

לאורך כל השנים הטמפ' שהמחשב הראה היו גבוהות מהטמפרטורות שמדברים עליהן ברשת. כיוון שאני רכשתי לסבא ולידיד שני מחשבים זהים לשלי, האחד עם סלרון והשני עם פנטיום, אני יודע שגם אצליהם הטמפרטורות גבוהות (55-65 למעבד ו-45-55 לחיישן internal), כך שזה לא בעיה מסוימת עם הלוח אם שלי.

הרבה זמן זה הטריד אותי ולבסוף הוספתי מאוורר(40*40) על הנורט'ברידג' באופן פירטי לחלוטין, התוצאה היתה מדהימה, טמפ' המעבד צנחה בכ-4 מעלות גם במצב מנוחה וגם בעומס וגם טמפ' החיישן אינטרנל צנחה בכ-8 מע'.

לאחרונה רכשתי קצת דברים כדי לשדרג את המחשב ובדרך החלטתי להשקיע קצת בפתרונות קירור. כיוון שכבר הבנתי שהבעיה טמונה בנורט'ברידג', הלכתי על קירור בשבילו וקירור למעבד.

כרגע הכל בבדיקות, אני מתקין בשלבים כדי לעדכן אותכם לגבי התוצאות.

המערכת שלי בנויה כך -

מארז - compucase ci-6a19

שני מאווררי מארז - 12cm יונק מקדימה ו-13cm פולט מאחורה.

וכל השאר -

Operating System- Microsoft Windows XP Professional

OS Service Pack- Service Pack 3, v.3311

Motherboard

CPU Type- Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz

Motherboard Name - Intel Sorento D945GNT

Motherboard Chipset- Intel Lakeport-G i945G

System Memory- 1024 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)

Display

-Video Adapter ASUS EAH3650 Series (1024 MB)

Disk Drive- WDC WD800JD-00JNC0 (74 GB, IDE)

Disk Drive- WDC WD400EB-00CPF0 (37 GB, IDE)

Optical Drive - _NEC DVD_RW ND-3540A

בכל אופן, כרגע אני חוקר מה יקרה כשארכיב את גופי הקירור החדשים - תחילה הגוף קירור של המעבד בלבד (כשהורדתי את המאוורר מהנורט'ברידג') ושנית אוסיף גם את הגוף קירור לנורט'ברידג'.

יש לי כבר תוצאות ראשוניות מדהימות, אבל אני רוצה לדעת אם יש מתעניינים, סה"כ אלה רכיבים קצת מיושנים...

תגיבו אם בא לכם לשמוע!

פורסם

איזה קירורים קנית?

מתכנן OC?

פורסם
  • מחבר

למעבד קניתי -

Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro

שוב, כי אני יודע שלא בו טמונה הבעיה...

לנורט'ברידג' קניתי -

Extreme Spirit II - North & South Bridge Cooler

תוכל למוצאו כאן -

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=4867

יש כבר תוצאות ראשוניות:

לאחר שעשיתי בדיקות מקיפות של המחשב כמו שהוא (הורדתי את המאוורר הפיראטי מהנורט'ברידג'), התקנתי את ה-Freezer 7 Pro ו...

אכן הטמפרטורה של המעבד ירדה ב-3 מעלות בכל המצבים, אבל, ואבל גדול, הטמפ' של הנורט'ברידג' עלתה בערך ב-5 מעלות!!!

ההסבר פשוט, הגוף קירור של אינטל מפזר את הרוח שעוברת בו לכל הכיוונים ולכן יש גם לא מעט רוח שמגיעה לגוף קירור של הנורט'ברידג'.

ה-Freezer 7 Pro מעיף את הרוח לאחוריו של המחשב ולכן הנורט'ברידג' מבודד עכשיו מכל משב רוח! מזעזע, הוא מגיע לטמפ' של מעבד (עכשיו הוא על 54 מעלות!)

אני עושה קצת OC מדי פעם למשימות עיבוד וידאו אבל לא מעבר. וזה לא העניין, העניין הוא שהמחשב בברירת מחדל שלו סובל מחום.

ובשורה התחתונה - מדידת ביצועים ב-pc wizard!

מתוצאה של 2880 עם המאוורר של אינטל, ירדתי ל-2680 עם Freezer 7 Pro.

עידכונים נוספים יגיעו!

פורסם

ששמת את הקירור ניקית את המעבד עד שלא נשארה עליו משחה והחלפת לאחת חדשה?

פורסם
  • מחבר

דור, קצת מפתיעה אותי שאלתך :nixweiss:

דבר ראשון, מהתענינותך אני מבין שאתה קצת מבין,

אז ארענן את זיכרונך שה-Freezer 7 Pro כמו ה-Freezer 7 , מגיע עם שכבת משחה - plug&play.

דבר שני, נראה לך שעם כל הבילבולי מוח שלי וההשקעה שלי בבעיה הזו, ואחרי כל המחשבים שכתבתי פה שהרכבתי,

ואחרי שכבר החלפתי מעבד לשלי ואחרי שאני עושה לו טיפול לקראת כל קיץ המכיל פירוק וניקוי, אז לא ניקיתי את המשחה הקודמת??? :kopfpatsch:

בכל אופן, אני כבר אחרי ההרכבה הסופית. תוצאות יגיעו בקרוב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים