עבור לתוכן

סוף סוף מישהו החליט לעמוד ולשם סוף להפקרות!

Featured Replies

פורסם

LazyBoy הוצאת לי את המילים מהפה...

סך הכל החוקים במקום, תנסו להוציא ויסה לארה"ב אם ביקרתם באפגניסטאן לאחרונה למטרת "עסקים"...

הגיוני, וכן, הח"כים הערבים נכנסים לקטגוריה הזו, זה שהם הגיעו לבית הנבחרים זו בעיה מלכתחילה. יש מספיק ערביי ישראל שלא מבקרים במדינות אויב.

המשאל עם זה חשוב מאוד, למרות ההוצעה הכספית הכרוכה, הרבה מדינות עורכות אותו (ארה"ב לא ביניהן עד כמה שידוע לי).

• תגובות 30
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מודע לכך שמדובר בחרב פיפיות - במידה ואחד מבכירי הממשלה יבקר בסוריה או לבנון על מנת לחתום על הסכם שלום רשמי איתם, הוא יסולק מהכנסת לאחר שובו ולא יוכל להיבחר זמן רב לאחר מכן. וכל זאת למרות שהוא חתם על הסכם שלום! נשמע טיפשי, לא? בדיוק כמו החוק הזה...

הבעיה העיקרית היא שאם הציבור הערבי ירגיש שאין לו יצוג בכנסת זה יכול ליצור מרירות שתגרום לבעיות,

החכים הערבים פשוט לא משאירים ברירה,ראה מיקרה בשארה שעזר לחיזבללה,טיבי ששימש יד ימינו של ערפת ועוד,

ח"כ בכנסת ישראל שלא מצהיר על נאמנות למדינה זאת בהחלט בעיה שאסור לאפשר לה לקרות,

בכל מיקרה החוק אומר שרק מי שביקר במדינת אויב ללא אישור מתאים מטעם הגורמים המוסמכים יענש.

פורסם

מה לא מובן בחוק הזה אחרי מה שקרה עם באשרה (במיוחד איתו) טוב שמחוקקים חוק כזה

אתם כבר שכחתם שכאשר הוא היה הולך למדינות ערב הוא היה תומך בטרור נגד המדינה ועוד הם היו מראים את זה בטלוויזיה, זה קצת ביזיון למדינה שלנו שנותנת לחבר כנסת להתבטאות כך, טוב שמוציאים חוק כזה

ולגבי משאל העם אני חושב שה מאוד מומלץ כי לא נראה לי שהייתם מסכימים שאת הבית שלכם יתנו לערבים ולא משנה איפה אתם גרים

פורסם

מר קרנף היקר -

ארה"ב היא מדינת פאשיזם, מה אתה מביא אותה בתור דוגמא? היא אחת מהמדינות הגרועות ביותר שקמו אי פעם על העולם הזה.

באירופה, ד"א, אין חוקים כאלו.

כל המטרה של החוק הזה, הוא לסלק את הח"כים הערביים מן הכנסת.

כמובן שניתן יהיה לבקר במדינות אוייב, אך באישור מיוחד. הממ.. מי בדיוק יחלק את האישורים האלו? הכנסת? כל פעם שחבר הכנסת המסויים ירצה לבקר את המשפחה שלו, הכנסת תערוך על כך הצבעה? הממשלה תכנס ישיבה בשביל זה?

ומה עם כל מוסלמי ומוסלמי שאחת ממצוותיהם היא לעלות למכה?

החוק שולל את זכותם של כל הערבים ישראלים המוסלמים, מלהיבחר לכנסת.

בקיצור, חוק פאשיסטי, גזעני, ופרמיטיבי.

אתם יכולים לתמוך בו, זו דעתכם, זה לא משנה את העובדות.

פורסם

אז אתה בעצם טוען שהביקור של חברי הכנסת הערבים אצל נסראללה בזמן מלחמת לבנון השניה היה ביקור משפחתי לגיטימי?

פורסם

אז אתה בעצם טוען שהביקור של חברי הכנסת הערבים אצל נסראללה בזמן מלחמת לבנון השניה היה ביקור משפחתי לגיטימי?

קודם כל - על מה לעזאזל אתה מדבר?

דבר שני - לא, דיברתי בכלליות.

לא דיברתי על חברי הכנסת שיש להם קשרים עם ארגוני טרור, אלא עם חברי הכנסת הלגטימיים.

הדבר החיובי היחידי בחוק הזה, זה שהוא מונע מגאידאמק מלהיבחר לכנסת, למרות שהוא בטוח יעקוף את זה.

פורסם

מר קרנף היקר -

ארה"ב היא מדינת פאשיזם, מה אתה מביא אותה בתור דוגמא? היא אחת מהמדינות הגרועות ביותר שקמו אי פעם על העולם הזה.

באירופה, ד"א, אין חוקים כאלו.

כל המטרה של החוק הזה, הוא לסלק את הח"כים הערביים מן הכנסת.

כמובן שניתן יהיה לבקר במדינות אוייב, אך באישור מיוחד. הממ.. מי בדיוק יחלק את האישורים האלו? הכנסת? כל פעם שחבר הכנסת המסויים ירצה לבקר את המשפחה שלו, הכנסת תערוך על כך הצבעה? הממשלה תכנס ישיבה בשביל זה?

ומה עם כל מוסלמי ומוסלמי שאחת ממצוותיהם היא לעלות למכה?

החוק שולל את זכותם של כל הערבים ישראלים המוסלמים, מלהיבחר לכנסת.

בקיצור, חוק פאשיסטי, גזעני, ופרמיטיבי.

אתם יכולים לתמוך בו, זו דעתכם, זה לא משנה את העובדות.

אני מבין שאתה מעריץ של אחמד טיבי (לא שאין על מה להעריץ אותו ,מדובר באדם חכם מאוד)

פשוט נמאס לי לשמוע אותו בכל פעם שמשהוא לא מוצא חן בעיניו חוזר על המנטרה שלו:

"זה פאשיסטי, גזעני, ופרמיטיבי",שיגוון קצת, הוא מתחיל לשעמם (וגם להשמע פאשיסטי, גזעני, ופרמיטיבי)

תאמין לי שישראל לא תמנע מאף אחד שרוצה לעלות למכה לעשות כן, למרות שאתה חושב כך.

חוץ מזה אפשר לומר שחברי הכנסת הערבים הביאו את זה על עצמם כשניצלו עד תום את הקרדיט

שקיבלו מכנסת ישראל.

נראה לך הגיוני (ונסה להיות אובייקטיבי) שח"כ בכנסת ישראל יסע לחו"ל בכדי להשתתף בלוויה של

אחד המחבלים הגרועים ביותר וח"כ אחר עוזר לאויב ועוד בזמן מילחמה.

פורסם

אני ממש לא מעריץ את אחמד טיבי, וגם בחיים לא תתפוס אותי מצביע למפלגה שאינה עברית.

אבל זה פשוט חוק מטומטם, אין מה לעשות.

ותחשוב לרגע בהגיון.. הרי האישור שיש לקבל בכדי לבקר במדינת אוייב ולהיות מסוגל להיבחר לכנסת, צריך לעבור דרך הממשלה/כנסת.

ואם יש ממשלה ימנית בתקופה מסויימת?

אז היא בקלות יכולה למנוע מיריבותיה הערביות מלהיבחר לכנסת, בטענה שחבריה ביקרו במדינות אוייב ללא רשות.

מזכיר לי קצת את החוקים במדינות כמו בריה"מ, גרמניה הנאצית, איטליה הפאשיסטית, ספרד של גנרל פרנקו, וקובה של פידל קסטרו.

פורסם

אתה יודע, שאתה נוסע לאנשהו, יש לך רישום בדרכון, וחברי כנסת שטסים לאנשהו- גם לגבי זה יש רישומים.

סתם לדוגמה, טיבי נסע לסוריה? (או ברכה, או מי שלא תרצה, אבל בשביל הדוגמה)-

שיפרט מה עשה שם ולמה היה שם.

כמו שיצא לך בטח לראות, הם לא טורחים להסתיר את זה שהם נפגשים עם מנהיגי אויבים ויושבים לשתות איתם קפה בדיון סוער על "הישות הציונית" שצריך לסלק ו "מדינת פלסטין" שצריך "לכבוש חזרה"

אם לא היה בסיס לטענות נגד ביקורים במדינות אויב, ניחא. אבל יש.

מי ינפיק את האישורים? להגיד "הכנסת" בכלליות זה לא עסק, כי זה פשוט לא נכון.

העניין הזה יהיה בשיפוטו של משרד החוץ מן הסתם.

פורסם

מצד אחד, חוק אידיוטי.

מצד שני, בג"צ לא השאיר ברירה, אחרי שהקפיד להתעלם מחוקים מרוככים יותר (כולל חוק יסוד: הכנסת).

מצד שלישי, ממילא בג"צ יבטל את החוק הזה.

אגב, בשנה שעברה הוגשה עתירה מעניינת לבג"צ. לפי העותרים, חוק האזרחות קובע שמי שנסע למדינת אויב, רואים בו כמי שויתר על אזרחותו. לפי חוק יסוד: הכנסת, מי שאינו אזרח לא יכול להיות ח"כ. לפיכך, כל חבר כנסת שנוסע למדינת אויב חדל להיות ח"כ! ומאחר שזהו עניין מנהלתי, חסינות חברי הכנסת כבלל לא משחקת תפקיד. אבל מאז לא שמעתי דבר על גורלה של העתירה הזו.

פורסם

אני ממש לא מעריץ את אחמד טיבי, וגם בחיים לא תתפוס אותי מצביע למפלגה שאינה עברית.

ותחשוב לרגע בהגיון.. הרי האישור שיש לקבל בכדי לבקר במדינת אוייב ולהיות מסוגל להיבחר לכנסת, צריך לעבור דרך הממשלה/כנסת.

אז היא בקלות יכולה למנוע מיריבותיה הערביות מלהיבחר לכנסת, בטענה שחבריה ביקרו במדינות אוייב ללא רשות.

מזכיר לי קצת את החוקים במדינות כמו בריה"מ, גרמניה הנאצית, איטליה הפאשיסטית, ספרד של גנרל פרנקו, וקובה של פידל קסטרו.

מצד אחד אתה צודק. מצד שני, הח"כים הערביים הביאו את זה על עצמם. ובכל מקרה, אני חושב שזה מצב עדיף עבורם מאשר הוצאה להורג - העונש לו ראוי הח"כ לשעבר עזמי בשארה, על פי סעיף 99 לחוק העונשין.

פורסם

גם לדמוקטיה חייב להיות גבול והח"כים הערבים לפעמים עוברים אותו,לא יתכן

שח"כ מכהן יצהיר על נאמנות לגוף אחר מלבד המדינה, בטח לא לאויב.

פורסם

אתה פשוט נאיבי אם אתה חושב שלתת זכויות לערבים נקרא להתקדם ולהתעלות על מדינות אחרות.

בניגוד לגרמניה הנאצית (אם אתה משווה את הכנסת שלנו להיטלר) אנחנו נוקטים צעדים נגד מי שרוצה להרוג אותנו.

לא יפתיע אותי אם תגיד שהצבעת קדימה.

פורסם

מי שהתנגד לחוק בגלל שלערבים יש מנהג שהם עולים למכה...

אני בטוח שלא כל הערבים עולים למכה - זה מנהג דתי.

אני בטוח שזה יראה מוזר אם יהודי דתי ינסה להבחר לבית נבחרים (אם יש דבר כזה) של מדינת ערב, ויגיד אבל מה, אני צריך לעלות לירושלים לשלושת הרגלים... אה אופס זה לא קורה...

אני כ-"עם" וכ-"רוב מוחלט" (שזה יהודים + רוב הנוצרים ועוד קמץ של ערבים, אולי אפילו מוסלמים) לא רוצה שייכנס לי לכנסת ח"כ שרוצה לזרוק את רוב המדינה לים (אותו ציבור שהזכרתי) ובכלל מתנגד לשלטון ולחוק במדינה וטוען שהמדינה לא חוקית ונכבשה, מבקר במדינות אויב שרוצים אותנו מתים, בחוץ או לא משנה מה, נפגש עם מנהיגייהם וכו' וכו'.

ערביי ישראל רוצים ייצוג בכנסת? יפה, מגיע להם, אבל אם הם שוללים את המדינה, לא מגיע להם ייצוג בכנסת.

פורסם

אין שום בעיה עם חאג' בחוק הזה. תוכיח שנסעת למכה כדי לקיים את המצווה ולפי החוק אין שום בעיה שתיבחר לכנסת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים