עבור לתוכן

עזרה-שיתוף דיסק ברשת וגישה אליו מרחוק.

Featured Replies

פורסם

אז ככה. אני רוצה ליצור מצב שבו אני ישתף דיסק קשיח ברשת ואני יוכל לגשת אליו דרך מחשב מרוחק לדוגמא- אני יושב בבית קפה ממחשב נייד ויש לי גישה לדיסק בבית.

הדרישות הם כאלה- לא שרתי FTP למניהם כי אני צריך שהוא יהיה כמו כונן פיזי במחשב(לעשות לו מיפוי ושהוא יופיע לי כמו כונן ברשת) שאלתי מישהו והוא אמר לי משהו על TCPIP משהו כזה. למישהו יש רעיון איך אני עושה את זה?

פורסם

אתה יכול להשתלט על המחשב שלך מרחוק, אני חושב שזה עדיף.

או שאתה רוצה ספציפית לשתף רק את ההארד דיסק ולמפות אותו?

פורסם

אתה רוצה שתוכל להיות מחוץ לבית אבל עדיין לגשת למחשבים שלך בבית כאילו היית בבית.

מה שאתה מדבר עליו זה VPN. יש ראוטרים שתומכים בזה (לא ביתיים, עסקיים). אתה מתחבר לראוטר שלך ע"י חייגן מבחוץ ואז אתה מתחבר אליו כאילו אתה עוד מחשב בתוך הרשת (יש לך IP פנימי ואתה יכול לראות את כל המחשבים ברשת ואת השיתוף של הדיסקים).

זה פיתרון קצת יקר - הראוטר שלי שמספק את זה עלה $500 - Sbox @ Office של צ'ק פוינט. אם הפיתרון הזה גדול עליך, כדאי לך שרת FTP.

פורסם

אתה יכול להשתמש בHAMACHI בשני המחשבים כדי להדמות רשת ביתית ואז תוכל לעבוד בשיתוף ביניהם.

יכול להיות שאני מפספס משהו אז תקנו אותי אם יש טעויות.

לא, עזוב, חשבתי על הפיתרון שיש לLOGMEIN עם שילוב HAMACHI שזה למעשה VPN. יש גרסה חינמית של זה וגרסה בתשלום, אולי תבדוק את זה.

פורסם

זה פיתרון קצת יקר

כמו שאתה שם לב, יש פתרונות בעלות אפסית (=חינמית) ל VPN ביתי עם הצפנה חזקה, כמו למשל hamachi שהזכירו כאן.

(תוכנה פשוטה וקלה לשימוש שמספקת חיבור VPN מוצפן בקלי קלות, ואם אני לא טועה יש לה מנגנון עוקף NAT).

בנוסף win xp pro מאפשר חיבור VPN בלי תוכנות חיצוניות בכלל (אפשרות ליצור התקשרות תחת חיבורי רשת שמקבלת חיבורי VPN ב PPTP)

בנוסף, זה ממש לא נכון שרק נתבים יקרים מספקים גישה ב VPN, לא חסרות קושחות צד שלישי חינמיות, שמאפשרות לך לעשות VPN והרבה יותר.

(במיוחד לנתבים של לינקסיס, למשל קושחת dd-wrt מאפשרת חיבורי VPN)

לסיכום, לא כל אחד שזקוק לגישה למשאבים ברשת הביתית שלו, חייב להוציא 500$ על מוצרי אבטחה לעסקים קטנים.

פורסם
  • מחבר

אני חייב שיהיה אפשרות למפות את הכונן בגלל שאני רוצה לשתף דטהבייס של תוכנות אז אני צריך לנתב את התוכנה לנתונים- זאת אומרת לדיסק מסויים.

בגלל זה שרתי FTP לא באים בחשבון. HAMACHI - מזה בדיוק? השאלה היא אם גם להתחבר לVPN צריך ראוטר תומך?

ואיך אני מבצע את זה.

פורסם

עבדתי עם HAMACHI פעם, שימושי ביותר למישחקים ישנים שהיה להם MULTIPLAYER רק דרך רשת מקומית.

יאפשר לך לדמות רשת מקומית על גבי האינטרנט. ואז רק צריך להגדיר כונן (או מחיצה) שיתופי.

פורסם
  • מחבר

אוקי התקנתי את התוכנה. בשני מחשבים. והגדרתי רשת- איך אני משתף קבצים עכשיו?

פורסם
  • מחבר

טוב הצלחתי. יש שם איזהי אפשרות לראות את הקבצים המשותפים ואתהמשתף את הכונן.

תודה לכולם על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים