עבור לתוכן

מתלבט (שוב) בין מצלמות קומפקטיות: F100, R7, TZ5, FX500 וגו'

Featured Replies

פורסם

בזמנו היתה לי התלבטות קשה לגבי איזו מצלמת כיס דיגיטלית לקנות: התלבטתי בין הSD800 לF31D והלכתי בסוף על הSD800 בעיקר בגלל מחסור בחנויות בF31D (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=295492) ובגדול הייתי מרוצה...

... חוץ כמובן מנושא צילום התמונות בחושך שהזכירו לי אותו בגדול בתרד שפתחתי. היו עוד כמה נושאים משניים (כמו חוסר האפשרות לקבוע זמן חשיפה של פחות משניה) אבל בגדול זה הדבר שהכי הפריע לי.

אבל עכשיו יש לי הזדמנות לתקן את זה ולהזמין מצלמה אחרת - כשמטרת העל היא להיות באותה קטגוריה, במחיר של 1000-1600 ש"ח, ולהציע צילום איכותי יותר בעיקר בחשיפה גבוהה. בין היתר, שמתי לב שאני ממש לא נוטה לשפץ את התמונות במחשב, ולכן מצלמה שעושה קצת עיבוד Out of the box נראית לי בחירה קצת יותר טובה ממצלמה שמשאירה את התמונה "נקייה מעיבוד" ונותנת לי לעבוד עליה אחר כך במחשב (ומן הסתם מצלמה שמאפשרת לי לבחור בין שתי האופציות תהיה בכלל מצויינת).

בכל מקרה, ראיתי כמה מצלמות חדשות שמככבות פה בזמן האחרון: בעיקר שתי המצלמות של פאנאסוניק מול הF100 של פוג'י. זכורה לי גם הR6 שהמליצו עליה פעם ורציתי לדעת אם הדגמים החדשים שלה שראיתי שמוכרים בארץ (R7 וR8) הם יורשים ראויים?

בכל מקרה, אני אשמח לשמוע המלצות/הפניות להמלצות על המצלמות הנ"ל ואחרות רלוונטיות, וגם הבדלים עיקריים שכדאי לי לדעת עליהם.

פורסם

במקום לקנות מצלמה חדשה, תתקין CHDK ואז תוכל לצלם עם חשיפות ארוכות יותר ולהשתמש ב-RAW (כדי לקבל תוצאות טובות יותר ב-ISO גבוה).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הטיפ, אני בהחלט אתקין את העדכון הזה. הBracketing במיוחד הוא פונקציה שתמיד רציתי לנסות.

אבל הנקודה היא שאני במילא צריך לקנות מצלמה נוספת, ואת הנוכחית אני מעביר בירושה לאחותי שהמצלמה הקודמת שלה שבקה חיים. אני יכול כמובן לקנות עוד קנון זהה, אבל אני מניח שאם כבר קונים אז כבר יש דברים עדיפים היום, לא?

פורסם

אם אתה לא חייב לקנות מצלמה מייד, עדיף קודם שתבדוק האם ה-CHDK פותר לך את הבעיות. אם כן, אז תשאר עם ה-SD800 ותחפש לאחותך מצלמה שאופטימלית לצרכים שלה.

פורסם
  • מחבר

אווו... מסתבר שהCHDK מצריך קורא כרטיסי SD. אני אטצרך להשיג אחד לפני שאני מתקין אותו.

בכל מקרה, המצלמה האופטימלית לצרכים של אחותי היא כנראה הSD800 בלאו הכי. היא מהגרת ממצלמה קודמת של קנון שהיא מאד מרוצה ממנה (A95) למעט הגודל והמשקל. היא רוצה פשוט מצלמה יותר קומפקטית, פוינט אנד שוט, ושתהיה כמה שיותר קרובה לA95 בתפעול שלה.

בקיצור, אני חושב שבמילא זו מצלמה שתתאים לה אז אין פה יותר מידי במה להתחכם, אבל אם אתה ממליץ לחכות אז יש כבר משהו שאתה ממליץ לחכות לו? ביקורות נוספות לדגמים החדשים, או משהו שיושק בעתיד?

פורסם

תראה, כל המצלמות שבכותרת הן מצלמות טובות מאוד שכוללות יתרונות על ה-SD800, אבל גם חסרונות (לאף אחת מהן למשל אין עינית אופטית). תחליט מה חשוב לך - איכות תמונה? F100. מקרו? R7/R8. שליטות ידניות וזום ואולטרה רחב? FX500. ווידאו HD וזום ארוך במיוחד? ‏TZ5.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים