עבור לתוכן

בעיית טמפרטורות במעבד Q6600

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד Q6600 כבר בערך כשנה, לאחרונה שמתי לב לכך שמהירות גלישת האינטרנט שלו ממש איטית, המעבר בין דף אינטרנט אחד לשני הפכה להיות ממש סיוט, בדקתי את המחשב מכל כיוון אפשרי והכל נראה לי תקין, ניקיתי אבק אבל עדיין זה לא עזר.

האם יכול להיות שמדובר בבעיית טמפרטורות ? האם בגלל שלוח האם מתחמם יש לי בעיית גלישה ?

הנה פרוט הטמפרטורות כעת:

Motherboard 50 °C (118 °F)

CPU 35 °C (95 °F)

CPU #1 / Core #1 56 °C (133 °F)

CPU #1 / Core #2 50 °C (122 °F)

CPU #1 / Core #3 54 °C (129 °F)

CPU #1 / Core #4 48 °C (118 °F)

GPU 73 °C (163 °F)

WDC WD2500KS-00MJB0 37 °C (99 °F)

מה אתם אומרים חברה .....?

תודה

פורסם

הטמפרטורות האלה הם סבירות ביותר למעבד עם קירור STOCK.

כרטיסים גראפים ידועים כמתחממים יותר ממעבדים. למשל הכרטיס שלי 60 מעלות ב IDLE.

פורסם

תנסה לעשות את הדברים הבאים:

א. סגור כל תוכנת P2P כמו EMULE ובדוק אם יש שיפור.

ב. כנס לתוכנה איתה אתה גולש ונקה את ההיסטוריה וה-CACHE. בדוק אם יש שיפור בגלישה.

ג. הפעל את המחשב/RESTART ולחץ F8 כדי לבחור במצב מערכת הפעלה מינימלי עם תקשורת כך שתוכל לבדוק את המחשב והגלישה ללא תהליכים מיותרים. במידה והגלישה מהירה יותר, סימן שיש וירוס/סוס טרויאני שיש למחוק.

ד. גלוש לאתר ספק הגישה לאינטרנט ונסה להוריד משם קובץ מספיק גדול ותבדוק מה מהירות ההורדה. אם המהירות תואמת את חבילת התקשורת שלך, סימן שהספק עמוס.

אלה הצעדים שבד"כ יתנו תוצאות. המעבד לא מתחמם מגלישה באינטרנט ולאבק אין השפעה (גם למזלי) על הגלישה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות

Art Tatum

ומה לגבי הטמפרטורה של הלוח אם? 50 מעלות ללוח אם זה לא כל כך נמוך....

מה אתה אומר....?

callMeAl

עשיתי, ניסיתי, בדקתי את הכל, אפילו עברתי לדפדפן של פיירפוקס אך זה לא הועיל (ואז חזרתי לאקספלורר)

הדבר היחידי שאני חושב שכדאי לי לעשות שוב זה לנסות לרוץ ב SAFE MODE עוד פעם ולראות אם יש שינוי, למרות שסרקתי את המחשב כבר בכל תוכנת אנטי-וירוס אפשרית והוא נראה נקי .....

מה אתה אומר....?

דרך אגב אני חייב לחדד את עצמי קצת, הבעייה הנ"ל לא קיימת כל הזמן, יש מצבים שבהם אני נהנה מגלישה רצופה וחלקה באינטרנט ללא בעיות כלל, אך לאחר כמספר דקות, לפעמים יותר ולפעמים פחות בעיה זו חוזרת לשגע אותי.

יכול להיות שבכלל אין קשר לטמפרטורות של המחשב ..... ושהבעייה היא בכלל מכוון אחר...?

אשמח לשמוע עוד רעיונות

תודה רבה

פורסם

50 מעלות ללוח לא נשמע לי אידיאלי אבל לא בטוח שזה יגרום לבעיות.

אם אתה נוגע ב CHIPSET וזה רותח, חבר מאוורר קטן על צלע הקירור של ה CHIPSET.

פורסם

בסדר העדיפויות של הבדיקה, הייתי משאיר חומרה לסוף. אתה יכול להיכנס לביוס ולהגדיר מכפלה נמוכה מזאת המוגדרת כרגע (לדוגמא, אם מוגדר 6*400 תשנה ל-5* 400) - לגלישה זה ממש לא משנה כי מה שמאט בד"כ זה התקשורת ולא המעבד.

יש לך רשת תקשורת בבית יותר מסובכת מסתם מחשב שמחובר למודם?

מותקן פיירוול במחשב?

כמה זיכרון מותקן במחשב? - תופעה של האטה בגלישה יכולה להעיד גם על בעיית זיכרון קטן מדי (1GB על וויסטה למשל).

אם כבר בעיית חומרה, יכול להיות שיש לך רעש על הרשת שמכתיב שידור מחדש ושאר בעיות. בדוק את הסטטיסטיקה של כרטיס הרשת והמודם.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לענות למרות שחלק מהדברים פה נשמעו לי בסינית מדוברת :o

זיכרון:

יש לי 2G זיכרון ואני משתמש בXP, ככה שקשה לי להאמין שכאן הבעיה.

רשת תקשורת:

אין לי רשת תקשורת בבית, יש לי רק מחשב אחד שמחובר למודם (כבלים) עם מהירות של 2.5

פיירול:

מנותק בערך 90% מהזמן...... אני לא מאמין גדול בפיירול, יש לי אנטי וירוס שעד היום עושה את העבודה

אני משתמש ב-NOD32 גרסה 3

ביוס:

הייתי מעדיף להשאיר את האופציה הזאת לסוף, הרי בסופו של דבר, הבעיה הנ"היא מחזורית ולא קבועה ולכן אני לא רואה סיבה לשנות את ההגדרות

לגבי ה-chipset

כן. אחרי בדיקה זריזה נראה לי שהוא די רותח אבל למען ההגינות אני חייב לציין שאני לא כל כך בטוח שמה שנגעתי בו זה באמת ה-chipset :s05:

אני אנסה לארגן איזה מאוורר ישן ואני אבדוק אם יש שינוי במהירות גלישה, ואחזור לדווח

תודה

פורסם

לי יש מחשב חדש מהיר מתוחזק היטב (אולי יותר מדי אפילו ;D) ) וגם אני לפעמים רוצה לשבור את המקלדת כשאתרים לא מגיבים.

בתור התחלה תעשה את GOOGLE לנקודת התיחסות בנוגע למהירות תגובה.

אם GOOGLE עולה מיד אז בעיקרון אתה בסדר.

מעבר לזה יש כל כך הרבה גורמים.

שרתים, אתרים, הגדרות רשת, עומסים...

וגם, מאז ה SP1 ל XP וגם VISTA בכל הגירסאות יש הגבלות על CONNECTION ATTEMPS שגורם לסיוט בגלישה בזמן עבודה עם תוכנות P2P.

יש לזה פתרונות כמו שינוי ב REG או PATCH קטן ופשוט שמריצים.

וכמובן (וקל להאשים במיוחד כשלא מבינים) ספק האינטרנט יכול להיות האשם העיקרי.

אני עברתי חברה אחרי שהאינטרנט הפך לסיוט וההבדל היה עצום.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על העזרה והידע

אני אמשיך לבדוק ולחפש את הסיבות שעלולות לגרום לבעיה

כמו שכבר אמרתי קודם לכך הבעיה אינה רציפה אלה מחזורית, לפעמים אני יכול לרוץ אל האינטרנט חופשי כמה שעות (כמו היום) ולפעמים אני מתיישב על המחשב ולוקח לו שעה (טוב כמובן שאני קצת מגזים, אבל גם 2 דקות זה המון זמן :-X) להיכנס לאינטרנט.

בכל מקרה אני אמשיך לעדכן

תודה

פורסם

הטמפ' של כרטיס המסך גבוהה מידי.

מה הדגם שלו?

פורסם
  • מחבר

הכרטיס קצת עגלה :jump:

GEFORCE 8600 GTS 256 MB

אני יודע שהוא לא משהו אבל זה מה יש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים